19-01-2022

UUSIA ULOTTUVUUKSIA UUDELLA NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S:LLÄ

Tukholma, Ruotsi, 19. tammikuuta 2022: Nikon julkistaa tänään uuden täyden kennokoon kiinteäpolttovälisen superteleobjektiivin, jossa on sisäänrakennettu telejatke – NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S:n. Suuren valovoiman (f/2,8) ja ilmiömäisen automaattitarkennuksen ansiosta tämä on uskomaton objektiivi urheilu- ja luontokuvaukseen. Kuvanlaatu on loistava sekä 400 mm:n polttovälillä että sisäänrakennetulla 1,4-kertaisella telejatkeella 560 mm:n polttovälillä kuvattaessa.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S on ensimmäinen Z-objektiivi, jossa käytetään Nikonin uutta, optisella ABS-enkooderilla varustettua Silky Swift Voice Coil Motor (VCM) -tarkennusjärjestelmää, joka takaa entistä nopeamman ja hiljaisemman automaattitarkennuksen sekä tarkan kohteentunnistuksen ja ‑seurannan. Se on myös ensimmäinen Z-objektiivi, jossa Nikonin uusi Meso Amorphous -pinnoite tarjoaa parhaan heijastukseneston NIKKOR-objektiivien historiassa. Tämän uuden pinnoitteen nanohiukkasia pienemmät hiukkaset mahdollistavat haamukuvien ja heijastusten erinomaisen ehkäisyn: kuva on täydellisen selkeä myös silloin, kun kuva-alueella on useita suoran valon lähteitä.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, joka on suunniteltu tuomaan kuvaajalle kentällä runsaasti etuja, on myös vaikuttavan kevyt, mikä helpottaa tämän superteleobjektiivin käsittelyä. Kestävä ja täydellisen tasapainoinen objektiivi on tiivistetty tehokkaasti kaikkien liikkuvien osien ympäriltä, ja sen painopiste on takana, mikä vakauttaa käyttöä. Säätimet voidaan mukauttaa toimimaan täydellisesti joka tilanteessa, myös määrittämällä toimintoja objektiivin FN-renkaalle.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe toteaa: ”Tämä on NIKKOR Z -tuoteperheen ensimmäinen S-sarjan kiinteäpolttovälinen superteleobjektiivi, joka avaa uusia mahdollisuuksia urheilu- ja luontokuvaukseen erikoistuneille ammattikuvaajille. Se on täynnä uutta ja innovatiivista tekniikkaa, joka nostaa tarkennuksen, kuvanlaadun ja muuntautumiskyvyn uudelle tasolle. Vaatipa kuvan ottaminen mitä tahansa, tällä objektiivilla kaikki on mahdollista.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Sisäänrakennettu 1,4-kertainen telejatke: voit ottaa telejatkeen käyttöön objektiivin oikealla puolella olevalla kytkimellä ja laajentaa objektiivin ulottuvuuden 560 mm:iin.
Erehtymätön automaattitarkennus: optisella ABS-enkooderilla varustettu Silky Swift VCM ‑tarkennusjärjestelmä takaa uskomattoman nopean automaattitarkennuksen sekä tarkan kohteentunnistuksen ja -seurannan.
Vaikuttava kuvanlaatu: suurin aukko f/2,8 ja kauniin pyöreä boke-efekti.
Objektiivin sisäinen tärinänvaimennus: antaa mahdollisuuden kuvata 5,5 askelta pidemmällä suljinajalla sisäänrakennetun telejatkeen ollessa käytössä. Synkronoitu tärinänvaimennus on käytettävissä, kun objektiivia käytetään Z 9:n kanssa.
Meso Amorphous -pinnoite: luokkansa johtava heijastamaton pinnoite. Vähentää objektiiviin kohdistuvan viisto- ja pystysuuntaisen valon aiheuttamia haamukuvia ja heijastuksia.
Hienostuneet yksityiskohdat: Nikonin ED-, Super ED- ja SR-lasielementit vähentävät väriaberraatiota.
Kestävä: kaikki liikkuvat osat on tiivistetty pölyä ja kosteutta vastaan, ja Nikonin fluoripinnoite suojaa etuelementtiä.¹
Tasapainoinen: objektiivin painopiste on takana, mikä vakauttaa käyttöä.
Mukautettava: FN-renkaalle, Fn-painikkeille, tarkennusrenkaalle ja äänettömälle ohjausrenkaalle voidaan määrittää eri toimintoja. Tallenna tarkennusetäisyydet muistin asetuspainikkeeseen.
Turvallinen ja vakaa: irrotettava jalustajalka takaa optimaalisen tasapainon, kun objektiivi on kiinnitetty jalustaan. Kensington®-lukkopaikka auttaa pitämään objektiivisi turvassa.
Integroitu suodinpaikka: helpottaa suotimien käyttöä ja parantaa hallintaa hankalissa valaistusolosuhteissa.
Yhteensopivuus: tukee Z-TELEJATKEEN TC-1.4x ja Z-TELEJATKEEN TC-2.0x käyttöä.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.

¹ Objektiivin ei taata olevan pölysuojattu ja tippuvedenpitävä kaikissa tilanteissa ja kaikissa olosuhteissa.

Ole varovainen. Älä käytä tätä objektiivia, jos käytät sydämentahdistinta tai jotakin muuta sydämeen liittyvää implantoitua lääkinnällistä laitetta. Tämän objektiivin magneettikenttä voi aiheuttaa lääkinnällisissä laitteissa toimintahäiriöitä. Nikon ei vastaa tällaisista toimintahäiriöistä tai toimintahäiriöiden suorista tai epäsuorista seurauksista.

Kameroiden laiteohjelma on päivitettävä uusimpiin saatavilla oleviin versioihin ennen käyttöä.