Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

01-06-2017

Ruosteen kauneus

Nikon julkaisee makrovalokuvaussarjan, joka paljastaa kontrastin luonnon ja nykyaikaisten esineiden rappion välillä

Nikon julkaisee makrovalokuvaussarjan, joka paljastaa kontrastin luonnon ja nykyaikaisten esineiden rappion välillä

Amsterdam, Alankomaat, 1. kesäkuuta 2017 – Nikonin tänään julkaisema uusi valokuvasarja paljastaa rehevän ruotsalaisen metsän ja ruosteisten ajoneuvojen välisen kontrastin Bilkyrkogården Kyrkö Mossessa – autojen ”hautausmaalla” lähellä Rydiä, Ruotsin Linköpingissä.

Makrovalokuvaaja Alberto Ghizzi Panizza on ikuistanut tämän upean ristiriidan Nikonin Micro NIKKOR -objektiivien ominaisuuksien esittelyä varten. Bilkyrkogården Kyrkö Mosse tarjosi kuvaukselle ainutlaatuisen taustan useilla 1940-luvun romuillaan, jotka katoavat soiseen metsämaastoon ja antautuvat hiljalleen luonnolle.

Valokuvasarjaan kuuluu kuvia liekkien nuolemista auton istuimista, turpeeseen uppoavista tummuneista pölykapseleista sekä paksun vihreän sammaleen peittämistä kojelaudoista.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

Alberto kuvasi sarjan Nikon D500:lla, Nikon D810:llä ja seuraavilla Micro NIKKOR -objektiiveilla:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G: Tarkkojen yksityiskohtien tallentamiseen suunniteltu pieni ja helppokäyttöinen objektiivi soveltuu niin lähikuviin, yleiskuviin kuin muotokuviinkin. Aukko auttaa erottamaan kohteen taustasta, joka jää kauniin sumeaksi, ja saamaan tarkkoja kuvia heikossakin valaistuksessa.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR: Pienikokoinen ja kevyt DX-muodon makro-objektiivi, jossa on huippulaadukas optiikka. Tämän objektiivin 1:1-kuvasuhteen ansiosta erittäin pienistä yksityiskohdista voidaan ottaa luonnollisen kokoisia lähikuvia.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED Tämä objektiivi käyttää Nikonin toisen sukupolven tärinänvaimennusjärjestelmää (VR II), joka mahdollistaa joustavan käsivarakuvauksen. Se on myös täydellinen kumppani etäkuvaukseen, esimerkiksi eläinten kuvausta varten.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Tämä objektiivi on sekä pienikokoinen että monipuolinen, joten käyttäjä voi kuvata sekä maisemia että makrokuvia. Nikonin pienin mikro-objektiivi lähi- ja yleiskuvaukseen. Siinä on myös sisäänrakennettu lähikuvauksen korjausjärjestelmä (CRC), joka mahdollistaa korkean suorituskyvyn lähietäisyydellä.

Alberto Ghizzi kommentoi kokemustaan näin: ”Makrokuvauksessa etsitään aina mielenkiintoisia värejä ja rakenteita, joten Bilkyrkogården Kyrkö Mosse oli minulle kuin satumaa. Micro NIKKOR -objektiivien avulla pystyin tallentamaan yksityiskohtaisesti 60-vuotisen taistelun hylättyjen autojen ja luonnon välillä, kun luonto pyrkii valtaamaan metsänsä takaisin. Käyttämäni neljä objektiivia olivat hyvin tärkeitä lähikuvien ottamisessa ja ruosteen kauneuden paljastamisessa ennennäkemättömällä tavalla.”

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8 ED

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Ruosteen kauneus -valokuvasarjasta inspiroituneet kuvaajat, jotka haluavat saavuttaa täyden makrokuvauspotentiaalinsa, voivat hyödyntää Micro NIKKOR -objektiivien Cashback kampanjaa täällä.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR