21-07-2020

SYY SIIRTYÄ PEILITTÖMÄÄN TÄYSKUVAJÄRJESTELMÄÄN: UUSI NIKON Z 5 JA NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

Lontoo, Britannia, 21. heinäkuuta 2020: Nikon esittelee tänään Z-tuoteperheeseensä uuden täyden kennokoon kameran, joka on suunnattu aloitteleville harrastajille. Kestävä, kevyt ja helppokäyttöinen Nikon Z 5 on loistava tilaisuus kenelle vain, joka on kiinnostunut siirtymään peilittömään täyden kennokoon valokuvaukseen. Kameran ohella markkinoille tuodaan kompakti NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 ‑objektiivi: markkinoiden lyhyin ja kevein peilittömiin kameroihin tarkoitettu täyden kennokoon zoomobjektiivi.¹ Se sopii erinomaisesti Nikon Z 5 ‑kameran kumppaniksi ja myös kaikille Nikonin Z-järjestelmän käyttäjille, jotka kaipaavat vaivatta mukana kulkevaa täyskuvazoomia.

Nikon Z 7- ja Z 6 ‑kameroita edullisempi Nikon Z 5 on suunniteltu kuvaajille, joita kiinnostaa tutustua täyden kennokoon valokuvauksen ilmaisuvoimaan. Olivatpa lopputulokset valokuvia tai 4K-videoita, niiden yksityiskohtaisuus, syvyys ja värit ovat aivan uudella tasolla. 24,3 megapikselin CMOS-täyskuvakenno hyödyntää erittäin suuren Z-bajonetin valonkeruukykyä täysimääräisesti: myös suurilla ISO-herkkyyksillä saa nyt selkeitä, dynaamiselta alueeltaan hämmästyttäviä kuvia. Nikonin 273-pisteinen hybridityyppinen automaattitarkennus varmistaa täsmällisen tarkkuuden koko kuva-alalla. Kamerassa on sama huipputarkka elektroninen etsin kuin kehutuissa Z 6- ja Z 7 ‑malleissa. Kaksi korttipaikkaa tuovat tallennukseen joustavuutta. Nikonin Z-sarjan kiitellyn ergonomian, muun muassa tukevan kahvan, ansiosta kameran käsittely on näppärää. Kameraan voi antaa virtaa myös USB-liitännästä². Ominaisuus on erinomainen apu esimerkiksi taltioitaessa koti-ikkunasta pitkää ajastettua kuvasarjaa.

Nikon Z 5 on yhteensopiva kaikkien Nikonin valovoimaisten ja pienikokoisten NIKKOR Z ‑täyskuvaobjektiivien kanssa – laajakulmaisista kiinteäpolttovälisistä aina telezoomeihin. Kameran ja objektiivin peruspakettiin sisältyy todella kompakti NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3. Pieni ja tarkka uusi vakiozoomobjektiivi on erittäin monipuolinen. Se kattaa muutamat käytetyimmät polttovälit ja on erittäin suorituskykyinen niin valokuvauksessa kuin videoinnissakin. Nikon Z 5 on lisäksi täysin yhteensopiva FTZ-bajonettisovittimen kanssa. Kamerassa voi siis käyttää F-bajonetilla varustettuja NIKKOR-objektiiveja kuvanlaadusta tinkimättä.

Nikon UK:n kaupallisen suunnittelun johtaja Robert Harmon kertoo uutuuksista näin: ”Nikon Z 5 yhdistettynä NIKKOR Z 24–50 mm ‑objektiiviin on loistava tilaisuus tutustua etuihin, joita Nikonin Z-sarjan täyskennokoon valokuvaus tuo mukanaan. Entistä täyteläisempien värien ja suuremman syväterävyyden ohella hyötynä on Nikonin Z-järjestelmän loistava kuvanlaatu – kaikki tämä on vielä paketoitu ainutlaatuisen kompaktiksi kokonaisuudeksi. On vaikea kuvitella parempia työkaluja luovuuden toteuttamiseen. Lopputuloksena on täyden kennokoon kuvia, jollaisista on tähän saakka voinut vain haaveilla.

