14-12-2021

LUO VAPAASTI UUDELLA NIKKOR Z 28-75MM f/2.8 -OBJEKTIIVILLA

Tukholma, Ruotsi, 14. joulukuuta 2021: Nikon lisää tänään Nikon Z ‑tuoteperheeseensä uuden täyden kennokoon vakiozoomobjektiivin. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 -objektiivin ominaisuuksiin kuuluvat monipuolinen polttovälialue, joka ulottuu laajakulmasta teleen, hyvä kiinteä valovoima ja tarkka tarkennus. Olipa kyse katu-, maisema- tai muotokuvista, se on mahtava yleisobjektiivi Nikon Z -käyttäjille, jotka haluavat lisätä luovuuttaan.

Kevyen rakenteensa ja tarkan optiikkansa ansiosta ihmiset voivat ottaa NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 -objektiivilla loistavia kuvia kaikista heitä inspiroivista asioista. Monipuolinen zoomausalue kattaa monta perinteistä polttoväliä, kun taas muuttumaton f/2,8-aukko antaa entistä enemmän vapautta kokeilla uusia ideoita: käyttäjät voivat helposti vangita heikosti valaistujen tilanteiden tunnelman tai perehtyä pienen syväterävyyden tarjoamiin luoviin mahdollisuuksiin. He voivat myös kuvata lyhyemmillä suljinajoilla vallitsevassa valossa ja pysäyttää liikkeen kirkkaudesta tinkimättä.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 tarkentaa nopeasti ja terävästi myös kohdetta läheltä kuvattaessa. Se tuottaa kauniin boke-efektin, jolla käyttäjät voivat nostaa muotokuvauksen uudelle tasolle. Tämä täyden kennokoon Z-objektiivi soveltuu hyvin myös videokuvaukseen: zoomausalue kattaa niin avarat avauskuvat kuin myös keskipitkän polttovälin kuvat, eikä kuvakulma muutu tarkennusta säädettäessä.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe, toteaa: ”Objektiivit, joiden suurin aukko on f/2,8, on perinteisesti kehitetty ammattilaisille, mutta Z-bajonetin optisten etujen ansiosta voimme tarjota NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 -objektiivin edullisempaan hintaan. Olemme innoissamme siitä, että entistä useammat valokuvaajat nostavat taitonsa uudelle tasolle hyödyntämällä tämän kaltaisen hyvällä kiinteällä valovoimalla varustetun objektiivin tarjoamia mahdollisuuksia.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Vakiozoomausalue: mahduta tilanteesta enemmän kuvaan 28 mm:n polttovälillä. Ota kiehtovia muotokuvia 75 mm:n polttovälillä.
Suurin aukko f/2,8: hyvä kiinteä valovoima mahdollistaa tasaisen valotuksen koko zoomausalueella ja kirkkaat kuvat hämärässä valaistuksessa. Käyttäjät voivat kuvata lyhyemmillä suljinajoilla myös luonnonvalossa.
Kaunis boke-efekti: suuri Z-bajonetti ja pyöristetty 9-lehtinen f/2,8-aukko takaavat uskomattoman pehmeän ja luonnollisen boke-efektin.
Loistava läheltä: lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,19 metriä 28 mm:n polttovälillä ja 0,39 metriä 75 mm:n polttovälillä.
Nopea ja varma tarkennus: tarkennus on sujuvaa, hiljaista ja veitsenterävää – myös lähietäisyydeltä kuvattaessa.
Upeita videoita: polttoväli ei muutu tarkennettaessa, joten tarkennusta voidaan säätää niin, että tämä ei vaikuta kuvan kuvakulmaan. Tasainen aukon säätö mahdollistaa kirkkauden kauniit luonnolliset muutokset.
Intuitiivinen hallinta: sujuvaa ja äänetöntä ohjausrengasta voidaan käyttää manuaaliseen tarkennukseen tai aukon, ISO-arvon tai valotuksen korjauksen tarkkaan säätämiseen.
Pölysuojattu ja tippuvedenpitävä: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 on pölysuojattu ja tippuvedenpitävä¹, ja siinä on pinnoite, joka helpottaa linssin puhdistamista.


¹ Objektiivin ei taata olevan pölysuojattu ja tippuvedenpitävä kaikissa tilanteissa ja kaikissa olosuhteissa.

Tietoja Nikonista

Nikon on maailman johtava kuvaustuotteiden ja -palvelujen toimittaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z -objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.