28-10-2021

NIKON JULKISTAA Z 9 -HUIPPUKAMERAN

Nikonin tähän mennessä edistyksellisin peilitön kamera on tarkoitettu ammattikuvauksen rajoja koetteleville käyttäjille

Tukholma, Ruotsi, 28. lokakuuta 2021: Nikon julkistaa tänään Z 9:n, kaikkien aikojen edistyksellisimmän huippukameransa. Z 9 edustaa merkittävää edistysaskelta sekä Nikonille että ammattikuvaukselle. Peilittömässä kamerassa on Nikonin insinöörien suunnittelema uusi, pinottu 45,7 megapikselin CMOS-täyskuvakenno ja erittäin nopea EXPEED 7 -prosessori. Kameran ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa Nikonin tähän mennessä kaikkein kehittynein automaattitarkennusjärjestelmä ja kolmiulotteinen seuranta, luokkansa johtavat video-ominaisuudet, hämmästyttävä elektronisen etsimen näyttö sekä jopa 120 kuvan sekuntinopeus täydellä automaattitarkennuksella ja -valotuksella.

Z 9:n lisäksi Nikon julkistaa myös NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S:n, Z-sarjan ensimmäisen supertelezoom-objektiivin ja FTZ II -bajonettisovittimen, joka parantaa FTZ-bajonettisovittimen käytettävyyttä entisestään.

Z 9 on suunniteltu valokuvauksen ja videoinnin rajoja koetteleville käyttäjille. Se sopii hyvin villieläin- ja urheilukuvaukseen sekä valokuvajournalismiin erikoistuneille ammattilaisille, jotka vaativat huippuluokan elektronista etsintä, automaattitarkennusta ja käytettävyyttä jopa D6:ta paremman kestävyyden lisäksi. Z 9 on erinomainen valinta myös muoti- ja mainosalan ammattilaisille, joiden on tuotava luovuutensa esiin suuritarkkuuksisissa valokuvissa ja videoissa, sekä videokuvaajille, jotka haluavat tuottaa laadukasta jälkeä tehokkaissa ja joustavissa tuotantoympäristöissä.

”Z 9 on kaikkien aikojen edistyksellisin kameramme. Vastaavaa ei markkinoilla yksinkertaisesti ole”, Nikon Northern Europe, Senior Commercial Lead, Rob Harmon toteaa. ”Harvat kamerat ovat oikeasti mullistavia, mutta tämä on yksi niistä. Z 9:n ainutlaatuisen käsittelyn, nopeuden, tekoälyyn perustuvien tekniikoiden ja ergonomian ansiosta valokuvaajat voivat vastata valaistuksen, kohteen ja ympäristön asettamiin haasteisiin ennennäkemättömällä tavalla. Kameran teknisten ominaisuuksien avulla ammattilaiset voivat nostaa oman työnsä uudelle tasolle.”

Z 9:n tärkeimmät ominaisuudet

Erinomainen automaattitarkennus ja kolmiulotteinen seuranta
493 pisteen automaattitarkennusjärjestelmässä on 405 automaattisen tarkennusalueen tarkennuspistettä – viisi kertaa enemmän kuin Z 7II:ssa. Kymmenen tarkennusaluetilan avulla käyttäjät voivat optimoida automaattitarkennuksen asetukset mille tahansa työlle. Syväoppiva AI puolestaan mahdollistaa jopa yhdeksän erilaisen kuvauskohdetyypin edistyksellisen ja samanaikaisen tunnistuksen. Yhdessä Nikonin peilittömissä kameroissa ensimmäisen kerran käytetyn kolmiulotteisen seurannan kanssa se auttaa vangitsemaan kaikki tärkeät hetket. Olipa kyse ihmisistä ja heidän ominaisuuksistaan, eläimistä tai ajoneuvoista, Z 9 ymmärtää, mitä kuvataan, ja reagoi välittömästi kohteen asennon, suunnan tai nopeuden muutoksiin.

