02-06-2021

Tuo kauneus esiin Z-sarjan ensimmäisillä makro-objektiiveilla

Tukholma, Ruotsi, 2. kesäkuuta 2021: Nikon esittelee tänään Z-tuoteperheensä kaksi ensimmäistä makro-objektiivia. Vaikuttavan kevyt NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S on ammattitasoinen S-sarjan makro-objektiivi, jolla voi ottaa syvyydeltään uskomattoman todenmukaisia ja yksityiskohtaisia kuvia. NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 on kompakti, kevyt ja monipuolinen objektiivi. Se sopii ihanteellisesti aloitteleville makrokuvaajille, jotka haluavat ottaa eloisia lähikuvia.

1:1-kuvaussuhteen, virheettömän tarkennuksen ja erinomaisen värintoiston ansiosta ammattitasoinen NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S on täydellinen valinta luonnollisen kokoisten kuvien ottamiseen. Kuvasitpa sitten videoita tai valokuvia, makrokuvaukseen optimoidun loistavan objektiivin keskipitkän polttovälin kuvakulman ansiosta voit ottaa yksityiskohtaisia muotokuvia, joiden terävyys, kontrasti ja boke-efekti ovat aivan uskomattomia. Hallinta on tarkkaa ja joustavaa, ja valokuvaajat voivat kääntää objektiivin tarkennussuunnan, mistä on hyötyä sekatuotantoympäristössä työskenneltäessä.

Uusi NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 on mahtava yleisobjektiivi, joka tekee jopa kaikkein tavallisimmista kohteista kauniita. Olipa kyse houkuttelevista ruokakuvista tai ylhäältä kuvatuista kukista, valokuvaajat voivat helposti ottaa erittäin tarkkoja ja luonnollisen kokoisia (1:1) makrokuvia sekä sykähdyttäviä lähikuvia pienistä kohteista ja yksityiskohdista. Tarkennus on nopeaa ja tarkkaa myös silloin, kun makro-objektiivin etulinssi on vain 5,6 cm:n etäisyydellä kohteesta! Käyttäjät voivat myös hyödyntää klassista 50 mm:n polttoväliä ja luonnollista perspektiiviä esimerkiksi muoto- tai katukuvia otettaessa.

Rob Harmon, Senior Commercial Lead, Nikon Northern Europe, sanoo: ”Kauan odotettu 105 mm:n makro-objektiivi on Z-järjestelmän suorituskykyinen tulokas, jolla voi ottaa hämmästyttävän kauniita makrokuvia, ja se on täydellinen valinta sekä ammattilaisille että makrokuvauksen harrastajille. Sen pienemmällä ja edullisemmalla sisarmallilla on myös paljon tarjottavaa: uusi 50 mm:n makro-objektiivi sopii ihanteellisesti todellisten makrokuvien ottamiseen. Jos haluat vain monipuolisen 50 mm:n objektiivin, jolla voit ottaa myös uskomattomia lähikuvia, tämä on siihen juuri oikea väline.”

 

#CreateYourLight: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S käytännössä

Donna Crous, ruokakuvaaja ja Nikonin Euroopan lähettiläs, toteaa: ”Sain mahdollisuuden kokeilla uutta NIKKOR Z 105mm ‑makro-objektiivia, kun kuvasin Nikonin Create Your Light ‑kampanjaa. Olin vaikuttunut sen suorituskyvystä, etenkin heikossa valaistuksessa.Se on ehdottomasti vakio-objektiivi kaikille ruokakuvaajille, jotka arvostavat pientä syväterävyyttä, tarkennusnopeutta ja kaunista boke-tehostetta – koska me kaikki pidämme kauniista boke-palloista!”

