04-03-2021

NIKON JULKISTAA UUDEN OHJELMISTON KUVIEN JA VIDEOIDEN SAUMATONTA KATSELUA JA MUOKKAUSTA VARTEN

Helsinki, Suomi, 4. maaliskuuta 2021: Nikon julkistaa uuden NX Studio (versio 1.0) ‑ohjelmiston, joka mahdollistaa valokuvien ja videoiden saumattoman katselun, käsittelyn ja muokkauksen. Nikonin digitaalikameroiden käyttäjät voivat ladata ohjelmiston ilmaiseksi tänään.

Intuitiivinen ohjelmisto yhdistää Nikonin nykyisen kuvienkatseluohjelmiston, ViewNX-i:n*, ja sen kuvankäsittely- ja muokkausohjelmiston, Capture NX-D:n*, toiminnot, minkä ansiosta käyttäjät voivat nyt katsella, käsitellä ja muokata kuvia yhdellä sovelluksella.

NX Studio sisältää monta ViewNX-i:n ja Capture NX-D:n toimintoa, muun muassa yksityiskohtaisia muokkaustoimintoja, kuten Picture Control- ja Valkotasapaino-asetukset, sekä Valotuksen korjaus -toiminnon RAW-tietoja varten. Tämän lisäksi se tuo käyttöön Värinsäätöpisteet-toiminnon, jonka avulla käyttäjät voivat säätää värejä tietyllä alueella, ja edistyksellisen korjauksen mahdollistavan Muokkaussivellin-toiminnon. Sovelluksen intuitiivinen valikkorakenne on järjestetty työnkulun mukaan, mikä parantaa kunkin toiminnon yleistä vastausnopeutta sekä sujuvoittaa valokuvien ja videoiden muokkausprosessia.

Ohjelmiston avulla käyttäjät voivat siirtää kuvia Nikonin kuvien jako- ja tallennuspalveluun, NIKON IMAGE SPACEEN, jota päivitetään jatkuvasti yhteensopivuuden varmistamiseksi uusien kameramallien kanssa. Ohjelmiston voi ladata ilmaiseksi Nikonin latauskeskuksesta.

NX Studion tärkeimmät ominaisuudet

• Ohjelmisto mahdollistaa valokuvien ja videoiden katselun, käsittelyn ja muokkauksen yhdessä paikassa
• Työnkulkujen mukaan järjestetty käyttäjäystävällinen, helppokäyttöinen ja selkeä valikko
• Helppolukuisen kuvaustietojen näytön lisäksi useita näyttövaihtoehtoja, kuten sekä vaaka- että pystysuuntaista esikatselua tukeva filmiliuska
• ViewNX-i:stä perityt XMP/IPTC-tietojen muokkaus- ja esiasetusten hallintatoiminnot sekä Capture NX-D:n yksityiskohtaiset muokkaustoiminnot, muun muassa Värinsäätöpisteet
• Yhteensopivuus muiden ohjelmistojen, kuten Nikon Transfer 2:n ja Camera Control Pro 2:n, kanssa, mikä tukee sujuvaa kuvauksen jälkeistä työnkulkua

* Nykyisten View NX-i- ja Capture NX-D -ohjelmistosovellusten tukea, muun muassa viimeisimmän käyttöjärjestelmän päivityksiä ja uusien toimintojen lisäystä, ei suunnitella tulevaisuudessa. Tällä hetkellä View NX-i- ja Capture NX-D -ohjelmistosovelluksia käyttäviä käyttäjiä kehotetaan päivittämään NX Studioon.