 

Nikon jatkaa NIKKOR Z -objektiivimalliston laajentamista erilaisilla tehokkailla objektiiveilla, jotka innostavat valokuvaajia luovien tavoitteidensa toteuttamiseen. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S julkaistaan myöhemmin tänä vuonna. Saatavana on myös uusi NIKKOR Z ‑objektiivien julkaisusuunnitelma.

Laajenna luovia mahdollisuuksia. Nikon Z 5.

Nikonin Z-järjestelmän upea kuvanlaatu: erittäin suuri Nikonin Z-bajonetti, tehokas EXPEED 6 ‑kuvaprosessori ja 24,3 megapikselin CMOS-täyskuvakenno, jonka ISO-herkkyysalue on 100–51 200.
Pieni paketti, suuret kyvyt: Z 5 ‑kameran ja objektiivin peruspakettiin sisältyy todella kompakti NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.
273-pisteinen hybridityyppinen automaattitarkennus: sulava, nopea ja täsmällinen tarkennus koko kuva-alalla. Silmientunnistuksen AF lukitsee tarkennuksen silmiin, joten ihmisistä on helppo saada onnistuneita muotokuvia. Eläintentunnistuksen AF toimii samoin kissoja ja koiria kuvattaessa.
5-akselinen tärinänvaimennus: valokuvat ovat tarkkoja ja videot vakaita.
Erittäin tarkka 3 690 000 pisteen elektroninen etsin: teräväpiirtoisessa elektronisessa etsimessä näkyy koko kuva-ala. Tärkeimmät asetukset, esimerkiksi valotus, ISO-arvo ja valkotasapaino, toimivat reaaliajassa.
Nikonin Z-sarjan ergonomia: tukevasta kahvasta saa varman otteen, ja tärkeimmät säätimet on sijoitettu optimaalisesti.
Kestävä, silti kevyt: magnesiumseoksesta valmistetun vankan mutta kevyen rungon sääsuojaus pitää pölyn ja kosteuden loitolla.
Kaksi korttipaikkaa, virtaa USB-liitännästä: korttipaikkaan käyvät nopeat UHS-II SD ‑muistikortit, ja kameran akkua voi ladata (kamerasta virta katkaistuna) tai kameraan voi antaa virtaa USB-liitännän välityksellä².
Kallistettava kosketusnäyttö: koskettamalla voi tarkentaa ja laukaista, kaksoiskosketuksella saa näkyviin koko kuva-alan.
Sulavia 4K-videoita: Täyden kennokoon NIKKOR Z ‑objektiivit tuottavat upean syväterävyyden. Kamerassa voi luoda ihastuttavia ajastettuja elokuvia, ja videoinnin aikana voi ottaa myös valokuvia.
Sisäänrakennettu Wi-Fi® ja Bluetooth®. Nikonin SnapBridge-sovelluksen avulla valokuvia ja videoita on helppo siirtää, ja älylaitetta voi käyttää myös etänäyttönä ja kauko-ohjaimena.

Ole rohkea. Vapauta luovuutesi. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Erittäin kompakti täyden kennokoon zoom: monipuolinen polttovälialue 24–50 mm eli laajakulmasta normaaliin polttoväliin; mahdollisuus käyttää 52 mm:n suotimia.
Sisäänvedettävä rakenne: objektiivia pidennetään tai vedetään sisään yksinkertaisesti kiertämällä zoomausrengasta.
Nikonin Z-järjestelmän kuvanlaatu: kuvat ovat upean tarkkoja ja niiden valaistus on tasainen koko kuva-alalla.
Täyteläiset värit: ED-lasi ja asfääriset linssielementit minimoivat vääristymän koko zoomausalueella.
Muuttumaton lyhin tarkennusetäisyys: vain 0,35 m koko zoomausalueella.
Erinomainen valinta videokuvaukseen: tarkennus on hiljainen, ja kuvakulman hyvin vähäinen muuttuminen tarkennuksessa saa lopputulokset näyttämään ammattimaisilta.
Mukautettava ohjausrengas: renkaan avulla voi hallita aukkoa, korjata valotusta tai säätää ISO-arvoa.

¹ Lyhyin ja kevein vakiozoomobjektiivi vaihdettavilla objektiiveilla varustettuihin täyden kennokoon peilittömiin kameroihin (tilanne 21.7.2020).
² Tarvitaan USB-kaapeli, jonka molemmissa päissä on tyypin C liitin.