12-02-2020

NIKON Z TUOTEPERHEESEEN KAKSI UUTTA NIKKOR Z OBJEKTIIVIA

Lontoo, Britannia, 12. helmikuuta 2020: Nikon esittelee tänään kaksi uutta NIKKOR Z ‑objektiivia: erittäin laajakulmaisen NIKKOR Z 20mm f/1.8 S ‑objektiivin ja NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR ‑telezoomin. Molemmissa objektiiveissa on nopea, äänetön ja tasainen tarkennus sekä tiivistys, joka suojaa pölyltä ja kosteudelta.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S laajentaa S-sarjan suorituskykyisten f/1,8-objektiivien Nikon Z ‑valikoimaa. Tämä valovoimainen, erittäin laajakulmainen 20 mm:n kiinteäpolttovälinen objektiivi on kiinnostava vaihtoehto laajakulmakuvaukseen. Edistyksellinen optiikka, suuri Z-bajonetti sekä pyöristetty 9-lehtinen f/1,8-himmenninaukko takaavat erinomaisen suorituskyvyn missä tahansa valaistuksessa. Loistava terävyys ulottuu koko kuva-alalle ja on poikkeuksellinen myös lähietäisyyksillä, sillä objektiivin lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,20 metriä. ED-lasi ja Nikonin heijastamaton nanokidepinnoite ehkäisevät haamukuvia ja heijastuksia. Olipa kuvaustilanne millainen vain, tällä peilittömän järjestelmän objektiivilla näkymästä saa talteen paljon tavallista enemmän.

Nikon Z ‑tuoteperheen toinen uutuus, NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR, on oivallinen matkakumppani, jolla voi ikuistaa yksityiskohtaisia valokuvia ja videoita. Tämä markkinoiden kompakteimpiin lukeutuva telezoom mahtuu kätevästi pieniinkin varustelaukkuihin. Suuren Z-bajonetin myötä rakenne on voitu suunnitella poikkeavaksi. Suuret linssielementit ovat tavallista taempana, joten tasapaino on erinomainen ja käsittely vaivatonta. Optisen rakenteen ansiosta kuvat ovat tarkkoja, värit kirkkaita ja kontrasti syvä niin laajakulma- kuin telekuvauksessakin. Videokuvaajat voivat ikuistaa kaunista täyden kennokoon aineistoa: laadusta vastaa edistyksellinen NIKKOR-optiikka, joka ottaa kaiken irti Nikon Z ‑kameran loistavasta kuvanlaadusta.

Nikon UK:n kaupallisesta suunnittelusta väliaikaisesti vastaava Robert Harmon kommentoi uutuuksia näin: ”Näiden uusien NIKKOR-objektiivien myötä Nikon Z ‑järjestelmä täydentyy jälleen suosituilla polttoväleillä. Olipa kyse valokuvista tai videoista ja ahtaista tiloista tai avarasta luonnosta, kuvantekijät saavat näin lisää tarpeellisia luovia työkaluja, joiden avulla he pystyvät mukautumaan erilaisiin tilanteisiin.”

Laajoja näkymiä ja vapautta. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Valovoimainen, erittäin laajakulmainen peilittömän järjestelmän f/1,8-objektiivi. Huipputerävä kuva reunasta reunaan, loistava myös heikossa valaistuksessa.
Uskomaton terävyys. Erinomainen terävyys – huipputasoa myös lähietäisyyksillä. Lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,20 metriä, joten kuvaaja hallitsee koko kuva-alaa, lähietäisyydeltä äärettömyyteen.
Kaunis boke-efekti. Kehittynyt optinen rakenne: tähtisädetehosteet ovat kauniita ja boke-efekti luonnollinen.
Teräviä ja selkeitä kuvia. ED-lasi ja asfääriset linssielementit korjaavat väriaberraatioita. Nikonin heijastamaton nanokidepinnoite ehkäisee haamukuvia ja heijastuksia.
Videovalmiudet. Tarkennus on nopeaa, sulavaa ja hiljaista. Kuvakulman muuttuminen tarkennuksessa on lähes olematonta.
Sääsuojattu. Objektiivin putken kaikki liikkuvat osat on suojattu pölyltä ja kosteudelta tiivistyksellä.

Mukaan kaikkialle. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Erittäin kompakti telezoom. Peilittömän järjestelmän täyden kennokoon objektiivi, jonka polttovälialue 24–200 mm ulottuu laajakulmasta telezoomiin.
Sopii matkakäyttöön. Painaa vain 570 g ja sopii helposti pieneenkin kameralaukkuun. Zoomin lukituskytkin pitää objektiivin laukussa kokonaan sisäänvedettynä.
Tarkkoja lähikuvia. Lyhimmät tarkennusetäisyydet: vain 0,5 m polttovälillä 24 mm ja 0,7 m polttovälillä 200 mm.
Erinomainen videointiin. Automaattitarkennus on hiljainen kuin kuiskaus. Kuvakulman muuttuminen tarkennuksessa on minimoitu samoin kuin tarkennuksen muutos zoomauksen aikana.
Teräviä ja selkeitä kuvia. Asfäärinen ED-lasi ja asfääriset linssielementit takaavat erittäin pienen vääristymän koko zoomausalueella. Nikonin ARNEO-pinnoite parantaa kuvanlaatua ehkäisemällä haamukuvia ja heijastuksia.
Pölysuojattu ja tippuvedenpitävä. Objektiivin tiivistys suojaa pölyltä ja kosteudelta. Fluoripinnoite hylkii tehokkaasti pölyä ja likaa heikentämättä kuvanlaatua.