Mullistavat video-ominaisuudet
Z 9:n uskomattoman kuvaustehon ansiosta käyttäjät voivat tallentaa kameralla hienoja täyden kennokoon 8K 24p–60p- ja 4K 24p–120p -videoita sekä ajastettuja videoita. 8K-videoaineistoa voidaan tallentaa 30p:n kuvataajuudella noin 125 minuuttia kerrallaan, mikä on pisin kesto peilittömillä kameroilla.¹ Kamera tukee myös ProRes 422 HQ -tallennusmuotoa², joka vastaa videotuotannon moniin vaatimuksiin luotettavasti. Tuleva laiteohjelmiston päivitys mahdollistaa RAW 8K -videoiden tallennuksen erittäin sujuvalla 60p:n kuvataajuudella.³ Täysin automaattinen tarkennuksen ja valotuksen seuranta sekä silmientunnistuksen AF tukevat videointia, sillä Nikonin uusi N-RAW-muoto pitää tiedostokoot hallittavissa.⁴

Tehokas nopeus
Kameralla voi ottaa yli tuhat kuvaa⁵täysitarkkuuksisessa RAW-muodossa 20 kuvan sekuntinopeudella yhtenä sarjana. Lisäksi uudessa C+-tilassa voi kuvata jopa 120 kuvan sekuntinopeudella noin 11 megapikselin tarkkuudella JPEG normaali -kuvanlaadulla hyödyntämällä automaattitarkennuksen ja ‑valotuksen kaikkia ominaisuuksia. Maailman nopein skannausnopeus⁶ poistaa rolling shutter -vääristymän käytännössä kokonaan, siinä määrin, että mekaaninen suljin on poistettu. 1/32 000 sekunnin suljinaika ja kameran kyky kuvata ISO 64 -herkkyydellä takaavat uskomattoman syväterävyyden, myös erittäin kirkkaissa valaistusolosuhteissa.

Jatkuva näkyvyys, reaaliajassa
Z 9:ssä on kirkkain⁷ (3 000 nitiä) elektronisen etsimen näyttö, jonka kahden virran tekniikka takaa aina reaaliaikaisen, katkeamattomasti toimivan kuvauksen. Sen ansiosta kuvaajilta ei mene yksikään tärkeä hetki ohi. Z 9:n näyttö tarjoaa aidon ja jatkuvan reaaliaikaisen näkymän, joten jos kohde liikkuu tai kuvattava tilanne muuttuu hieman, käyttäjä näkee sen.

Ergonomia ja kestävyys
Z 9 on ensimmäinen Nikonin kamera, jossa on neliakselinen, pysty- ja vaakasuuntaan kallistuva näyttö. Sen avulla kuvaajat voivat mukautua tilanteisiin nopealla ja joustavalla rajauksella. Tämä on joka suhteessa ammattilaisen työkalu. Kameran ergonomiaa, kuten painikkeiden asettelua, on uudistettu ja parannettu ammattilaiskuvaajien palautteen perusteella. Kestävyys on jopa D6:ta parempi, joten käyttäjät voivat ikuistaa kaiken jopa vaikeissa olosuhteissa. Uudella tarkennustilan painikkeella käyttäjät voivat vaihtaa tarkennustilaa ja tarkennusaluetilaa etsinkuvauksen aikana. Kameran yläosassa ja takana olevat LCD-ohjauspaneelit ja tärkeimmät painikkeet valaistaan virtakytkimen näpäytyksellä, joten kameran asetuksia on helppo muuttaa pimeässä.

NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S

Nikon Z -kameroiden valovoimainen, tarkka ja monipuolinen kumppani. NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S tarkentaa nopeasti ja äänettömästi, joten se pystyy seuraamaan nopeasti liikkuvia kohteita äärimmäisen täsmällisesti myös silloin, kun ne liikkuvat arvaamattomasti. Objektiivin 100–400 mm:n telezoomalue ja erinomainen optinen suorituskyky takaavat upean lopputuloksen eri tilanteissa, olipa kohde suhteellisen lähellä tai kaukana. Tämän lisäksi 5,5 askelta vastaavan tehokkaan tärinänvaimennuksen ansiosta kuvaajat voivat kuvata käsivaralta pidemmillä suljinajoilla terävyydestä tinkimättä. Lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,75 m zoomausalueen laajakulmapäässä ja 0,98 m telepäässä.

