21-06-2021

Nikon, CIWEM, WaterBear ja ARUP julkistavat Environmental Photographer of the Year 2021 -kilpailun tuomarit

Voittoisat valokuvat julkaistaan ja esitellään COP26-konferenssissa Glasgow’ssa ensi marraskuussa

Voittoisat valokuvat julkaistaan ja esitellään COP26-konferenssissa Glasgow’ssa ensi marraskuussa

Amsterdam, Alankomaat, 21. kesäkuuta 2021:
Nikon sekä ympäristöön ja vesihuoltoon erikoistunut hyväntekeväisyysjärjestö CIWEM, planeettamme tulevaisuudelle omistettu maksuton suoratoistoalusta WaterBear ja suunnittelupalveluyritys ARUP ovat tänään julkistaneet arvovaltaisen raadin, joka tuomaroi Environmental Photographer of the Year 2021 -kilpailun.

Raatiin kuuluu kymmenen kansainvälistä tuomaria, jotka edustavat valokuvausta, ilmasto-oikeudenmukaisuutta ja ympäristöaktivismia. Valokuvaajien Ope Odueyungbo ja Josh Haner seurana kilpailutöitä arvioimassa ja voittajia nimeämässä ovat suunnittelija Marquise Stillwell, ilmasto-oikeudenmukaisuusaktivisti Frances Fox, ICCCAD:n johtaja Saleemul Huq, maa- ja vesirakennusinsinööri Diana Abrunhosa sekä CIWEM:n toimitusjohtaja Terry Fuller.

Raadin muita keskeisiä jäseniä:
• Liina Kalanse, valokuvaaja: Lina on Nikonin Z Creator -yhteisöön kuuluva valokuvaaja, joka asuu Dovrefjellissä, Norjassa. Hän on erikoistunut ikuistamaan pohjoisen kylmiä ja syrjäisiä kolkkia sekä arktisen alueen haurasta elämää. Omien kuvausprojektien ohella Lina pitää valokuvaustyöpajoja sekä Norjassa että ulkomailla. Erikseen kannattaa mainita laivalla tehtävät tutkimusmatkat Huippuvuorille. Lina suhtautuu intohimoisesti pohjoismaiden ja arktisen alueen luontoon. Hän ilmaisee näkökulmiaan ja kiinnostuksen kohteitaan sosiaalisen median kanavissa. Liina on tehnyt yhteistyötä Nikonin kanssa vuodesta 2017 alkaen. 

• Alfie Bowen, valokuvaaja: Alfie on palkittu brittiläinen valokuvaaja. Hän on myös autistinen. Hänen taiteelliselle näkemykselleen ovat ominaisia yksityiskohtien pikkutarkka korostaminen sekä järkkymätön tahto todistaa ihmisten erehtyväisyys. Alfien löytämä yhteenkuuluvuus eläinten kanssa kantoi häntä vaikeiden aikojen läpi. Alfien työtä on esitelty BBC Earth -kanavalla. Kehuja on kuultu monilta tunnetuilta henkilöiltä, muun muassa Sir David Attenborough’lta. Alfien innoittava tarina on saattanut hänet yhteistyöhön luonnon ja autismin tunnettuutta edistävien hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa. Alfie aloitti Nikonin Z Creators -yhteisön jäsenenä vuonna 2021.

• Ben Moore, valokuvaaja: Ben Moore on itseoppinut ammattikuvaaja, joka on erikoistunut ilmakuvaukseen sekä rakennustaiteen ja urbaanien näkymien kuvaukseen. Hänen tyylinsä on hieman oikukas, mutta sitä tasoittavat puhtaat, maanläheiset sävyt. Hän sisällyttää kuviinsa mielellään viivoja tai linjoja ja jonkin hätkähdyttävän kohteen, joka vangitsee katsojan kiinnostuksen. Ben on kuulunut Nikonin Z Creators -yhteisöön elokuusta 2020.

