02-06-2021

Nikon laajentaa Z-bajonettia käyttävien objektiivien valikoimaa – tulossa mallit NIKKOR Z 28mm f/2.8 ja NIKKOR Z 40mm f/2

Tukholma, Ruotsi, 2. kesäkuuta 2021: Nikon ilmoittaa kehittävänsä objektiiveja NIKKOR Z 28mm f/2.8 ja NIKKOR Z 40mm f/2. Uudet pienikokoiset ja kevyet kiinteäpolttoväliset objektiivit on suunniteltu täyden kennokoon (Nikonin FX-koon) peilittömille kameroille, joita varten Nikonin Z-bajonetti on kehitetty. Objektiivien on määrä tulla saataville vuoden 2021 aikana.

NIKKOR Z 28mm f/2.8

NIKKOR Z 40mm f/2

NIKKOR Z 28mm f/2.8 ‑objektiivi on kiinteäpolttovälinen laajakulmaobjektiivi, jonka kehitystyössä tavoitellaan erinomaista objektiivia arkisiin tilannekuviin. NIKKOR Z 40mm f/2 on puolestaan suunniteltu kiinteäpolttoväliseksi vakio-objektiiviksi, jonka ansiosta käyttäjät voivat kuvatessaan nauttia helposti toteutettavasta boke-efektistä. Molemmat helppokäyttöiset objektiivit soveltuvat lukuisiin tavallisiin tilanteisiin ja monille erilaisille käyttäjille – myös niille, jotka vasta tutustuvat peilittömiin kameroihin.

Käyttäjien tarpeisiin vastaamisen ohella Nikon tavoittelee jatkuvasti optisen suorituskyvyn uusia ulottuvuuksia. Osaltaan tämä avartaa kuvauskulttuurin mahdollisuuksia ja luo edellytyksiä valokuvauksen suorituskyvyn kehittämiseen entisestään. 

* Objektiivien ulkoasu saattaa poiketa yllä olevissa valokuvissa esitetystä.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja ‑palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z ‑objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.