11-02-2022

VAROITUS NIKONIN SUHDETOIMINTAOSASTON VIESTEJÄ MUISTUTTAVISTA EPÄILYTTÄVISTÄ SÄHKÖPOSTIVIESTEISTÄ

Tietoomme on tullut, että Nikonin edustajiksi tekeytyvät ihmiset ottavat sähköpostitse yhteyttä YouTube- ja Facebook-kanavien omistajiin.

Petolliset viestit lähetetään yleensä Nikonin nimissä ja/tai niissä viitataan Nikonin suhdetoimintaosastoon. Viesteissä pyydetään, että vastaanottaja tuottaa videon Nikonin kameralla, tai niissä tarjotaan sponsorointimahdollisuuksia.

Nämä sähköpostiviestit eivät millään tavalla liity Nikoniin tai Nikon-konsernin jäseniin.

Tällaisten tapausten yleistyttyä Nikon haluaa varoittaa, että Nikonin edustajiksi tekeytyvät kolmannet osapuolet saattavat yrittää hankkia henkilökohtaisia tai taloudellisia tietoja taloudellisen hyödyn tavoittelemiseksi.

Huomaa: Nikonin virallisesta sähköpostiosoitteesta, jonka loppuosa on @nikon.com, lähetetään vain nykyistä tai mahdollista yhteistyötä koskevia virallisia viestejä.

Myös yhteistyökumppanimme voivat ottaa sinuun yhteyttä. Jos haluat tarkistaa, ovatko ne virallisia, kehotamme sinua hakemaan ne verkosta ja tarkistamaan seuraavat asiat:

• Aitouden merkit
  - Sivusto on suojattu, mikä selviää tarkastelemalla osoiteriviä (URL-osoitetta) ja katsomalla, onko URL-osoitteessa s-kirjainta (osoitteen alun pitäisi olla https://) tai lukon kuvaketta
  - Yhteystiedot tai virallisen jakelijan tiedot
  - Tietosuojakäytäntö, esimerkiksi evästeiden hyväksyntäpyyntö tai tietoja tietojesi käytöstä
  - Tietoja kumppanin yhteistyöstä Nikonin kanssa, esimerkiksi logo tai tapaustutkimus

• Petoksen merkit
  - Edellä mainittujen asioiden puute
  - Huono oikeinkirjoitus ja kielioppi (mukaan lukien toimialueen nimi)
  - Rikkinäiset linkit (tai ei muita linkkejä) sivuston muille sivuille

Jos olet epävarma, älä vastaa viestiin, napsauta mitään linkkiä tai anna mitään tietoja niiden oikeutusta tarkistamatta.

Ota sen sijaan viestin tarkistamiseksi yhteyttä Nikonin suhdetoiminnasta vastaavaan paikalliseen edustajaan, jonka yhteystiedot löydät Nikonin sivuston Lehdistökyselyt-osiosta. Voit ottaa Nikoniin yhteyttä myös yhteisöpalveluissamme. Vahvistetut kanavamme on merkitty sinisellä valintamerkillä.