22-04-2021

Yhdeksän Nikon-tuotetta saa Red Dot Award: Product Design 2021 ‑palkinnon

Amsterdam, Alankomaat, 22. huhtikuuta 2021: Nikon haluaa ilmoittaa, että yhdeksän sen tuotetta on saanut Red Dot Award: Product Design 2021 ‑palkinnon. Palkittuihin tuotteisiin kuuluvat muun muassa Nikonin huippuluokan digitaalijärjestelmäkamera D6 sekä toisen sukupolven peilittömät kamerat Z 7II ja Z 6II.

Tuotteita oli ehdolla noin 60 maasta, ja arvostelusta vastasi muotoilun ammattilaisista koottu kansainvälinen raati. Arvioinnissa huomioitiin esimerkiksi tuotteiden innovatiivisuus, toimivuus, ergonomia ja kestävyys.

Palkitut tuotteet ovat esillä verkkonäyttelyssä 21. kesäkuuta 2021 alkaen. Ne esitellään 22. kesäkuuta 2021 alkaen myös Design on Stage ‑erikoisnäyttelyssä Red Dot Design Museumissa Saksan Essenissä.

Nikonin Red Dot Award: Product Design 2021 ‑palkinnon voittaneet tuotteet ovat seuraavat:

Täyden kennokoon Nikon D6 ‑digitaalijärjestelmäkamera

D6 on Nikonin huippuluokan digitaalijärjestelmäkamera. Se auttaa urheilun ammattikuvaajia ja valokuvajournalisteja hoitamaan työnsä parhaalla mahdollisella tavalla, ja se on varustettu Nikonin kaikkien aikojen tehokkaimmalla automaattitarkennusjärjestelmällä. Yhdessä NIKKOR F ‑objektiivien kattavan malliston kanssa se auttaa valokuvaajia vangitsemaan tärkeät ja ainutlaatuiset hetket entistä tarkemmin.

Täyden kennokoon peilittömät Nikon Z 7II- ja Nikon Z 6II ‑kamerat sekä MB-N11-akkukahva

Z 7II ja Z 6II ovat toisen sukupolven peilittömiä kameroita, Z 7:n ja Z 6:n seuraajia, joissa käytetään halkaisijaltaan suurta Z-bajonettia. Luotettavuutta ja käytettävyyttä on parannettu EXPEED 6 ‑kaksoisprosessorilla, joka vastaa käyttäjien tarpeita lisäämällä sarjakuvauksessa peräkkäisenä sarjana otettavissa olevien kuvien määrää ja tukemalla kahden korttipaikan käyttöä. 

Pystykuvaukseen ihanteellisesti sopiva MB-N11-akkukahva lisää otettavissa olevien kuvien määrää sekä antaa tukevan ja miellyttävän otteen. MB-N11-akkukahva tukee akkujen vaihtamista lennossa virtaa katkaisematta, ja se sopii erinomaisesti pitkäaikaiseen käyttöön, kuten videoiden tallennukseen tai ajastettujen videoiden kuvaukseen.

Peilittömien kameroiden NIKKOR Z f/2.8 ‑zoomobjektiivien sarja

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S ja NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S ovat zoomobjektiiveja, joiden kiinteä ja valovoimainen suurin aukko f/2,8 säilyy koko zoomausalueella. Halkaisijaltaan suuren bajonetin käyttö on tukenut joustavaa objektiivin suunnittelua ja parantanut merkittävästi optista suorituskykyä. Nämä objektiivit kattavat suuren polttovälialueen 14 mm:stä aina 200 mm:iin ja vahvistavat valokuvauksen ilmaisuvoimaa eri käyttökohteissa, kuten maisema-, muoto- ja luontokuvauksessa.

10x25 STABILIZED ‑kiikarit

10x25 STABILIZED ‑kiikarit ovat Nikonin ensimmäiset STABILIZED-toiminnolla varustetut kompaktit kiikarit. Ne soveltuvat kompaktin ja kevyen, kaksoissaranallisen ja taitettavan runkonsa ansiosta pitkäaikaiseen ja yksikätiseen käyttöön.

ECLIPSE Ei ‑opetusmikroskooppi

ECLIPSE Ei ‑opetusmikroskooppi on suunniteltu intuitiivista käyttöä ja parannettua oppimiskokemusta ajatellen. Sen verkko-oppaasta pääsee nopeasti ja helposti oppilaiden itsenäistä opiskelua tukeviin opetusohjelmiin.

Red Dot Design Award on maailmanlaajuisesti tunnustettu kilpailu, joka on järjestetty jo 65 vuoden ajan. Lisätietoja on sivustossa: https://www.red-dot.org/.

Tietoja Nikonista

Nikon on kuvaustuotteiden ja ‑palvelujen maailmanjohtaja. Sen kuluttaja- ja ammattilaiskameroista, objektiiveista ja lisävarusteista muodostuva innovatiivinen optiikkatekniikka perustuu yli sadan vuoden kokemukseen. Nikon tunnetaan suunnittelun ja suorituskyvyn uranuurtajana, jonka mullistavat Z-sarjan peilittömät kamerat ja NIKKOR Z ‑objektiivit avaavat optiselle suorituskyvylle aivan uuden ulottuvuuden.

Nikon on sitoutunut johtamaan kuvauskulttuurin kehitystä, ja se on auttanut maailman parhaita kuvataiteilijoita tuomaan luovuutensa esiin visuaalisen tarinankerronnan avulla. Sen palkitut laitteet auttavat valokuvaajia ja videokuvaajia toteuttamaan luovan visionsa kaikkein korkeimmalla tasolla.

Luotettavana visionäärisenä kumppanina se yhdistää eritasoiset sisällöntuottajat aktiivisen yhteisönsä, verrattoman teknisen asiantuntemuksensa ja opetusresurssien, kuten Nikon School -hankkeen, ansiosta.

Lisätietoja Nikonin palkituista tuotteista on osoitteessa www.europe-nikon.com.