19-05-2022

NIKON SAA KOLME PALKINTOA VUODEN 2022 TIPA WORLD AWARDS -TAPAHTUMASSA

Amsterdam, Alankomaat, 19. toukokuuta 2022: Nikon ilmoittaa tänään ylpeänä, että se on voittanut vuoden 2022 TIPA World Awards -tapahtumassa kolme palkintoa eri luokissa. Nikon Z fc voitti Best APS-C Camera -palkinnon, kun taas Nikon Z 9 tunnustettiin Best Full Frame Professional Camera -palkinnolla. Objektiivien luokissa NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S sai Best Full Frame Prime Telephoto Lens -palkinnon. Voitto kolmessa eri luokassa havainnollistaa Nikonin kykyä mukautua ja kehittää alan johtavia tuotteita kaikille valokuvaajille – niin harrastajille kuin myös ammattilaisille.

TIPA:n tuomaristo ylisti Z fc:tä innovatiivisen tekniikan yhdistämisestä Nikonin perinteitä henkivään klassiseen muotoiluun. Z 9:n tapauksessa mekaanisen sulkimen jättäminen pois on lisännyt nopeutta, mikä teki vaikutuksen tuomaristoon. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TV VR S -objektiivi sai kiittää menestyksestään vaikuttavia ominaisuuksiaan, kuten sisäänrakennettua 1,4-kertaisen telejatketta ja tärinänvaimennusta, joiden ansiosta objektiivi soveltuu ihanteellisesti kaiken tyyppiseen valokuvaukseen.

Voitto TIPA World Award -kilpailussa on vaikuttava lisä palkintoihin, jotka Nikon on saanut peilittömästä Z 9 -huippukamerastaan. Niihin kuuluvat muun muassa Red Dotin Best Camera -palkinto, DPReview’n kultapalkinto ja iF DESIGN AWARD -tuotepalkinto. Nämä kunnianosoitukset korostavat kameran hämmästyttävää käsittelynopeutta, tekoälyyn perustuvia tekniikoita ja ergonomista muotoilua.TIPA:n kommentit Nikon Z fc -kamerasta, joka voitti Best APS-C Camera -palkinnon

Yhdistä klassinen muotoilu ja säätimet moderniin tekniikkaan, niin ymmärrät, mikä tekee Z fc:stä vaikuttavan. Muotoilu herättää keskustelua etenkin retrohenkisyyttä arvostavien, asiantuntevien valokuvaajien keskuudessa. Ajan tasalla olevasta tekniikasta vastaavat 20,9 megapikselin CMOS-kenno, EXPEED 6 -kuvankäsittelyjärjestelmä, jolla voi tallentaa valokuvia 11 kuvan ja UHD 4K -videoita 30 kuvan sekuntinopeudella, ja alkuperäinen ISO-herkkyys, joka on jopa 51 200. Z fc seuraa suoratoiston ja vloggauksen viimeisimpiä trendejä: siinä on kallistettava nestekidekosketusnäyttö, monipuoliset yhteys- ja jakovaihtoehdot, yhteensopivuus ulkoisten mikrofonien kanssa ja suuri, kääntyvä 3 tuuman nestekidenäyttö. Yksi TIPA:n tuomariston arvostamista ominaisuuksista oli se, miten nuoremmat käyttäjät, joiden vanhemmat (tai isovanhemmat!) olivat Nikonin järjestelmäkameroiden käyttäjiä, pystyvät kiinnittämään vanhemman sukupolven F-sarjan objektiivit FTZ-bajonettisovittimella, mikä tekee valokuvauksesta osan perheen perintöä.

TIPA:n kommentit Nikon Z 9 -kamerasta, joka voitti Best Full Frame Professional Camera -palkinnon

Yhdistä ammattilaiskuvaajan vaistot ja refleksit Nikon Z 9:n kuvaustyökaluihin, niin käytettävissäsi on verraton yhdistelmä. Kamera tuottaa pinotulla CMOS-kennollaan 45,7 megapikselin valokuvia, jota säilyttävät laatunsa jopa rajattuina, joten se on ihanteellinen valinta luonto-, maisema- ja muotokuvaukseen. Yksi merkittävistä rakenteellisista muutoksista, jota TIPA:n jäsenet pitivät erittäin kiinnostavana, oli mekaanisen sulkimen jättäminen pois: erittäin nopealla kameralla voi ottaa jopa 30 JPEG-kuvaa ja 20 RAW-kuvaa sekunnissa, ja sarjakuvausta käytettäessä puskuriin mahtuu uskomattomat 1 000 RAW-kuvaa. Käytettävissä on myös laaja valikoima tarkkuuksia ja kuvataajuuksia, muun muassa hieman yli kahden tunnin jatkuvan tallennuksen mahdollistava 8K/30p-videomuoto, joten laite on varteenotettava vaihtoehto myös videokamerana. Lukuisat laiteohjelmiston päivitykset, kuten 12-bittinen, kameran sisäinen 8K/60-videotallennus RAW-muodossa, lisäävät kameran vaikuttavuutta entisestään.

TIPA:n kommentit NIKKOR Z 400mm F/2.8 TC VR S -objektiivista, joka voitti Best Full Frame Prime Telephoto Lens -palkinnon

Kun TIPA:n jäsenet tarkastelivat ammattilaisurheilu- ja -luontokuvaajille sekä valovoimaisen, tärinänvaimennuksella varustetun teleobjektiivin etuja kaipaaville valokuvaajille suunnattuja kiinteäpolttovälisiä teleobjektiiveja, NIKKOR Z 400 mm oli selkeä valinta, etenkin kun huomioidaan myös sisäänrakennettu 1,4-kertainen telejatke, joka mahdollistaa vaivattoman ja välittömän vaihtamisen 560 mm:n polttoväliin f/4-aukolla. Objektiivissa on pölyn ja kosteuden haittavaikutuksilta suojaavat kumitiivisteet, kun taas erittäin pienen hajonnan ED-elementit, Super ED -elementit, kevyet fluoriittielementit ja SR-elementit poistavat väriaberraation, komaattiset virheet ja värivirheet käytännössä kokonaan. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia kenttätyössä. Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) -järjestelmä varmistaa sujuvan ja hiljaisen automaattitarkennuksen, ja käytettävissä on tämän lisäksi kokoaikainen käsitarkennus. NIKKOR Z 400 mm -objektiivi tarjoaa myös vaikuttavan 5,5 EV:n tärinänvaimennuksen korjauksen.

TIPA World Awards -palkinnot ovat maailmanlaajuisesti tunnustettuja alan huippuyritysten ja korkealaatuisimpien tuotteiden palkintoja. Lisäksi ne tarjoavat kuluttajille tärkeän vertailukohdan ja oppaan ostopäätösten tekemiseen.

Lisätietoja on TIPA-verkkosivustossa osoitteessa: www.tipa.com

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.