20-09-2022

KULJE LAAJALTI UUDEN NIKKOR Z 17-28MM f/2.8:N KANSSA

Tukholma, Ruotsi, 20. syyskuuta 2022: Nikon julkistaa tänään tähän mennessä kevyimmän peilittömän järjestelmän täyden kennokoon laajakulmaisen zoomobjektiivinsa: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8:n. Tämä valovoimainen, erittäin laajakulmainen zoomobjektiivi, jonka avulla valo- ja videokuvaajat voivat laajentaa luovaa palettiaan ja samalla vähentää välineidensä painoa, on loistava valinta matkoille, tapahtumien kuvaamiseen ja luovaan tarinankerrontaan.

Olipa kyse mahtavista maisemista tai koko kuva-alan täyttävistä lähikuvista, NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 on täydellinen objektiivi, jonka avulla voi kertoa erilaisia visuaalisia tarinoita ainutlaatuisesta kuvakulmasta. Maisemakuvia ja kaupunkinäkymiä. Avaria taivaita ja katunäkymiä. Rakennuksia ja sisätiloja. 17–28 mm:n polttovälialueen ansiosta valokuvaajat voivat ottaa yksityiskohtaisia laajakulmakuvia – tai leikkiä mittasuhteilla ja liioitella perspektiivejä. Videokuvaajat voivat viedä katsojat tilanteeseen avarilla avauskuvilla tai luoda tilavaikutelman ahtaissa paikoissa kuvattaessa.

Luotettavaa ja luovaa laajakulmaista valokuvausta varten kehitetty NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 on sekä monipuolinen että helppokäyttöinen. Muuttumaton f/2,8-aukko soveltuu loistavasti vallitsevassa valossa kuvaamiseen, mutta se mahdollistaa myös suljinaikojen luovan käytön. Objektiivi tuottaa suuren ja upean boke-efektin täydellä aukolla kuvattaessa. Käyttäjät, jotka haluavat ottaa erittäin laajakulmaisia dramaattisia lähikuvia, hyötyvät varmasti vain 0,19 m:n lyhyimmästä tarkennusetäisyydestä, joka mahdollistaa tarkkojen ja selkeiden kuvien ottamisen lähietäisyydeltä. Objektiivin leveä zoomausrengas helpottaa käsittelyä ja vakauttaa rajausta. Nikonin herkkä automaattitarkennusjärjestelmä tarkentuu kohteisiin nopeasti siihen katsomatta, ovatko ne edustalla tai taustalla.

Nikon Europen tuotepäällikkö Zurab Kiknadze toteaa: ”Jos matkustat, kuvaat tapahtumia tai pidät tarinankerronnasta, NIKKOR Z 17-28mm f/2.8 tuo kiehtovat sommitelmat ja dramaattiset perspektiivit ulottuvillesi. Tämä erittäin laajakulmainen zoomobjektiivi on suunniteltu pysymään kamerassa ja kulkemaan mukanasi kaikkialle, kun etsit uutta inspiraatiota tai käyt taas tutuissa paikoissa ja ikuistat ne rohkeista uusista kuvakulmista.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista: NIKKOR Z 17-28mm f/2.8

Kevyt 17–28 mm:n erittäin laajakulmainen zoomobjektiivi: terävyys on huippuluokkaa, ja vääristymiä on tavallista vähemmän – myös zoomausalueen erittäin laajakulmaisessa 17 mm:n päässä kuvattaessa.
Lyhyt lähitarkennusetäisyys: lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,19 m¹, mikä varmistaa kohteen läheltä otettujen kuvien tarkkuuden ja selkeyden.
Suuri, muuttumaton f/2,8-aukko: takaa tasaisen valotuksen koko zoomausalueella. Soveltuu loistavasti vallitsevassa valossa kuvaamiseen, mutta mahdollistaa myös suljinaikojen ja syväterävyyden luovan käytön.
Suuri ja upea boke-efekti: suuri Z-bajonetti sekä pyöristetty 9-lehtinen f/2,8-himmenninaukko tuottavat suurista ja pehmeistä palloista muodostuvan boke-efektin täydellä aukolla kuvattaessa, ja boke-efekti korostuu lähietäisyydeltä kuvattaessa.
Sopii myös videointiin: tarkennusäänet eivät pääse pilaamaan videoaineistoa. Tarkennuksen aiheuttamaa kuvakulman muuttumista on saatu vähennettyä merkittävästi, joten käyttäjät voivat muuttaa tarkennusta sujuvasti sommittelua muuttamatta.
Luotettava tarkennus: automaattitarkennus on nopeaa, sulavaa, hiljaista ja tarkkaa.
Helppo hallinta: mukautettava hiljainen hallinta ja leveä zoomausrengas, jota on helppo käyttää, kun katsot etsimen läpi.
Valmiina matkakäyttöön: kevyt (paino on noin vain 450 g) objektiivi on tiivistetty pölyltä ja vesipisaroilta.²

 

¹ 117 mm:n zoomausasennossa.
² Objektiivin ei taata olevan pölysuojattu ja tippuvedenpitävä kaikissa tilanteissa ja kaikissa olosuhteissa.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista sekä urheilu- ja ajanvieteoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut valokuvauslaitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla. Sen palkittu urheilu- ja ajanvieteoptiikka tuo maailman lähemmäksi sinua, olipa kyse lintujen ja tähtien tarkkailusta, teatterista, golfista tai matkailusta.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina Nikon yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.