Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

18-02-2020

KAKSI LAITEOHJELMISTOPÄIVITYSTÄ: NIKON Z SARJAN KAMEROIHIN PARANNETTUJA OMINAISUUKSIA

Lontoo, Britannia, 18. helmikuuta 2020: Nikon on tänään julkistanut täyden kennokoon peilittömille Nikon Z 7- ja Z 6 ‑kameroille laiteohjelmaversion 3.00 sekä DX-koon peilittömälle Z 50 ‑kameralle version 1.10. Nämä laiteohjelmiston päivitykset sisältävät nykyisten ominaisuuksien parannuksia, joiden ansiosta peilittömien kameroiden tuoteperhe on entistäkin suorituskykyisempi.

Z 7- ja Z 6 ‑kameroiden laiteohjelmiston päivitys versioksi 3.00 lisää uuden eläimet tunnistavan automaattitarkennuksen nykyiseen Kasvot/Silmät tunnistavaan automaattitarkennukseen. Kasvot/Silmät tunnistava automaattitarkennus havaitsee ihmisten kasvot ja silmät. Eläimet tunnistava automaattitarkennus puolestaan parantaa tarkennusta havaitsemalla koirien ja kissojen silmät ja kasvot. Eläimet tunnistava automaattitarkennus huolehtii tarkennuksesta kuvaajan puolesta, joten hän voi keskittyä kuvien luovaan rajaukseen. Kohteen seurantaa on muokattu Nikonin digitaalisten järjestelmäkameroiden Kolmiulotteinen seuranta ‑toiminnon kaltaiseksi, jotta käyttö olisi mahdollisimman helppoa. Lisäksi on lisätty tuki aiempaa useammille CFexpress*-muistikorttimerkeille.

 

Z 50 ‑kameran laiteohjelmaversio 1.10 parantaa automaattitarkennuksen toimintaa, kun omakuvia tallennetaan elokuvatilassa. Tämä parannus tehtiin käyttäjien toivottua, että kamera säilyttäisi tarkennuksen tallennettavissa kasvoissa.

Nikon panostaa paljon siihen, että käyttäjien tarpeisiin voidaan vastata joustavasti niiden muuttuessa. Myös sille annetaan suuri painoarvo, että pystytään tarjoamaan kuvauskokemuksia, jotka innostavat luovuuteen.

*CFexpress on CompactFlash Associationin (CFA) tavaramerkki.

Näiden laiteohjelmiston päivitysten myötä paranevat toiminnot

Z 7- tai Z 6 ‑kameran laiteohjelman versio 3.00

Koirien ja kissojen kasvoihin ja/tai silmiin automaattisesti tarkentava Eläimet tunnistava automaattitarkennus
Eläimet tunnistava automaattitarkennus lisää koirien ja kissojen kasvojen ja silmien tunnistusominaisuuden. Kun kamera havaitsee useita eläinten kasvoja tai silmiä, kuvaaja voi valita monivalitsimen tai kosketustoimintojen avulla kasvot tai silmän, johon kameran tulee tarkentaa. Videotallennuksessa kamera pystyy havaitsemaan eläinten kasvot.

Kohteen seuranta ‑tarkennuksen entistä parempi käytettävyys

Kohteen seurantaa valokuvauksen AF-C-tilassa on muutettu niin, että toiminta on samankaltaista kuin Nikonin digitaalisten järjestelmäkameroiden Kolmiulotteinen seuranta ‑toiminnossa. Kamera seuraa kohdetta, kun laukaisinta pidetään puolivälissä tai kun AF-ON-painiketta pidetään painettuna. Kohteen seuranta päättyy, kun kuvaaja nostaa sormen painikkeelta. Ennen kohteen seurantaa valittu tarkennuspiste aktivoituu uudelleen, jotta käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa. Lisäksi siirtymisen Automaattinen tarkennusalueen valinta ‑näytöstä Kohteen seuranta ‑näyttöön voi määrittää mukautettavaan säätimeen. Kaikki mainitut muutokset parantavat Kohteen seurannan toimintaa sekä helpottavat kohteen aktivointia ja muuttamista etsinkuvauksen aikana.

CFexpress-muistikorttien tuki

Sony CFexpress ‑muistikorttien lisäksi tuettuja ovat myös ProGraden ja Lexarin B-tyypin CFexpress-kortit sen jälkeen, kun Z 7- tai Z 6 ‑kameran laiteohjelma on päivitetty versioksi 3.00.

Lataa Z 7 ‑kameran laiteohjelma 3.00 täältä.
Lataa Z 6 ‑kameran laiteohjelma 3.00 täältä.

Z 50 ‑kameran laiteohjelman versio 1.10

Elokuvatilassa tallennettavien omakuvien ohjausmääritysten muutos
Kun omakuvia nyt tallennetaan elokuvatilassa, tarkennus on lukittu AF-S-tilaan. Kun laiteohjelma päivitetään versioksi 1.10, tarkennus on lukittu AF-F-tilaan. Tämä muutos parantaa toimintaa niin, että kamera voi säilyttää tarkennuksen käyttäjän kasvoissa videoita tallennettaessa.

Lataa Z 50 ‑kameran laiteohjelma 1.10 täältä.