14-04-2022

NIKON JULKISTAA UUDEN Z-SARJAN LAITEOHJELMAN JA SUUREN KAPASITEETIN MUISTIKORTIN

Tukholma, Ruotsi, 14. huhtikuuta 2022: Nikon julkistaa tänään uuden laiteohjelman peilittömälle Z 9 ‑huippukameralle sekä peilittömille Z 7II- ja Z 6II -kameroille. Z 9:n laiteohjelma v.2.0 tuo käyttöön useita tehokkaita päivityksiä, jotka varmistavat tämän kameran erinomaisen toiminnan valokuvia otettaessa ja videoita kuvattaessa. Z 6II:n ja Z 7II:n laiteohjelma v.1.4 parantaa valokuvien ja videoiden tarkennusta. Tämän lisäksi Nikon julkistaa tänään Nikonin 660 Gt:n CFexpress-muistikortin (tyyppi B), joka tukee Z 9:n suuritarkkuuksista videotallennusta ja huikeaa sarjakuvausnopeutta.

Videokuvaajille Z 9:n laiteohjelma v.2.0 tarjoaa suuria päivityksiä. Videokuvaajat voivat tallentaa kameran sisäisiä RAW 8.3K/60p -videoita ja uskomattoman tarkkaa 4K/60p UHD -videoaineistoa, joka on ylinäytteistetty 8K-videokuvasta. 12-bittinen kameran sisäinen tallennus on mahdollista ProRes RAW HQ -muodossa (jopa 4K/60p) tai Nikonin uudessa N-RAW-muodossa (jopa 8K/60p ja 4K/120p). Z 9:llä kuvaavien ammattilaisten pyyntöihin vastaaviin muihin uusiin toimintoihin kuuluvat muun muassa aaltomuotonäyttö, punainen kehys kuvattaessa ja mukautettu i-valikko, joka esittää videoasetukset kätevästi kuvauksen aikana.

Z 9:n laiteohjelma 2.0 sisältää myös valokuvaajille tärkeitä päivityksiä. Päivityksen jälkeen automaattitarkennuksen määritykset voidaan mukauttaa jopa 20 valittavissa olevan leveä alue ‑tarkennuskuvion avulla, ja kameran kirkkaalle (3 000 nitiä) elektronisen etsimen näytölle voidaan aktivoida suurempi virkistystaajuus (jopa 120 kuvaa/s). Muihin uusiin toimintoihin kuuluvat muun muassa laukaisua edeltävä kuvan ottaminen ja mahdollisuus palauttaa tarkennuskohtia useilla kameran painikkeilla.

Z 6II- ja Z 7II -kameroissa laiteohjelma v.1.4 kehittää automaattisen tarkennusalueen valinnan algoritmia kuvan keskellä etualalla olevien kohteiden tarkennuksen parantamiseksi. Tämän lisäksi lineaarisen käsitarkennuksen tuki antaa videokuvaajille mahdollisuuden toistaa pisteiden A ja B välinen tarkennuksen siirtoetäisyys äärimmäisen tarkasti. Molemmat kamerat ovat yhteensopivia Nikonin Bluetooth-kauko-ohjaimen ML-L7 kanssa.

Lopuksi Nikonin uusi 660 Gt:n CFexpress-muistikortti (tyyppi B), joka julkistettiin myös tänään, on Z 9:n kanssa yhteensopiva suuren kapasiteetin kortti. Erittäin nopean sarjakuvauksen ja 8K:ta tarkemman suuren kuvataajuuden videotallennuksen tarpeita vastaavan kortin lukunopeus on jopa 1 700 Mt/s ja kirjoitusnopeus on jopa 1 500 Mt/s.

Z 9:n laiteohjelma v.2.0 on saatavilla Nikonin latauskeskuksesta 20.4.2022 alkaen.

