16-08-2022

NIKON TEKEE VAIKUTUKSEN NELJÄLLÄ EISA AWARD -PALKINNOLLA

Amsterdam, Alankomaat, 16. elokuuta 2022: Nikonilla on ilo ilmoittaa, että neljä sen tuotetta on menestynyt EISA Awards 2022-2023 -kilpailussa. Nikonin peilitön Z 9 -huippukamera teki tuomareihin niin suuren vaikutuksen, että sille myönnettiin Camera of the Year -palkinto. NIKKOR-objektiivit sijoittuivat myös hyvin: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S sai Telephoto Lens -palkinnon, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S palkittiin Professional Telephoto Lens -palkinnolla, ja NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S voitti Macro Lens -luokassa.

Alalla mullistavana pidetyn Z 9:n todettiin olevan ”kaikkein edistyksellisin ja monipuolisin kamera, jonka voi ostaa juuri nyt”. Sitä ylistettiin loistavasta kuvanlaadusta, nopeasta automaattitarkennuksesta ja 8K-video-ominaisuuksista. NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S -objektiivia puolestaan kiitettiin ”kompakteista mitoista, pienestä painosta ja edullisesta hinnasta”, minkä vuoksi se on suosittu valinta luontokuvaajien keskuudessa.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, joka sopii täydellisesti urheilukuvaajille, tunnustettiin luokassaan ensimmäisestä sisäänrakennetusta 1,4-kertaisesta telejatkeestaan ja nopeasta automaattitarkennuksestaan. NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S puolestaan kuvattiin ”lähes täydellisenä makro-objektiivina”, joka erottuu luokassaan lyhyen vähimmäistarkennusetäisyyden ja STM-automaattitarkennuksen ansiosta.

Nämä neljä palkintoa ovat osoitus Nikonin jatkuvasta sitoutumisesta luoda innovatiivisia ja alalla johtavia laitteita, joiden avulla valokuvaajat ja videokuvaajat voivat koetella työssään mahdollisuuksien rajoja.

EISAn kommentit Z 9:n vuoden 2022–2023 Camera of the Year -palkinnosta

Nikon Z 9 on kaikkein edistyksellisin ja monipuolisin kamera, jonka voi ostaa juuri nyt. Sen pinottu 45,7 miljoonan pikselin CMOS-täyskuvakenno ja nopea EXPEED 7 -suoritin takaavat loistavan kuvanlaadun sekä suuren kuvausnopeuden jopa 30 kuvan sekuntinopeudella JPEG-muodossa ja 20 kuvan sekuntinopeudella RAW-muodossa täydellä tarkkuudella. Nikonin edistyksellistä kolmiulotteista seurantaa hyödyntävä nopea automaattitarkennusjärjestelmä lukittuu vaivattomasti liikkuviin kohteisiin. Videokuvaajille Z 9 tarjoaa laajan valikoiman tarkkuuksia ja kuvausnopeuksia, jopa 12-bittisessä kameran sisäisessä 8K/60 RAW -muodossa. Kahdella kahvalla varustettu ja rakenteeltaan vankka Z 9 on mullistava ja tehokas työkalu.

EISAn kommentit NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S -objektiivin vuoden 2022–2023 Telephoto Lens -palkinnosta

Ultrateleobjektiivit ovat yleensä valtavan suuria, hyvin painavia ja erittäin kalliita. Nikon uusi 800 mm:n teleobjektiivi on siksi miellyttävä yllätys kompaktin kokonsa, pienen painonsa ja edullisen hintansa ansiosta. Nikon on saavuttanut tämän käyttämällä Phase Fresnel -elementtiä, jonka avulla objektiivin pituutta voidaan vähentää merkittävästi. Tämän lisäksi useiden objektiivin elementtien paikkaa on muutettu painopisteen siirtämiseksi lähemmäksi runkoa, mikä mahdollistaa kuvaamisen käsivaralta. Tavallista pienemmästä koosta huolimatta kuvanlaatu on erinomainen, joten tästä uudesta teleobjektiivista tulee varmasti suosittu luontokuvaajien keskuudessa.

EISAn kommentit NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S -objektiivin Professional Telephoto Lens -palkinnosta

400 mm:n f/2,8-objektiivi on alan standardi urheilukuvauksessa, ja sitä käytetään usein telejatkeen kanssa. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S on luokassaan ensimmäinen objektiivi, jossa on kätevästi sijoitetulla kytkimellä käyttöön otettava sisäänrakennettu 1,4x-telejatke. Sen avulla valokuvaajat voivat nostaa polttovälin nopeasti 560 mm:iin. Objektiivi on kuitenkin 20 % kevyempi kuin F-bajonetilla varustettu edeltäjänsä. Kuten ammattikäyttöön tarkoitetulta objektiivilta voi odottaa, tätä monipuolista teleobjektiivia luonnehtivat erinomainen laatu, nopea automaattitarkennus ja loistava optinen suorituskyky.

EISAn kommentit NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S -objektiivin vuoden 2022–2023 Macro Lens -palkinnosta

Tämä on lähes täydellinen makro-objektiivi. Täysin uuden optisen rakenteensa ansiosta se on F-bajonetilla varustettua edeltäjäänsä merkittävästi tarkempi. Suorituskyky on loistava jo suurimmalla aukolla, vääristymistä ei ole lainkaan, ja vinjetointi on lähes huomaamatonta. Kaksi STM-automaattitarkennusmoottoria, jotka liikuttavat kahta linssiryhmää, takaavat nopean tarkennuksen, ja 4,5 askeleen tärinänvaimennus helpottaa kuvaamista käsivaralta. Objektiivin lyhyin tarkennusetäisyys on 0,29 metriä, ja rajoituskytkimellä työskentelyalue voidaan vähentää enintään 0,5 metriin. Objektiivi on sääsuojattu, joten sitä voi käyttää myös vaikeissa työskentelyolosuhteissa.

EISA Awards -palkinnot juhlistavat joka vuosi uusia tuotteita, joissa edistynein teknologia ja halutuimmat ominaisuudet yhdistyvät huippuluokan suorituskykyyn. EISA Awards -palkintojen kirjo ulottuu kaikkein edullisimmista, rahalle parhaan vastineen antavista tuotteista aina modernin kuluttajaelektroniikan kunnianhimoisimpiin ratkaisuihin asti. Palkintoluokat muuttuvat vuosittain, mikä heijastaa tuotesuunnittelun ja yhteyksien kehittymistä, mutta jokainen EISA Award -palkinnon voittaja on aina kuitenkin luokkansa paras.

Lisätietoja on EISAn sivustossa: https://www.eisa.eu/

Tietoja Nikon Europesta

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista sekä urheilu- ja ajanvieteoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden. Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla.