29-06-2022

UUSI NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S: SUURI TOIMINTA-ALUE

Tukholma, Ruotsi, 29. kesäkuuta 2022: Nikon julkistaa tänään uuden kiinteäpolttovälisen superteleobjektiivin, NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S:n. Erittäin kompaktiksi suunnitellussa objektiivissa valokuvaajat saavat 400 mm:n polttovälin ja S-sarjan upean kuvanlaadun – kevyessä ja helposti mukana kulkevassa paketissa.

Villieläimiä, urheilua, nopeaa toimintaa, etäältä kuvattuja muotokuvia. Suuri ulottuvuus, erinomainen tarkkuus ja miellyttävä käsiteltävyys: vankka ja silti kompakti ja kevyt superteleobjektiivi tuo ulottuville lukuisia erilaisia kuvausmahdollisuuksia. NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S painaa vain (noin) 1 245 g ja sen kokonaispituus on vain 234,5 mm, joten objektiivin hämmästyttävä kompaktius on aivan omaa luokkaansa. Kuvaaja voi kulkiessaan pitää tätä superteleobjektiivia kameraan kiinnitettynä. Siirtyminen parhaille kuvauspaikoille sujuu näin helposti.

Niin valokuvissa kuin videoissakin tämän S-sarjan objektiivin erinomainen erottelukyky takaa kuviin kauniin boke-efektin ja yhtä lailla upeat värit, kontrastin ja yksityiskohtaisuuden. Nikonin tehokas objektiivinsisäinen optinen tärinänvaimennus varmistaa kuvien vakauden. Synkronoitu tärinänvaimennus mahdollistaa puolestaan kuvauksen jopa 6 askelta tavallista pidemmillä suljinajoilla, kun objektiivia käytetään Z 9:n kanssa. Suurin aukko f/4,5 antaa runsaasti mahdollisuuksia hyödyntää vallitsevaa valoa luovasti. Automaattitarkennus on nopeaa, tarkkaa ja poikkeuksellisen hiljaista. Tämän superteleobjektiivin kanssa voi käyttää myös Z-telejatkeita, joilla voi laajentaa ulottuvuuden 560 tai 800 mm:iin.

Tasapainoisen rakenteen ansiosta objektiivin painopiste on entistä lähempänä kameran runkoa, mikä helpottaa sulavaa kohteen seurantaa, panorointia ja pysäytystä. Objektiivia voi myös pitää mukavassa asennossa kuvatessaan käsivaralta. Ohikiitävien hetkien vangitseminen on entistä helpompaa, koska kuvausasento löytyy nopeasti. Säätimet ovat täysin mukautettavissa, ja edistyksellinen sääsuojaus suojaa sekä objektiivia että kameraa.

Nikon Europen tuotepäällikkö Zurab Kiknadze toteaa: ”Tämä hieno 400 mm:n uutuusobjektiivi vie supertelekuvauksen sulavuuden ja reaktionopeuden uudelle tasolle. Mikä kohteena onkin, tasapaino ja käsiteltävyys takaavat, ettei mikään kuva ole tavoittamattomissa. Objektiivi ei sitä paitsi ole taakka pitkilläkään patikointimatkoilla, kun etsitään parasta kuvauspaikkaa – tai kiinnostavinta kohdetta.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Erittäin kompakti superteleobjektiivi: 400 mm:n polttoväli. Painaa vain (noin) 1 245 g, ja kokonaispituus on vain 234,5 mm.
Optimaalisesti tasapainotettu: Tämän objektiivin painopiste on entistä lähempänä kameran runkoa, mikä helpottaa sulavaa kohteen seurantaa, panorointia ja pysäytystä.
Suurin aukko f/4,5: Kaunis boke-efekti ja erinomainen syväterävyys auttavat nostamaan kohteet esiin levottomista taustoista. Nopea toiminta on helppo pysäyttää.
Erittäin suorituskykyinen optiikka: Nikonin nanokidepinnoite vähentää haamukuvia ja heijastuksia merkittävästi. Super ED, ED- ja SR-lasi pitävät väriaberraation kurissa kuvan keskeltä aina sen reunoihin asti.
Nopea ja hiljainen tarkennus: Automaattitarkennus on nopeaa, täsmällistä ja poikkeuksellisen hiljaista. Seuranta toimii sujuvasti, kuvataanpa rallicrossia tai lintuja ja villieläimiä.
Vaikuttava vakaus: Nikonin tehokas objektiivinsisäinen optinen tärinänvaimennus antaa suljinajassa 5,5 askeleen edun.¹ Jos käytössä on Z 9 -kamera, synkronoidun tärinänvaimennuksen ansiosta voi käyttää jopa 6,0 askelta pidempiä suljinaikoja.²
Mukautettava hallinta: Kätevästi sijoitetuille L-Fn-painikkeille ja äänettömälle ohjausrenkaalle voi määrittää eri toimintoja. Muistin asetuspainikkeella voi tallentaa tarkennusetäisyyksiä.³
Edistyksellinen sääsuojaus: Sääsuojaus ja kumitiiviste estävät pölyn, lian ja kosteuden pääsyn liikkuviin osiin. Nikonin fluoripinnoite helpottaa etulinssielementin pitämistä puhtaana.⁴
Yhteensopiva telejatkeen kanssa: Ulottuvuuden voi laajentaa 560 mm:iin Z-TELEJATKEELLA TC-1.4x tai 800 mm:iin Z-TELEJATKEELLA TC-2.0x.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista sekä urheilu- ja ajanvieteoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut valokuvauslaitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla. Sen palkittu urheilu- ja ajanvieteoptiikka tuo maailman lähemmäksi sinua, olipa kyse lintujen ja tähtien tarkkailusta, teatterista, golfista tai matkailusta.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina Nikon yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.


¹ Perustuu CIPA-standardeihin: NORMAL-tilassa voidaan kuvata 5,5 askelta pidemmillä suljinajoilla, kun objektiivia käytetään peilittömässä kamerassa, jossa on 35 mm:n filmikameraa vastaavan koon kuvakenno.
² 6,0 askelta pidempiä suljinaikoja voidaan käyttää, kun objektiivi on Z 9 -kamerassa ja synkronoitu tärinänvaimennus on käytössä.
³ Muistin asetuspainike voidaan aktivoida laiteohjelmiston päivityksen jälkeen.
⁴ Objektiivin ei taata olevan pölysuojattu ja tippuvedenpitävä kaikissa tilanteissa ja kaikissa olosuhteissa.