Kameran sisäiset 8,3K/60p-videot: tallenna RAW 8,3K -videoita kameran sisäisesti erittäin sujuvalla 60p:n kuvataajuudella. Kuvaa N-RAW-muodossa, jos haluat tallentaa erittäin suuren tarkkuuden 8,3K (8 256 × 4 644) -videoita hyödyntämällä Z 9:n kuvakennon koko leveyttä.
8K:sta ylinäytteistetty 4K UHD: tallenna uskomattoman tarkkaa 4K/60p UHD -videoaineistoa, joka on ylinäytteistetty 8K:sta.¹
12-bittinen kameran sisäinen RAW-tallennus: ProRes RAW HQ -muodossa (jopa 4K/60p) tai Nikonin uudessa N-RAW-muodossa (jopa 8K/60p ja 4K/120p).
Aaltomuotonäyttö: tarkista hankalat valotukset yhdellä vilkaisulla, kuvasitpa N-Log- tai RAW-muodossa.
Mukautettu i-valikko: esitä tärkeimmät videoasetukset näytössä samaan aikaan. Varmista tarkkuus ja kuvataajuus kameran ylänäytöstä. 
Punainen kehys kuvattaessa: näyttöön ilmestyy punainen kehys videon tallennuspainiketta painettaessa.
8K-kuvat: poimi peräkkäisiä suuritarkkuuksisia valokuvia jopa 10 sekunnin 8K-videoaineistosta.
Jopa 20 valittavissa olevaa leveä alue -tarkennuskuviota: keskity toimintaan ja vältä kiinteät esteet, kuten tennisverkot ja aidat.
Elektroninen etsin – virkistystaajuus on jopa 120 kuvaa/s: kameran kirkkaassa (3 000 nitiä) elektronisen etsimen näytössä. Soveltuu ihanteellisesti nopeasti liikkuvien kohteiden, kuten kilpa-autojen, kuvaamiseen.
Tarkennuksen palautus: määritä tarkennuskohtia useille kameran painikkeille – jokainen painike pystyy palauttamaan erillisen tarkennuskohdan tai saman tarkennuskohdan.
Laukaisua edeltävä kuvan ottaminen: tallenna kuvia jopa sekunti ennen laukaisimen painamista pohjaan. Aseta laukaisun jälkeinen sarjakuvaus jatkumaan jopa 4 sekunnin ajan.

Eikä siinä vielä kaikki! Laiteohjelma v.2.0:n päivitysten täydellisen luettelon löydät Nikonin latauskeskuksesta.

Z 7II:n ja Z 6II:n laiteohjelma v.1.4 on saatavilla Nikonin latauskeskuksesta (Z 7II / Z 6II) 20.4.2022 alkaen.

Parannettu automaattinen tarkennusalueen valinta: kuvan keskellä etualalla olevien kohteiden parempi tunnistus ja niihin tarkennus.
Lineaarisen käsitarkennuksen tuki: videokuvaajat voivat toistaa pisteiden A ja B välisen tarkennuksen siirtoetäisyyden tarkasti.
Yhteensopivuus Nikonin Bluetooth-kauko-ohjaimen ML-L7 kanssa: mahdollistaa kameran keskeisten toimintojen hallinnan kuvattaessa etäältä. Sisältää erilliset painikkeet sulkimen laukaisua ja videoiden tallentamista varten.

Lataa Z 7II:n laiteohjelma v.1.4 ja Z 6II:n laiteohjelma v.1.4 Nikonin latauskeskuksesta.

¹ Voit tallentaa 8K:sta ylinäytteistettyä 4K UHD -videoaineistoa FX-pohjaisissa videomuodoissa [4128×2322 60p/50p] ja [3840×2160 60p/50p].

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista sekä urheilu- ja ajanvieteoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut valokuvauslaitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla. Sen palkittu urheilu- ja ajanvieteoptiikka tuo maailman lähemmäksi sinua, olipa kyse lintujen ja tähtien tarkkailusta, teatterista, golfista tai matkailusta.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina Nikon yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.