 

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Keskipitkä f/2,8-telemakro-objektiivi ammattilaisille: S-sarjan uuden sukupolven optinen rakenne. Tasainen ja äänetön monitarkennusjärjestelmä.
Todenmukaisia kuvia, joiden syväterävyys on omaa luokkaansa: suuri Z-bajonetti sekä kiinteä, pyöristetty 9-lehtinen f/2,8-himmenninaukko tuottavat täysin pyöreän ja luonnollisen boke-efektin.
Nopea ja virheetön tarkennus: terävyys on erinomainen läheltä aina äärettömyyteen. Värivirheitä on vähennetty merkittävästi, joten automaattitarkennusjärjestelmä löytää tarkennuskohdan uskomattoman nopeasti ja tarkasti.
Ihanan selkeä: Nikonin heijastamattomat ARNEO- ja nanokidepinnoitteet vähentävät haamukuvia ja heijastuksia. Objektiivin sisäinen tärinänvaimennus (VR) ja kameran sisäinen tärinänvaimennus takaavat käsivaralta kuvattujen otosten vakauden jopa heikossa valaistuksessa.
Tarkat lähikuvat: lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,29 m, ja automaattitarkennuksen rajoitin nopeuttaa kohteenhallintaa 0,29–0,50 metrin alueella. Käsitarkennusta käytettäessä tarkennuksen astemäärää voi säätää halutun työskentelytavan mukaan.
Makrovideo: nauti hiljaisesta automaattitarkennuksesta sekä tasaisesta ja vakaasta aukon säädöstä. Kuvakulman muutos on lähes olematon, joten tarkennuksen muutos ei vaikuta kuvan kuvakulmaan.
Nikonin monipuolisuus: voit muuttaa tämän objektiivin tarkennussuunnan¹ ja käyttää samoja kiinni kierrettäviä 62 mm:n suotimia kuin maineikkaassa AF-S Micro-NIKKOR 105mm ‑objektiivissa.
Suunniteltu toimivuutta ajatellen: bajonetin ja kaikkien liikkuvien osien tiivistys suojaa pölyltä ja kosteudelta. Nikonin fluoripinnoite hylkii vettä, pölyä ja likaa.²

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista: NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

Loistavat makrokuvat: objektiivin putkessa olevat merkinnät osoittavat selvästi, kuvaatko 1:4:n, 1:2:n vai 1:1:n (todellinen koko) suurennussuhteella.
Loistavat arkikuvat: voit hyödyntää klassista 50 mm:n polttoväliä ja luonnollista perspektiiviä esimerkiksi muoto- tai katukuvia otettaessa.
Veitsenteräviä lähikuvia: vain 0,16 m:n lyhimmän tarkennusetäisyyden ansiosta saat tarkan kuvan myös silloin, kun makro-objektiivin etulinssi on vain 5,6 cm:n etäisyydellä kohteesta! Kameransisäinen tärinänvaimennus pitää kuvat vakaina.
Korosta kohde: huippuluokan optiikka ja pyöristetty 9-lehtinen f/2,8-himmenninaukko tuottavat kauniin boke-efektin.
Tarkennuksen rajoituskytkin: automaattitarkennuksen rajoituskytkimen ansiosta objektiivi pystyy tarkentamaan 0,16–0,30 m:n etäisyydellä oleviin kohteisiin entistä nopeammin.
Kompakti ja kevyt: helppokäyttöinen objektiivi toimii kauniisti sekä täyden kennokoon että DX-koon Z-sarjan kameroissa.
75 mm DX-rajauksella: Z-sarjan peilittömässä DX-kamerassa käytettäessä tämä objektiivi tarjoaa 75 mm:n kuvakulman. Sopii muotokuviin tai pienten kohteiden tiukempiin rajauksiin makrokuvia otettaessa.
Tarkka ja vaivaton hallinta: hallitse muun muassa aukkoa ja ISO-arvoa äänettömän ohjausrenkaan avulla. Vaihda hetkessä käsitarkennuksen ja automaattitarkennuksen välillä objektiivin kautta.
Suojaava pinnoite: Nikonin fluoripinnoite suojaa objektiivin etuosaa ja helpottaa pinnan pyyhkimistä puhtaaksi. Täydellinen valinta, jos haluat kokeilla luovia mahdollisuuksiasi ulkona.

¹ Käytettäessä yhdessä lokakuussa 2020 tai sen jälkeen julkistettujen Nikon Z -kameroiden kanssa.
² Objektiivin ei taata olevan pölysuojattu ja tippuvedenpitävä kaikissa tilanteissa ja kaikissa olosuhteissa.