02-06-2021

NIKON JULKISTAA NX FIELDIN: UUSI KAUKO-OHJATTAVA KUVAUSJÄRJESTELMÄ AMMATTILAISILLE

Tukholma, Ruotsi, 2. kesäkuuta 2021 – Nikon julkistaa tänään uuden kauko-ohjattavan kuvausjärjestelmän NX Fieldin, jonka on määrä tulla saataville 17.6.2021. NX Field auttaa kuvaajia, jotka työskentelevät uutis- ja urheilutuotannon etulinjassa. Järjestelmän avulla voi yhdistää useita Nikonin digitaalijärjestelmäkameroita, käyttää niitä, säätää asetuksia ja siirtää otettuja kuvia automatisoidusti FTP¹-palvelimeen.

NX Fieldin julkaisee NPS (Nikon Professional Services) eli Nikon-organisaatio, joka tarjoaa tukea ja muita palveluja ammattikuvaajille kaikkialla maailmassa. Järjestelmä on yhteensopiva Nikon D6- ja Nikon D5 ‑digitaalijärjestelmäkameroiden kanssa. Tuki ulottuu myöhemmin myös peilittömiin kameroihin – kuten esimerkiksi malleihin Nikon Z 9, Z 7II ja Z 6II.

Järjestelmä yhdistää useita yhteensopivia Nikonin digitaalijärjestelmäkameroita niin, että pääkamera voi samanaikaisesti hallita kauko-ohjattavien kameroiden laukaisua. Kamerat voidaan liittää järjestelmään langallisen lähiverkon kaapelin tai langattoman lähiverkkoyhteyden² avulla.

Kun NX Field ‑sovellus on ladattu ja käytössä, kauko-ohjattavien kameroiden laukaisua voi ohjata älypuhelimella tai tabletilla. Sovelluksen avulla voi tehdä useita tehtäviä kauko-ohjatusti: esimerkiksi objektiivin läpi toistuvan reaaliaikanäkymän voi tarkistaa, kameran asetuksia voi muuttaa ja kameroilla otettuja kuvia voi tarkastella ja siirtää.

NX Field tukee kauko-ohjattua kuvausta 5G³- tai Internet-yhteyden välityksellä, joten järjestelmää voi hyödyntää myös kentällä ja matkustettaessa. Esimerkiksi Tokiossa olevia kameroita voi tarvittaessa käyttää Japanin ulkopuolelta.

Kauko-ohjattavat kamerat voi sijoittaa paikkoihin, joihin ihmisillä ei ole helppoa pääsyä, esimerkiksi juoksukilpailun maaliviivalle tai stadionin kattorakenteisiin. NX Fieldin avulla saa näin talteen silmänräpäyksessä ohi kiitäviä ratkaisun hetkiä sellaisista perspektiiveistä ja kuvakulmista, joita olisi muutoin hankala saavuttaa.

Tämän lisäksi ratkaisun avulla voi siirtää pääkameran ja kauko-ohjattavien kameroiden kuvat automatisoidusti FTP-palvelimeen.

Nikon päivittää NX Field ‑järjestelmää jatkuvasti ja tukee näin ammattikuvaajia, jotka työskentelevät uutis- ja urheilureportaasin etulinjassa.

NX Fieldin käyttö edellyttää, että kameraan asennetaan erikoislaiteohjelma (maksullinen) ja että älylaitteeseen ladataan NX Field ‑sovellus⁴. Lisätietoja asennuksesta on NPS:n verkkosivustossa https://www.nikon.fi/fi_FI/product/software/nx-field

¹ FTP (file transfer protocol) tarkoittaa tiedonsiirtoprotokollaa.
² Langaton yhteys edellyttää langatonta lähetintä WT-5 tai WT-6.
³ Ominaisuuteen liittyy joitakin rajoituksia. Edellyttää portinsiirtoa tukevaa reititintä. Tietoliikenne on suositeltavaa suojata näennäisen yksityisverkon (VPN) avulla, kun kameraa kauko-ohjataan Internet-yhteyden välityksellä.
⁴ NX Field -sovelluksen voi ladata älylaitteisiin maksutta App Storesta®. Kun erikoislaiteohjelma on asennettu kameraan, iPhone®- tai iPad®-laitteeseen asennettu sovellus on käytettävissä. Lisätietoja on NPS:n verkkosivustossa.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja ‑palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z ‑objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.