12-02-2020

MÄÄRÄTIETOINEN TEHO. NOPEA TYÖNKULKU. EHDOTON LUOTETTAVUUS. NIKON D6.

Lontoo, Britannia, 12. helmikuuta 2020: Nikon julkistaa tänään uuden DSLR-lippulaivamallinsa, D6:n. Olipa kyse etusivun uutisten jahdista tai kansainvälisen urheilun raportoinnista, tämän täyden kennokoon kameran äärimmäinen nopeus ja tarkkuus vastaavat niiden ammattilaisten odotuksia, jotka eivät jätä mitään sattuman varaan.

Nikonin tähän saakka tehokkain automaattitarkennusjärjestelmä sekä kameran sisäiset, nopeat yhteydet reaaliaikaista kuvansiirtoa varten takaavat, että D6:n avulla ammattilaiset saavat luoda ja toteuttaa ilman rajoitteita. Uusi automaattitarkennuspiiri on nopeampi kuin koskaan ennen. 105:n valittavissa olevan ristikkäistyyppisen anturin asetelma merkitsee 1,6 kertaa tiheämpää peittoa kuin D5-mallissa: tarkkuudessa siirrytään siis jälleen uudelle tasolle. Tämän lisäksi kamerassa on vaikeimmissakin valaistusoloissa ennennäkemättömän tehokas kohteen seuranta ja hallinta. Valinta tarkennusalueryhmästä ‑tilassa on nyt enemmän valittavia kuvioita, joiden avulla automaattitarkennuksen asetukset voi optimoida mille tahansa työlle ja näin ikuistaa häiriöttömiä kuvia toiminnasta.

Kameran sisäiset yhteydet takaavat alan parhaat siirtonopeudet, jotka eivät hidastu kuvauksenkaan aikana. Selkeä työnkulku tarjoaa enemmän tapoja valita parhaat kuvat siirrettäviksi. Tästä on hyötyä, kun jokainen sekunti merkitsee. Kameran erittäin tarkat näytöt parantavat näkyvyyttä ja luettavuutta. D6:ssa on sama vankka runko, jolla D5 lunasti paikkansa ammattilaisten suosikkina.

Nikon D6 | 1/1 000 s | f/2,8 14 mm | ISO 6 400 | AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Nikon D6 | 1/2 000 s | f/2,8 400 mm | ISO 3 200 | AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR

Nikon UK:n kaupallisesta suunnittelusta väliaikaisesti vastaava Robert Harmon sanoo: ”D6 on hieno seuraaja Nikon D5:lle. Nikonin uusi lippulaiva lyö edeltäjänsä laudalta alan parhaalla automaattitarkennuksella ja monipuolisella liitettävyydellään. Kuvaaja ei voi hallita toimintaa, valaistusta eikä ympäristöä. D6-kameraa hän sen sijaan voi. Tällä digitaalisella järjestelmäkameralla pystyy ikuistamaan ratkaisevat hetket loistaviksi kuviksi – kerta toisensa jälkeen.”

 

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Alan kehittynein 105 pisteen automaattitarkennus. 105 valittavissa olevaa ristikkäistyyppistä anturia, automaattitarkennuksen herkkyys riittää keskitarkennuspisteessä aina −4,5 EV:hen saakka ja muissa pisteissä −4 EV:hen saakka. Valinta tarkennusalueryhmästä ‑tila sisältää aiempaa enemmän mukautettavia asetuksia, joiden ansiosta seuranta on ennennäkemättömän tehokasta. Aiheentunnistusjärjestelmää on kehitetty niin, että kohteen hallinta toimii kertaluokkaa aiempaa paremmin.
Ikuista voittajakuva. D6-kamerassa kuvaaja voi automaattista tarkennusalueen valintaa käytettäessä määrittää tarkennuksen aloituspisteen. Kohteen silmiä voi painottaa käytettäessä automaattista tarkennusalueen valintaa tai kolmiulotteista seurantaa.
Lippulaivamallin kuvanlaatu. F-bajonetilla varustetut objektiivit. 20,8 megapikselin CMOS-täyskuvakenno. EXPEED 6 ‑kuvankäsittelyjärjestelmä. 180 000 kuvapisteen RGB-kenno. Suuri ISO-herkkyysalue 100–102 400, laajennettuna peräti 50–3 280 000.
Nopeat kameran sisäiset yhteydet. Wi-Fi, Bluetooth ja yhdysrakenteinen GPS. Kameran langallinen lähiverkko tukee 1000BASE-T-standardia. Tiedonsiirto on noin 15 prosenttia nopeampaa kuin kiitellyssä D5-mallissa.
0,72-kertainen optinen etsin, OLED-elementit. Takaa viiveettömän ja laajan veitsenterävän näkymän varmistusta varten. Pysty- ja vaakasuuntaisen kallistuksen ilmaisimet näkyvät etsimessä.
Yksinkertaistettu työnkulku. Tarkassa 3,2 tuuman kosketusnäytössä voi aiempaa useammalla tavalla tarkistaa kuvat sekä valita ja siirtää niistä parhaat. Parhaat kuvat voi lähettää jonon kärkeen siirtäessään kuvia tietokoneeseen langallisen lähiverkon välityksellä tai kameran Wi-Fi-yhteydellä.
Monipuoliset korttipaikat. Kahteen korttipaikkaan käyvät nopeimmat nykyisin saatavana olevat muistikortit eli XQD- ja CFexpress-kortit. Erinomaiset luku-, kirjoitus- ja siirtonopeudet jouduttavat työtä.
Parannuksia ergonomiaan. Suuritarkkuuksiset näytöt parantavat näkyvyyttä ja luettavuutta. Tärkeimmät portit ovat helposti käytettävissä myös silloin, kun kuvataan langaton lähetin liitettynä.
Kestävä ja turvallinen. Kestävä runko selviytyy myös haastavissa ympäristöissä. Lisäksi D6 on yhteensopiva luotettavien Kensington-lukkojen kanssa.