07-01-2020

UUDELLA COOLPIX P950 SUPERZOOMILLA TAVOITAT ENEMMÄN

Tukholma, 7. tammikuuta 2020: Nikon täydentää bridge-kameroiden valikoimaansa COOLPIX P950 ‑mallilla, jossa on vaikuttava 83-kertainen optinen zoom. Tämä kestävä superzoom-kamera päivittää COOLPIX P900 ‑mallin joukolla toivottuja ominaisuuksia, joiden ansiosta kaukaisia kohteita on poikkeuksellisen helppo ikuistaa upean yksityiskohtaisina – hienoiksi lähikuviksi tai hämmästyttävän tarkoiksi 4K-videoiksi.

COOLPIX P950 soveltuu laajan ulottuvuutensa vuoksi ihanteellisesti niin lintujen ja villieläinten kuvaajille kuin innokkaille lentokonebongareillekin. 83-kertaisen optisen zoomin polttovälialue on 24–2 000 mm¹, ja 166-kertainen Dynamic Fine Zoom ‑toiminto laajentaa zoomin ylärajan digitaalisesti aina uskomattomaan 4 000 millimetriin saakka².

Villielämiä tai lintuja aamun ensi sarastuksessa tai illan hämärässä kuvaavat saavat aikaan erinomaisia tuloksia. Tästä on kiittäminen valovoimaista NIKKOR-objektiivia ja sen suurinta aukkoa f/2,8. Kuvat ovat tarkkoja myös silloin, kun kuvataan zoomin telealueella. Videokuvaajat voivat tallentaa upeaa 4K-videoaineistoa herkästi pakenevista kohteista. Tärkeimpiä valotusasetuksia voi muuttaa kuvauksen aikana, mikä on ihanteellista vaihtelevassa valaistuksessa. COOLPIX P950 tukee myös RAW (NRW) ‑kuvien tallennusta, joten kehittyneistä kuvankäsittely- ja muokkausohjelmista saa kaiken irti. Täysikokoiseen salamakenkään voi kiinnittää myös Nikon-lisävarusteita, esimerkiksi mikrofoneja tai tähtäimiä.

Nikon NNE Commercial Planning Manager  Gabriela Januario kertoo kamerasta näin: ”COOLPIX P950 on runsaasti varusteltu päivitys malliin COOLPIX P900, joka mullisti superzoom-kameroiden markkinat 83-kertaisella optisella zoomillaan. Uudessa kamerassa on sama zoomausalue, mutta päivityksessä on lisätty monia toivottuja ominaisuuksia: esimerkiksi 4K-videot, RAW-tuki ja salamakenkä lisävarusteita varten. Uutuusmalli on oiva täydennys Nikonin superzoom-kameroiden tuoteperheeseen. Nyt käyttäjät voivat valita tarpeidensa mukaan joko 83-kertaisen optisen zoomin tai COOLPIX P1000 ‑mallin hämmästyttävän 125-kertaisen optisen zoomin.”

 

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Uskomaton zoom. 83-kertainen optinen zoom (24–2 000 mm) ja 166-kertainen Dynamic Fine Zoom (4 000 mm).¹ ²
Valovoimainen NIKKOR-objektiivi. Suurin aukko f/2,8 ja Super ED ‑lasi auttavat vähentämään vääristymiä zoomin telealueella.
Massasta erottuvia kuvia. 16 megapikselin taustavalaistu CMOS-kenno, nopea EXPEED-kuvankäsittelyjärjestelmä ja kaksitoiminen optinen tärinänvaimennus.
RAW-tuki. RAW (NRW) ‑kuvat voi tallentaa ja viedä kuvankäsittely- tai muokkausohjelmiin pakkaamattomina.
4K-videot. Stereoäänellä varustettua 4K/UHD 30p ‑videoaineistoa tai Full HD (1080p) ‑videota voi tallentaa jopa kuvataajuudella 60p. Äänen voi tallentaa stereomuodossa, ja tärkeimpiä valotusasetuksia voi muuttaa kuvauksen aikana.
Kameran sisäinen ajastettu elokuva. Kameralla voi tallentaa noin 10 sekunnin mittaisia ajastettuja elokuvia, joiden toistotaajuus on 25 tai 30 kuvaa sekunnissa.
Kääntyvä nestekidenäyttö. Kirkkaan 8,1 cm:n (3,2 tuuman) ja 921 000 pisteen nestekidenäytön voi kallistaa ja kääntää melkein mihin asentoon vain.
Selkeä elektroninen etsin. Suuressa 1 cm:n ja 2 360 000 pisteen elektronisessa OLED-etsimessä on silmätunnistin.
Sulavatoiminen zoomaussäädin. Suuri kahva, zoomauksen sivusäädin ja palautuva zoomaus ‑painike takaavat käsittelyn vakauden.
SnapBridge. Valokuvat voi synkronoida älylaitteeseen, tai älylaitetta voi käyttää kaukolaukaisimena.
Täysikokoinen salamakenkä. Salamakenkään voi kiinnittää Nikon-lisävarusteita, esimerkiksi salamalaitteita ja mikrofoneja. Halutessaan voi kokeilla vaikkapa Nikonin DF-M1-pistetähtäintä, joka auttaa seuraamaan myös nopeasti lentäviä lintuja.

SnapBridge-yhteensopivuus

Yhteensopivaan älylaitteeseen on asennettava Nikonin SnapBridge-sovellus (iOS- tai Android-versio), jotta sovellusta voi käyttää yhdessä tämän kameran kanssa.

¹ Vastaavuus 35 mm:n kamerassa.
² Dynamic Fine Zoomin suurennussuhde lasketaan optisen zoomin laajakulman ääriasennosta.