Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

01-06-2017

Ruosteen kauneus

Nikon julkaisee makrovalokuvaussarjan, joka paljastaa kontrastin luonnon ja nykyaikaisten esineiden rappion välillä

Amsterdam, Alankomaat, 1. kesäkuuta 2017 – Nikonin tänään julkaisema uusi valokuvasarja paljastaa rehevän ruotsalaisen metsän ja ruosteisten ajoneuvojen välisen kontrastin Bilkyrkogården Kyrkö Mossessa – autojen ”hautausmaalla” lähellä Rydiä, Ruotsin Linköpingissä.

Makrovalokuvaaja Alberto Ghizzi Panizza on ikuistanut tämän upean ristiriidan Nikonin Micro NIKKOR -objektiivien ominaisuuksien esittelyä varten. Bilkyrkogården Kyrkö Mosse tarjosi kuvaukselle ainutlaatuisen taustan useilla 1940-luvun romuillaan, jotka katoavat soiseen metsämaastoon ja antautuvat hiljalleen luonnolle.

Valokuvasarjaan kuuluu kuvia liekkien nuolemista auton istuimista, turpeeseen uppoavista tummuneista pölykapseleista sekä paksun vihreän sammaleen peittämistä kojelaudoista.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

Alberto kuvasi sarjan Nikon D500:lla, Nikon D810:llä ja seuraavilla Micro NIKKOR -objektiiveilla:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G: Tarkkojen yksityiskohtien tallentamiseen suunniteltu pieni ja helppokäyttöinen objektiivi soveltuu niin lähikuviin, yleiskuviin kuin muotokuviinkin. Aukko auttaa erottamaan kohteen taustasta, joka jää kauniin sumeaksi, ja saamaan tarkkoja kuvia heikossakin valaistuksessa.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR: Pienikokoinen ja kevyt DX-muodon makro-objektiivi, jossa on huippulaadukas optiikka. Tämän objektiivin 1:1-kuvasuhteen ansiosta erittäin pienistä yksityiskohdista voidaan ottaa luonnollisen kokoisia lähikuvia.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED Tämä objektiivi käyttää Nikonin toisen sukupolven tärinänvaimennusjärjestelmää (VR II), joka mahdollistaa joustavan käsivarakuvauksen. Se on myös täydellinen kumppani etäkuvaukseen, esimerkiksi eläinten kuvausta varten.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Tämä objektiivi on sekä pienikokoinen että monipuolinen, joten käyttäjä voi kuvata sekä maisemia että makrokuvia. Nikonin pienin mikro-objektiivi lähi- ja yleiskuvaukseen. Siinä on myös sisäänrakennettu lähikuvauksen korjausjärjestelmä (CRC), joka mahdollistaa korkean suorituskyvyn lähietäisyydellä.

Alberto Ghizzi kommentoi kokemustaan näin: ”Makrokuvauksessa etsitään aina mielenkiintoisia värejä ja rakenteita, joten Bilkyrkogården Kyrkö Mosse oli minulle kuin satumaa. Micro NIKKOR -objektiivien avulla pystyin tallentamaan yksityiskohtaisesti 60-vuotisen taistelun hylättyjen autojen ja luonnon välillä, kun luonto pyrkii valtaamaan metsänsä takaisin. Käyttämäni neljä objektiivia olivat hyvin tärkeitä lähikuvien ottamisessa ja ruosteen kauneuden paljastamisessa ennennäkemättömällä tavalla.”

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8 ED

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Ruosteen kauneus -valokuvasarjasta inspiroituneet kuvaajat, jotka haluavat saavuttaa täyden makrokuvauspotentiaalinsa, voivat hyödyntää Micro NIKKOR -objektiivien Cashback kampanjaa täällä.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR