14-09-2021

Nikon julkistaa pienen ja kevyen kiinteäpolttovälisen NIKKOR Z 40mm f/2 -objektiivin Nikonin Z-kamerajärjestelmään

Tukholma, Ruotsi, 14. syyskuuta 2021: Nikon esittelee tänään Nikon Z ‑tuoteperheen uusimman tulokkaan, pienen ja kevyen täyden kennokoon kiinteäpolttovälisen objektiivin. Kauniin lyyrinen NIKKOR Z 40mm f/2 on arkipäivän supersankari. Objektiivi on tarkka, valovoimainen ja riittävän pieni huomaamattomaan kuvaukseen, joten se on erinomainen valinta, olipa kyse vlogeista tai eloisista tilannekuvista.

* Tuotteen ulkoasu saattaa poiketa yllä olevissa valokuvissa esitetystä.

Tämän kirkkaan kiinteäpolttovälisen vakio-objektiivin luonnollinen kuvakulma sopii loistavasti lähimuotokuviin, haastatteluihin ja ohjevideoihin. Kohteet tuntevat olonsa mukavammaksi, kun heidän edessään ei ole suurta objektiivia. Pieni ja kevyt objektiivi sopii myös kiehtoviin ensimmäisen persoonan perspektiiveihin.

Suuri Z-bajonetti ja objektiivin suurin aukko f/2 takaavat loistavan suorituskyvyn heikossa valaistuksessa, joten objektiivi soveltuu heikosti valaistujen tilanteiden tunnelman ikuistamiseen. Pyöristetty 9-lehtinen himmenninaukko tuottaa pehmeän ja luonnollisen boke-efektin. Valokuvaajat ja videokuvaajat voivat ottaa taustaltaan pehmeästi sumennettuja ja täyteläisiä kuvia, jotka saavat heidän kohteensa erottumaan.

”Toivotamme tämän monipuolisen kiinteäpolttovälisen objektiivin tervetulleeksi jatkuvasti kasvavaan Nikon Z ‑järjestelmään. Tämä objektiivi tarjoaa hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen mahdollisuuden tutustua Nikon Z ‑kameroiden maailmaan. Se on niin kompakti ja kevyt, että sitä voidaan käyttää ensisijaisena yleisobjektiivina tai kevyenä toisena objektiivina”, sanoo Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista: NIKKOR Z 40mm f/2

Kirkas f/2:n kiinteäpolttovälinen vakio-objektiivi: 40 mm:n kuvakulma Z-sarjan täyden kennokoon kameroissa. 60 mm:n kuvakulma Z-sarjan DX-koon kamerassa.
Uskollinen elämälle: objektiivi tuottaa yksityiskohdiltaan, syvyydeltään ja väreiltään upeita valokuvia ja videoita.
Taiteellinen boke-efekti: teräväksi tarkennettujen kohteiden sijoittaminen kauniille, pehmeästi sumennetuille taustoille ei ole koskaan ollut näin helppoa.
Upeita lähikuvia: lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,29 m. Terävyys on erinomainen, jopa läheltä.
Nopea ja äänetön automaattitarkennus: äärimmäisen hiljaisen askelmoottorin ja Z-bajonetin keräämän runsaan valon ansiosta tarkennus on nopeaa, tarkkaa – ja äänetöntä.
Tehty videoita varten: tarkennusäänet eivät pääse pilaamaan videoita. Tarkennuksen aiheuttamaa kuvakulman muuttumista on saatu vähennettyä merkittävästi, joten tarkennuksen säätö ei vaikuta kuvan kuvakulmaan.
Mahtuu taskuun: niin pieni, että se voidaan pitää kamerassa tai sujauttaa takin taskuun.
Muuntautumiskykyinen: äänetön ohjausrengas voidaan määrittää säätämään tarkennusta, aukkoa, valotuksen korjausta tai ISO-herkkyyttä.
Suojattu: tiivistetty pölyltä ja vesipisaroilta.¹ 

¹ Objektiivin ei taata olevan pölysuojattu ja tippuvedenpitävä kaikissa tilanteissa ja kaikissa olosuhteissa.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.