28-10-2021

NIKON JULKISTAA NX TETHERIN JA NX MOBILEAIRIN, JOTKA TUKEVAT AMMATTIKUVAAJIEN TYÖNKULKUA

Tukholma, Ruotsi, 28. lokakuuta 2021: Nikon julkistaa NX MobileAir -älypuhelinsovelluksen, joka siirtää Nikon-digitaalikameroilla otetut kuvat automaattisesti FTP (File Transfer Protocol) -palvelimelle ilman tietokonetta. Se julkisti myös NX Tetherin, sen Nikon-digitaalikameroihin tarkoitetun, suoraan tietokoneelle kuvattaessa* käytettävän helppokäyttöisen kuvausohjelmiston, joka mahdollistaa kameran asetusten säädön tietokoneella ja tukee etäkuvausta.

NX MobileAir

NX Tether

NX MobileAir on älypuhelinsovellus, joka tarjoaa ammattikuvaajien kentällä vaatimaa nopeaa kuvien toimitusta ja luotettavuutta. Kun Nikon-digitaalikamera yhdistetään USB-kaapelilla älypuhelimeen, kuvat voidaan siirtää IPTC (International Press Telecommunications Council) -metatiedoilla varustettuna automaattisesti älylaitteeseen välittömästi kuvan ottamisen jälkeen.

Kuvauksen ja toimituksen välistä työnkulkua nopeutetaan tukemalla kuvien siirtoa sovelluksessa valmiiksi rekisteröidylle FTP-palvelimelle. Tämän lisäksi käyttäjät voivat vaihtaa automaattisen tai manuaalisen siirron välillä tilanteen mukaan, valita muokattavat ja siirrettävät kuvat manuaalisesti tai siirtää äänimuistioita yhdessä kuvien kanssa älylaitteeseen ja muokata IPTC-tietoja muistioita toistettaessa.

Sovellus tukee myös älylaitteisiin tallennettujen tai muilla kuin Nikon-digitaalikameralla otettujen kuvien siirtoa FTP-palvelimelle. Käyttäjät pystyvät helposti tekemään muokkauksia ja lisäämään työskentelyn tehokkuutta myös tilanteissa, joissa tietokonetta ei saa käyttää tai joissa sen sijoittaminen olisi hankalaa.

NX Tether on tietokoneohjelmisto, jonka avulla valokuvaajat voivat yhdistää Nikon-kameransa tietokoneeseen USB-liitännän kautta, langattomasti tai kiinteän lähiverkkoyhteyden välityksellä. Käyttöliittymän yksinkertaisen ja yhtenäisen, suoraan tietokoneelle tapahtuvan kuvauksen perustoimintojen edellyttämän asettelun ansiosta kameran asetuksia voidaan säätää vähäisin toimin. Käyttöpaneeli voidaan pienentää, jolloin kuvia tarkasteltaessa on vähemmän häiriötekijöitä.

Käyttäjille ilmoitetaan tämän lisäksi ongelmista, kuten siirtovirheistä, äänimerkeillä ja näytössä. Näin valokuvaajat voivat keskittyä kuvaamiseen huolettomammin myös silloin, kun he työskentelevät poissa tietokoneen äärestä. Ohjelmisto toimii saumattomasti Nikonin NX Studion sekä muiden valmistajien muokkaus- ja käsittelytyökalujen, kuten Lightroomin, Photoshopin ja CaptureOnen, kanssa. Tämä takaa työnkulun saumattomuuden suoraan tietokoneelle kuvattaessa.

NX Tether -ohjelmiston voi ladata ilmaiseksi Nikonin latauskeskuksesta 4. marraskuuta 2021.
NX MobileAir -sovellus on saatavilla Euroopassa Google Playstä ja App Storesta vuonna 2022.

Tänään klo 19.00 Nikon Europen YouTube-kanavalla esitetään lyhyt suoratoistolähetys, joka sisältää reaaliaikaisen keskustelun sekä kysymyksiä ja vastauksia uuden Z 9:n julkistamisesta.

Sillä välin Nikon juhlii koko Z-sarjan järjestelmää ja 28. lokakuuta julkistettua Z 9 -huippukameraa ensi viikolla järjestettävällä maksuttomalla virtuaalitapahtumalla. Brändi järjestää 5. marraskuuta #NikonDays-tapahtuman, ja sen merkeissä tuotteesta esitetään kulissien takaista aineistoa innostavien valokuvaajien ja Nikonin asiantuntijoiden pitämissä tilaisuuksissa ja mestarikursseilla. Suosittelemme, että vieraat rekisteröityvät jo aikaisessa vaiheessa osoitteessa https://nikondays.nikoneurope.com

NX MobileAirin tärkeimmät ominaisuudet

• Tukee manuaalista siirtoa älylaitteeseen, kun valitaan tiettyjä kuvia.
• Luotavissa olevien albumeiden määrää ei ole rajoitettu.
• Luotettava ja nopea kuvansiirto on mahdollista langallisen USB-yhteyden kautta asetuksia kameran puolella säätämättä.**
• Tukee 5G-mobiiliverkon nopeaa tiedonsiirtostandardia.
• Sisältää virheellisen käytön estäviä asetuksia, kuten näytön lukituksen käytön aikana, sekä älylaitteen lepotilan ja automaattisen lukituksen poistamisen käytöstä, kuten myös uudelleenlähetystoiminnon tuontivirheen ilmetessä.
• IPTC-metatiedot ja FTP-lähetysasetukset voidaan määrittää yksittäisille albumeille.
• Sisältää käsittelytilan näytön FTP-siirron aikana.
• Tietokoneella luodut IPTC-esiasetukset voidaan tuoda ja sovelluksessa luodut IPTC-esiasetukset voidaan viedä.

NX Tetherin tärkeimmät ominaisuudet

• Ladattavissa ja käytettävissä ilmaiseksi.
• Sisältää samat toimintokuvakkeet kuin mitä käytetään Nikon-digitaalikameroiden käyttöliittymissä, mikä tukee intuitiivista käyttöä.
• Tukee toimintoa, joka ilmoittaa käyttäjille siirtovirheistä äänimerkeillä ja näytössä.

Tarkista ohjelmistoversiot, tuetut käyttöjärjestelmät ja kameran yhteensopivuus lataussivulta täältä.

Tekniset tiedot, muotoilu, tuotenimi ja vakiovarusteet saattavat vaihdella maittain tai alueittain. Valmistaja pidättää oikeuden muuttaa tuotteen teknisiä ominaisuuksia ja varusteita ilman eri ilmoitusta.


* Prosessi, joka esittää kameran liittämistä tietokoneeseen tai tablettiin ja kuvien vahvistamista reaaliajassa näytössä niitä otettaessa
** Vain silloin, kun yhteys muodostetaan Androidin kanssa yhteensopivaan älylaitteeseen. Verkkovalikon asetusta on muutettava, kun yhteys muodostetaan iPhoneen.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.