Nyt 14. kerran järjestettävä Environmental Photographer of the Year -kilpailu kokoaa näkyville maailman elähdyttävimpiä ympäristövalokuvia. Vuotuinen kilpailu toimii kansainvälisenä foorumina, joka lisää tietoisuutta planeettaamme vaarantavista ympäristöongelmista. Tämänvuotisen kilpailun palkitut valokuvat julkistetaan ja tuodaan näytteille Yhdistyneiden kansakuntien 26. ilmastonmuutoskonferenssissa (COP26) Skotlannin Glasgow’ssa ensi marraskuussa.

Maksuton kilpailu on avoin kaikenikäisille ammatti- ja amatöörikuvaajille. Ilmoittautua voi 31.7.2021 saakka. Rahapalkintojen ohella voi voittaa myös muita palkintoja, esimerkiksi Environmental Photographer of the Year 2021 -tittelin. Kilpailuluokkia ovat Environmental Photographer of the Year (Vuoden ympäristökuvaaja), Young Environmental Photographer of the Year – Nikon Award (Vuoden nuori ympäristökuvaaja – Nikon-palkinto), Environments of the Future (Tulevaisuuden ympäristöt), Sustainable Cities (Kestävät kaupungit), Climate Action (Ilmastotoimet), Water and Security (Vesi ja turvallisuus), Resilient Awards (Resilient-säätiön palkinnot) ja People’s Choice (Ihmisten valinta). Viimeisen luokan äänestys on avoinna yleisölle sosiaalisen median kanavissa kuukauden ajan ennen COP26-konferenssia.

Lisätiedot, ilmoittautuminen ja tarkat tiedot Environmental Photographer of the Year -kilpailun säännöistä, tuomareista ja palkinnoista ovat osoitteessa www.epoty.org.

Tuomarien kuvat ja viime vuoden palkitut valokuvat ovat nähtävillä täällä.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.

Lisätietoja on osoitteessa www.europe-nikon.com

Tietoja WaterBearista

WaterBear on verkosto, joka on ensimmäinen laatuaan: ilmainen, vuorovaikutteinen ja digitaalinen videoalusta, joka tukee Yhdistyneiden kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteita. Se tekee tämän hyödyntämällä innoittavaa sisältöä, toimintaa tukevaa huippuluokan tekniikkaa ja kumppaneidensa kansainvälistä verkostoa. Se antaa katsojalle ainutlaatuisen mahdollisuuden ryhtyä välittömästi toimeen tukeakseen kansalaisjärjestöjä ympäri maailmaa ja vaikuttaakseen haavoittuvan planeettamme tulevaisuuteen. Lataa WaterBear sovelluskaupasta tai käy osoitteessa  https://waterbear.com 

Siirry tästä App Storeen / Siirry tästä Google Play -kauppaan

Tietoja CIWEM:stä

Vesi- ja ympäristönhuoltopalveluiden kuninkaallinen instituutti (CIWEM) on Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva kuninkaallinen ja itsenäinen ammattijärjestö ja rekisteröity hyväntekeväisyysjärjestö, joka pyrkii edistämään vesi- ja ympäristönhuoltopalveluita kansainvälisellä tasolla. CIWEM:ään kuuluu 30 000 ammattilaista, joiden yhteisenä visiona on turvallinen ja kestävä maailma. Lisätietoja on osoitteessa www.ciwem.org.

Tietoja ARUP:sta

ARUP on luova voimanpesä, joka vaikuttaa monien eri toimialojen huomattavimpien rakennetun ympäristön projektien taustalla. Yrityksen yli 140 maassa työskentelevät suunnittelijat, insinöörit, arkkitehdit, konsultit ja tekniset asiantuntijat huolehtivat yhteistyössä asiakkaiden kanssa innovatiivisista, erittäin laadukkaista ja vaikuttavista projekteista. www.arup.com.