FTZ II -bajonettisovitin

FTZ II -bajonettisovitin parantaa FTZ-bajonettisovittimen käytettävyyttä yksinkertaistetulla rakenteella entisestään. Se tukee noin 360 NIKKOR F -objektiivia AI-tyypistä alkaen, joten nykyisiä NIKKOR F ‑objektiiveja voidaan käyttää Z-sarjan kameroiden kanssa. FTZ II -bajonettisovitinta voidaan käyttää yhdessä pystykahvan ja erilaisten videolisävarusteiden kanssa, ja se mahdollistaa objektiivin vaihtamisen ilman kameran irrottamista jalustasta.

Z 9:n muut ominaisuudet

• Kompakti runko: 20 % pienempi kuin D6, tukevasta kahvasta saa varman otteen vaaka- ja pystykuvausta varten.
• Valmistettu magnesiumseoksesta, joka takaa kestävyyden ja keveyden optimaalisen tasapainon.
• Perusteellinen sääsuojaus varmistaa, että kamera, Z-sarjan objektiivit ja bajonettisovittimet pysyvät turvassa olosuhteisiin katsomatta.
• Johtava pinnoite luo magneettikentän, joka hylkii pölyhiukkaset aktiivisesti kennolta.
• Alkuperäinen ISO-herkkyysalue 64–25 600 (laajennettavissa herkkyyttä 32–102 400 vastaavaksi), kehittynyt kohinan vähennysalgoritmi ja integroitu välkynnänvähennys.

Tänään klo 19.00 Nikon Europen YouTube-kanavalla esitetään lyhyt suoratoistolähetys, joka sisältää reaaliaikaisen keskustelun sekä kysymyksiä ja vastauksia Z 9:n julkistamisesta.

5. marraskuuta klo 14.00–22.00 järjestettävässä ainutlaatuisessa #NikonDays-virtuaalitapahtumassa juhlitaan Nikonin uutta huippukameraa, ja Nikonin ammattilaiset keskustelevat koko Z-sarjan järjestelmästä. Kuuntele kysymys- ja vastausistuntoja, mestarikursseja ja opetusohjelmia. Tapahtuma on maksuton, ja se sisältää Z 9:ää ensimmäisten joukossa käyttäneiden innostavien valokuvaajien esityksiä. Rekisteröidy nyt näihin tuleviin tilaisuuksiin. Tilaa on rajoitetusti.

Voit osallistua tapahtumaan rekisteröitymällä täällä: https://nikondays.nikoneurope.com
Koko ohjelman löydät osoitteesta https://nikondays.nikoneurope.com

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.


¹ Perustuu Nikonin lokakuussa 2021 tekemään selvitykseen.
² Tuki jopa 4K/60p-tallennuksessa, ei kuitenkaan Full HD/24p-, 25p- tai 30p-tallennuksessa.
³ Kameran sisäisen 8K/60p-videotallennuksen käyttöönotto edellyttää laiteohjelmiston päivitystä (saatavilla vuonna 2022).
⁴ N-RAW-toiminnolla saadaan RAW-laatuisia tiedostoja, joiden koko on noin puolet ProRes RAW -tiedostojen koosta. Tallennus N-RAW-muodossa on mahdollista vain laiteohjelmiston päivityksen jälkeen (saatavilla vuonna 2022).
⁵ ProGrade Digital Cobalt CFexpress -kortteja käytettäessä.
⁶ Yli 30 megapikselin peilittömät kamerat lokakuussa 2021. Perustuu Nikonin tekemään selvitykseen.
⁷ Täyden kennokoon peilittömät kamerat lokakuussa 2021. Perustuu Nikonin tekemään selvitykseen.