29-06-2022

ESITTELYSSÄ NIKONIN TOISTAISEKSI PARAS VLOGGAUS-KAMERA: Z 30

Tukholma, Ruotsi, 29. kesäkuuta 2022: Nikon julkaisee tänään vloggaukseen suunnitellun Nikon Z 30 -kameran, jolla voi kohottaa sisältönsä uudelle tasolle. Pieni, kyvykäs ja erittäin helppokäyttöinen peilitön Z 30 -kamera sopii kaikille, jotka haluavat parantaa tasoa älypuhelimesta ja luoda paremmalta näyttäviä ja kuulostavia vlogeja – ja kuvasisältöjä, jotka vangitsevat jo yksityiskohtaisuudellaan.

Tuotepakettien avaamisten kuvauksista resepteihin ja matkailusta parkouriin, Z 30-kameralla on helppo luoda eloisia ja ammattimaisen oloisia vlogeja, joiden yksityiskohtaisuutta, syvyyttä ja äänen selkeyttä odottaisi vain huippu-vloggaajien ja -suoratoistajien sisällöiltä. Kameran DX-kokoisen kuvakennon (paljon suurempi kuin älypuhelimessa) avulla voi kuvata tarkkoja ja yksityiskohtaisia videoita, joihin älypuhelin ei yksinkertaisesti pysty. Vloggaajat voivat tallentaa pitkiä otoksia jatkuvasti jopa 125 minuutin1 ajan ja kokoaikainen automaattitarkennus on käytettävissä tallennuksen aikana. Z 30 hyödyntää kennon koko leveyttä, jotta kuva-ala kattaa näkökentän (suunnilleen) 100-prosenttisesti. Kameran yhdysrakenteinen stereomikrofoni tai ulkoinen mikrofoni takaa erinomaisen äänenlaadun.

Näin helposti ei ole koskaan ennen pystynyt luomaan sellaisenaan julkaisuvalmista sisältöä. Z 30 – ja Nikonin vauhdilla laajeneva NIKKOR Z -objektiivien valikoima – eivät aseta niiden avulla kerrottaville tarinoille mitään rajoituksia. Kääntyvän kosketusnäytön ansiosta kuvakulman voi valita vapaasti. Tukeva kahva takaa, että kuvaus käsivaralta on vakaata – jopa käsivarsi ojennettuna. Vlogin ulkoasun muuttaminen käy yhtä helposti kuin objektiivin vaihtaminen. Z 30 on tulvillaan kehittyneitä automaattisia toimintoja, joiden avulla kameralla voi kuvata entistä luovemmin. Miten vloggaaja sitten haluaakin kehittää sisältöjään, Z 30 -kameran avulla hän pystyy tekemään ideoistaan totta.

Nikon Europen tuotepäällikkö Zurab Kiknadze toteaa: ”Toivotamme Nikon Z -tuoteperheen uusimman jäsenen innolla tervetulleeksi. Tämä pieni ja silti tehokas vloggaus-kamera on huikea loikka älypuhelimesta. Kuvakenno on paljon suurempi, mikä on tärkeää, jos halutaan tuottaa massasta erottuvaa videoaineistoa. Lisäksi käyttäjillä on vapaus kartuttaa varusteita kokemuksen lisääntymisen tahdissa – tai halutessaan kokeilla uudentyylisten sisältöjen tuottamista.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista: Nikon Z 30

Vlogit uudelle tasolle: Voit tallentaa jopa 125 minuuttia¹ keskeytyksetöntä videota. Valloita seuraajasi ajastetuilla elokuvilla tai Full HD (120p) -tasoisilla sulavilla hidastuksilla.
Vaikuttava kuvanlaatu: Suuri DX-kokoinen 20,9 megapikselin CMOS-kenno takaa yksityiskohtaiset videot ja valokuvat. Nikonin elektroninen tärinänvaimennus varmistaa videoaineiston miellyttävän vakauden.
Terävä ja selkeä ääni: Äänen voi tallentaa herkän yhdysrakenteisen stereomikrofonin tai ulkoisen mikrofonin avulla. Ympäristön vaikutuksia voi vähentää toimintovalikoimaan kuuluvalla tuulen äänen vaimennuksella.
Kääntyvä kosketusnäyttö: Itse juonnetut vlogit ja omakuvat syntyvät vaivattomasti.
Videon automaattitarkennustila: Toiminto hyödyntää kokoaikaista automaattitarkennusta ja huolehtii tarkennuksesta kuvaajan puolesta. Tämä on kätevää, kun kuvaat toimintaa tai itse juonnettuja vlogeja liikkeellä ollessasi.
Omakuvatila: Kun kiepautat näytön osoittamaan eteenpäin, kamera ottaa heti käyttöön omakuvatilan ja tyhjentää näytön esteetöntä muotokuvanäkymää varten.
Silmien- ja eläintentunnistuksen AF: Toiminto on käytettävissä valokuvissa ja videoissa. Säilyttää tarkennuksen ihmisten, kissojen tai koirien silmissä, vaikka kohteet kääntyisivätkin hetkeksi kamerasta poispäin.
11 kuvaa/s: Valokuvien nopea sarjakuvaus kokonaan automaattitarkennuksen ja -valotuksen varassa varmistaa, että myös kaiken hyörinän keskeltä saadaan talteen Insta-uskottavia valokuvia.
Vaivatonta kuvausta: Videon tallennuspainike on sijoitettu kameran päälle, missä sitä on helppo käyttää riippumatta kameran asennosta. Kameraan voi tallentaa eri asetukset videota ja valokuvia varten, ja niiden välillä voi vaihtaa nopeasti tarpeen
mukaan.
Luovat Picture Control -asetukset: 20 kameransisäistä suodinta videoita ja valokuvia varten. Kaikkia voi muokata, ja ne näkyvät reaaliajassa kuvauksen aikana.
Helppo liitettävyys ja jakaminen: Bluetooth- ja Wi-Fi-toimintojen avulla yhteys on helppo muodostaa lähes missä vain. Nikonin SnapBridge-sovelluksen avulla käyttäjät voivat siirtää videoita ja valokuvia älylaitteisiin.
Toimitus sisältää USB-C-kaapelin: Kaapelin avulla Z 30 -kameran voi yhdistää jatkuvaan virransyöttöön niin, että kameran akku latautuu vlogin suoratoiston aikana.
Vaihdettavat objektiivit: Voit käyttää kaikkia NIKKOR Z -objektiiveja. Lisävarusteena saatavan Nikonin FTZ II -bajonettisovittimen avulla voit hyödyntää myös F-bajonetilla varustettuja Nikonin DSLR-kameroiden objektiiveja.
Vloggaus-lisävarusteet: Kamera on yhteensopiva lukuisten suosittujen vloggaus-varusteiden kanssa. Käyttäjät voivat hankkia myös Nikonin erityisiä vloggaus-paketteja. Ne sisältävät kaikki tarvittavat varusteet, joiden avulla vlogit voi kohottaa uudelle tasolle.


¹ Full HD/24p/25p -asetuksella 25 ℃:sen lämpötilassa. Kameran kyky saavuttaa täydet 125 minuuttia riippuu olosuhteista, kuten akun kestosta tai kameran sisäisestä lämpötilasta. 4K UHD -tilassa voidaan saavuttaa noin 35 minuutin tallennusaika.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista sekä urheilu- ja ajanvieteoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut valokuvauslaitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla. Sen palkittu urheilu- ja ajanvieteoptiikka tuo maailman lähemmäksi sinua, olipa kyse lintujen ja tähtien tarkkailusta, teatterista, golfista tai matkailusta.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina Nikon yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.