06-04-2022

NIKON JULKISTAA AINUTLAATUISEN KOMPAKTIN NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S -OBJEKTIIVIN

Tukholma, Ruotsi, 6. huhtikuuta 2022: Nikon julkistaa tänään ainutlaatuisen kompaktin täyden kennokoon kiinteäpolttovälisen NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S -superteleobjektiivin. Olipa kyse linnuista, villieläimistä, lentokoneista, moottoriurheilusta tai talviurheilusta, tämä kestävä mutta hämmästyttävän kevyt S-sarjan objektiivi tuo kaukaisten kohteiden dynamiikan lähelle uskomattoman selkeästi. Käyttäjät voivat seurata jopa arvaamattomasti liikkuvia kohteita 800 mm:n polttovälillä sujuvammin kuin koskaan aikaisemmin – ja koetella luovuutensa rajoja vakaasti käsivaralta kuvattaessa.

Halusitpa kuvata saalistavia kotkia tai kääntyviä lentokoneita, tämän S-sarjan objektiivin ilmiömäinen erottelukyky tuo vaikeasti kuvattavien kohteiden kaikkein pienemmätkin yksityiskohdat esiin. Kuva on veitsenterävä, otitpa valokuvia tai kuvasitpa videoita, ja automaattitarkennus toimii poikkeuksellisen nopeasti, sujuvasti ja luotettavasti. Objektiivin sisäinen optinen tärinänvaimennus pitää kuvat vakaina, ja synkronoitu tärinänvaimennus mahdollistaa kuvauksen jopa 5,5 askelta pidemmillä suljinajoilla, kun objektiivia käytetään Z 9:n kanssa. Lisäksi tämän superteleobjektiivin kanssa voi käyttää Z-telejatkeita, joilla ulottuvuuden voi laajentaa 1 120 mm:iin tai 1 600 mm:iin.

Z-bajonettiin ja Phase Fresnel (PF) -linssielementtiin perustuvan tasapainoisen ja kevyen rakenteen ansiosta käyttäjät voivat nostaa NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S -objektiivin jalustalta ja kuvata käsivaralta luottavaisin mielin. Tämä peilittömän järjestelmän objektiivi on noin 2,3 kg kevyempi ja 16 % lyhyempi kuin sen F-bajonetilla varustettu versio. Objektiivin painopiste on lähempänä kameran runkoa, mikä helpottaa sujuvaa panorointia ja pysäytystä. Valokuvaajat voivat mukauttaa säätimet, ja edistyksellinen sääsuojaus suojaa sekä objektiivia että kameraa.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe toteaa: ”Tämä uusi 800 mm:n objektiivi tarjoaa valokuvaajille jännittäviä uusia mahdollisuuksia. Pitkällä objektiivilla otettavien kuvien onnistuminen ei enää ole kiinni kolmi- tai yksijalkajalustan joustavuudesta. Tämän uuden superteleobjektiivin merkittävästi pienemmän koon ja painon ansiosta kannettavuus ja käsiteltävyys ovat aivan omaa luokkaansa. Sinulla on enemmän mahdollisuuksia ottaa kuvia vaikeissa tilanteissa tai käyttää perspektiivejä, jotka eivät ennen olleet mahdollisia.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Ammattitason superteleobjektiivi: 800 mm:n polttoväli. Kompakti ja kevyt rakenne, tasapainoinen käsiteltävyys.
Veitsenterävä: erityismuotoiltu ja -sijoitettu Phase Fresnel (PF) -linssielementti ja nanokidepinnoite vähentävät merkittävästi haamukuvia ja heijastuksia. ED- ja SR-lasit pitävät väriaberraation kurissa kuvan keskeltä aina sen reunoihin asti.
Nopea ja hiljainen tarkennus: automaattitarkennus on nopeaa, tarkkaa ja hiljaista kuin kuiskaus – seuranta on sujuvaa niin toisiinsa törmäileviä urheiluautoja kuin kaukaisia villieläimiä kuvattaessa.
Tehokas tärinänvaimennus: objektiivin sisäinen optinen tärinänvaimennus pitää kuvat vakaina. Synkronoitu tärinänvaimennus mahdollistaa kuvauksen jopa 5,5 askelta pidemmillä suljinajoilla, kun objektiivia käytetään Z 9:n kanssa.
Mukautettava hallinta: määritä kätevästi sijoitetuille L-Fn-painikkeille ja äänettömälle ohjausrenkaalle eri toimintoja. Tallenna tarkennusetäisyyksiä muistin asetuspainikkeella.¹
Edistyksellinen sääsuojaus: kaikki liikkuvat osat on tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan, ja objektiivin kiinnikkeessä oleva kumitiiviste suojaa sekä objektiivia että kameraa.²
Yhteensopiva telejatkeen kanssa: laajenna ulottuvuus 1 120 mm:iin Z-TELEJATKEELLA TC-1.4x tai 1 600 mm:iin Z-TELEJATKEELLA TC-2.0x.
Integroitu paikka suotimille: helpottaa suotimien käyttöä ja parantaa kuvauksen hallintaa hankalissa valaistusolosuhteissa.
Helppokäyttöinen vastavalosuoja: objektiivin mukana toimitettavassa HB-104-vastavalosuojassa on liukuva vapautusvipu, joka mahdollistaa suojan irrottamisen yhdellä kädellä.

¹ Muistin asetuspainike voidaan aktivoida laiteohjelmiston päivityksen jälkeen.
² Objektiivin ei taata olevan pölysuojattu ja tippuvedenpitävä kaikissa tilanteissa ja kaikissa olosuhteissa.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista, lisävarusteista ja urheiluoptiikasta muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.