29-06-2021

NIKON JULKISTAA PEILITTÖMÄN NIKON Z fc KAMERAN

Ainutlaatuinen Nikon Z fc yhdistää legendaarisen muotoilun ja Z-sarjan innovaatiot

Ikuista legendaariset hetkesi

Tukholma, Ruotsi, 29. kesäkuuta 2021: Nikon julkistaa tänään DX-koon peilittömän Nikon Z fc ‑kameran: kyseessä on ensimmäinen Z-sarjan kamera, jossa yhdistyvät perinteinen muotoilu ja kehittyneet toiminnot. Nikon Z fc:n ulkoasu on saanut innoituksensa vuonna 1982 julkaistusta legendaarisesta Nikon FM2 ‑filmijärjestelmäkamerasta, joka on uraauurtava tuote Nikonin historiassa. Kameran lisäksi Nikon julkistaa kaksi uutta, perinteistä tyyliä täydentävää vakio-objektiivia: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition ja NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE).

Nikon Z fc ‑kameran kompakti ja kevyt runko tarkoittaa helppoa kuljetettavuutta, mutta kameran käytettävyys on silti erinomainen, samoin toistokyky. Käyttö on helppoa, vaikka peilittömät kamerat eivät olisi entuudestaan tuttuja.

Nikon Z fc ‑kameran tärkeimmät ominaisuudet:

Legendaarisen kameran inspiroima muotoilu
Jos missä, tässä intohimo näkyy yksityiskohdissa. Nikon Z fc ‑kameran viisitahoprismaan perustuva rakenne sekä mustien ja hopeanväristen osien vuorottelu kunnioittavat FM2-mallia. Innoittajan tuovat mieleen myös elektronisen etsimen pyöreä okulaari, valitsinkiekkojen muotoilu sekä 1970–80-luvuilla käytettyyn tapaan kaiverrettu Nikonin logo. Magnesiumseoksen ansiosta kamera on silti luotettava ja vankka.

Selkeä toiminta ja luova ilmaisuvoima
Nikon Z fc:n rungon yläosassa on kolme valitsinkiekkoa ja pieni näyttö, jossa näkyy aukkoarvo. Valitsinkiekkojen avulla voi hallita suljinaikaa, valotuksen korjausta ja ISO-herkkyyttä, joten asetusten muuttaminen käy helposti. Kamerassa on myös i-painike ja i-valikko, joiden avulla voi säätää useita asetuksia nopeasti vain yhdellä painalluksella. Näitä voi muokata käyttäjän omien kuvaustottumusten mukaan.

Nikon Z fc tukee ensimmäisenä Nikonin Z-sarjan kamerana valotuksen korjausta käytettäessä automaattista tilaa. Kuvaaja pystyy näin tavoittamaan haluamansa ilmaisutyylin esimerkiksi lisäämällä kirkkautta ja korostamalla varjoja. Kamerassa on myös 20 Luovaa Picture Control ‑asetusta, joilla saa aikaan omaleimaisia tuloksia. Valitsemalla teemoja, joissa esimerkiksi värisävyn, sävytyksen ja värikylläisyyden parametrit vaihtelevat, kuvaaja voi ilmentää monenlaisia tunnelmia ja myös mukauttaa tehosteita makunsa mukaisiksi.

Parannettu tarkennus ja joustava kuvakulman valinta
Nikon Z fc tukee silmientunnistuksen AF- ja eläintentunnistuksen AF ‑toimintoja valokuvauksen ja videoinnin aikana. Ominaisuudet esiteltiin malleissa Nikon Z 7II ja Nikon Z 6II. Käytettävissä on myös leveä alue (L) ‑tarkennusaluetila, joka varmistaa silmien ja kasvojen selkeän näkymisen rajoittamalla tarkennusaluetta. Tarkennuksen voi lukita halutun kohteen silmiin silloin, kun kuva-alassa on useita ihmisiä. Myös liikkuvan lemmikin silmien seuranta on käytettävissä.

