16-05-2022

NIKON VOITTAA VIISI RED DOT -PALKINTOA, MUUN MUASSA BEST OF THE BEST -PALKINNON Z 9:STÄ

Amsterdam, Alankomaat, 16. toukokuuta 2022: Nikon Europella on tänään ilo ilmoittaa, että viisi sen tuotetta on saanut Red Dot Award: Product Design 2022 -palkinnon. Vuosi oli Nikonille erittäin onnistunut, sillä sen täyden kennokoon peilittömälle huippukameralle, Nikon Z 9:lle, myönnettiin Best of the Best -palkinto. Muihin palkinnon saajiin kuuluvat kauniisti suunniteltu Nikon Z fc ja keskipitkä NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S -telemakro-objektiivi.

Maailmanlaajuisesti tunnustettuun suunnittelukilpailuun lähetettiin tuotteita yli 60 maasta, minkä jälkeen arvostetuista suunnittelun asiantuntijoista muodostuva paneeli arvosteli ne. Harkintaprosessin aikana ja ennen voittajien julkistamista pohdittiin innovaatiota, toiminnallisuutta, ergonomiaa ja kestävyyttä.

Palkitut tuotteet ovat esillä myöhemmin tänä vuonna erikoisnäyttelyssä, joka järjestetään Red Dot Design Museumissa Saksan Essenissä.

Nikonin Red Dot Award: Product Design 2022 -palkinnon voittaneet tuotteet ovat seuraavat:

NIKON Z 9, BEST OF THE BEST -PALKINNON VOITTAJA

Z 9 on Nikonin kaikkien aikojen edistyksellisin huippukamera. Valokuvauksen ja videoinnin rajoja koetteleville käyttäjille suunnattu Z 9 sopii hyvin urheilu- ja luontokuvauksen sekä valokuvajournalismin ammattilaisille, jotka vaativat erinomaisen kestävyyden lisäksi huippuluokan elektronista etsintä, automaattitarkennusta ja käytettävyyttä. Z 9:n uskomattoman kuvaustehon ansiosta käyttäjät voivat tallentaa kameralla vertaansa vailla olevia täyden kennokoon 24–60p:n 8K- ja 24–120p:n 4K-videoita ja ajastettuja videoita. Tämä antaa heille mahdollisuuden tuoda luovuutensa esiin ilman rajoituksia.

NIKON Z FC

Ainutlaatuinen, tyylikäs ja vaikuttava peilitön Nikon Z fc -kamera on viimeistelty äärimmäisen huolellisesti. Se yhdistää upean retrohenkisen muotoilun ja huipputekniikan. Nikonin perinteistä ja ainutlaatuisesta innovaatiokyvystä ammentava Z fc on saanut innoituksensa vuonna 1982 julkistetusta Nikon FM2 -filmijärjestelmäkamerasta. Autenttisen tyylin ja suorituskyvyn yhdistävän kameran kehittyneet ominaisuudet takaavat, että valokuvaajat ja harrastajat tekevät varmasti vaikutuksen: arkipäiväisistä hetkistä syntyy vaikuttavia kuvia. 

KESKIPITKÄ NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S -TELEMAKRO-OBJEKTIIVI

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S -objektiivi on ammattitasoinen S-sarjan makro-objektiivi, jolla voi ottaa syvyydeltään ja selkeydeltään uskomattoman yksityiskohtaisia kuvia. Kuvasitpa sitten videoita tai valokuvia, makrokuvaukseen optimoidun loistavan objektiivin keskipitkän polttovälin kuvakulman ansiosta voit ottaa yksityiskohtaisia muotokuvia, joiden terävyys, kontrasti ja boke-efekti ovat aivan uskomattomia. 

KIINTEÄPOLTTOVÄLINEN NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S -SUPERTELEOBJEKTIIVI

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S tuottaa boke-efektiltään kauniita, suuritarkkuuksisia, todenmukaisia ja poikkeuksellisen laadukkaita kuvia. Sisäänrakennetulla 1,4-kertaisella telejatkeella ja NIKKOR-objektiivien historiassa parhaan heijastukseneston takaavalla uudella pinnoitteella varustettu NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S tukee ammattikuvaajien luovuutta.

ECLIPSE SI -PYSTYMIKROSKOOPPI

ECLIPSE Si -pystymikrofoni tuo käyttöön useita älykkäitä aikaa säästäviä toimintoja, automaattisen sammutustilan ja ergonomisen muotoilun, joka vähentää mikroskoopin pitkäaikaisen käytön aiheuttamaa fyysistä rasitusta. Kuvien etäjakotoimintojen ansiosta ECLIPSE Si on ihanteellinen valinta virtuaaliseen konsultointiin ja opetustarkoituksiin.

Suunnittelun ja liike-elämän edelläkävijät tunnustava Red Dot Design Award on maailmanlaajuisesti tunnustettu kilpailu, joka on järjestetty jo 67 vuoden ajan. Lisätietoja on sivustossa: https://www.red-dot.org/ .

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista sekä urheilu- ja ajanvieteoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.
Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut valokuvauslaitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla. Sen palkittu urheilu- ja ajanvieteoptiikka tuo maailman lähemmäksi sinua, olipa kyse lintujen ja tähtien tarkkailusta, teatterista, golfista tai matkailusta.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina Nikon yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.