Laaja vakioherkkyysalue ISO 100–51 200* takaa selkeät valokuvat ja videot hämärässä valaistuksessa. Pystykuvaus matalista tai korkeista kuvakulmista onnistuu nyt kätevästi, koska mallissa on Z-sarjan kameroiden ensimmäinen kääntyvä näyttö. Kun näyttö käännetään eteen, kamera siirtyy automaattisesti omakuvatilaan. Näin omakuvia on helppo ottaa kosketustoiminnoilla.

Entistä parempi liitettävyys: SnapBridge-sovelluksen versio 2.8
SnapBridge-sovelluksen avulla kameralla tallennetut valokuvat ja videot voi siirtää älylaitteeseen**. Jakaminen sosiaalisessa mediassa on sujuvaa. Myös kameran uusimman laiteohjelman voi noutaa sovelluksen välityksellä.

Snapbridge-sovelluksen versiossa 2.8 on uudistunut käyttöliittymä, joka tukee kahta automaattista yhteystilaa: foreground mode (edustatila) ja background mode (taustatila). Edustatila muodostaa yhteyden kameraan vain, kun sovellus aktivoidaan, mikä vähentää kameran akkuvirran kulutusta. Taustatilassa yhteys on jatkuva ja kuvat siirtyvät automaattisesti, vaikka sovellusta ei olisi aktivoitu.

Kameran muita ominaisuuksia
• Orgaanista EL-näyttöä käyttävän elektronisen etsimen näkymä on luonnollinen ja aberraatio hyvin vähäinen
• Videotallennus tukee 4K UHD tarkkuutta ilman rajausta käyttäen DX-koon videon kuva-alaa
• Tukee kokoaikaista automaattitarkennusta (AF-F) videotallennuksessa
• Helppo hidastettu videokuvaus – tarvitsee vain valita kuvakoko ja kuvataajuus
• Tukee Webcam Utility ohjelmaa, jonka avulla Nikon Z fc kameraa voi käyttää web-kamerana
• Tuotepakkaus ja mukana tuleva kameran hihna sopivat tyyliltään Nikon Z fc kameran perinteiseen muotoiluun
• Tukee USB-virransyöttöä kameraan virta kytkettynä sekä USB-latausta

Vakio-objektiivit: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition ja NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE)

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition on vakiozoomobjektiivi. Se perustuu NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ‑objektiiviin, mutta hopeanvärinen viimeistely on sovitettu Nikon Z fc ‑kameraan sointuvaksi. Pienen ja kevyen objektiivin kokonaispituus on noin 32 mm ja paino noin 135 g. Objektiivia on helppo kuljettaa mukana, mutta se tuottaa erittäin tarkkoja lopputuloksia koko zoomausalueella. NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Edition ‑objektiivia voi käyttää monenlaisissa arkisissa tilanteissa – maisemista ja tilannekuvista aina muotokuviin.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE) on pieni ja kevyt objektiivi, joka soveltuu ihanteellisesti muotokuvien ja asetelmien kuvaamiseen. Sillä saa aikaan kiinteäpolttovälisille objektiiveille ominaisen pehmeän boke-efektin. Perinteinen muotoilu on saanut innoituksensa FM2-kameran julkaisuaikakauden klassisista NIKKOR-objektiiveista. Nikon Z fc ‑kamerassa ja NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE) ‑objektiivissa on sama pinnoite, joten koko yhtenäinen kokonaisuus ilmentää klassista estetiikkaa.

* Laajennettavissa arvoon ISO 204 800 saakka. Videotallennuksen suurin vakioherkkyys on ISO 25 600.
** Voidaan käyttää iPhone®-, iPad®-, iPod touch®- ja Android™-laitteita, joihin on asennettu SnapBridge-sovellus. SnapBridge‑sovelluksen voi ladata maksutta App Storesta® ja Google Play™ ‑kaupasta. Lisätietoja on Nikonin verkkosivustossa.

• Apple®, App Store®, Apple-logot, iPhone®, iPad® ja iPod touch® ovat Apple Inc:n tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa maissa.
• iPhone-tavaramerkkiä käytetään Aiphone Co., Ltd:n lisenssillä.
• Android™ ja Google Play™ ovat Google LLC:n tavaramerkkejä.
• Muut tavaramerkit ja tuotenimet ovat omistajiensa omaisuutta.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja ‑palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z ‑objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School ‑hankkeen, ansiosta.