07-01-2020

URAAUURTAVIA TULOKSIA TÄYSIN UUDELLA NIKON D780 KAMERALLA

Tukholma, Ruotsi, 7. tammikuuta 2020: Nikon esittelee tänään tehokkaan digitaalisen järjestelmäkameran, joka sisältää kaiken, mitä luovat valokuvaajat odottavat täyden kennokoon kameralta – ja paljon muuta. D780 on rohkean luovien kuvaajien luotettava kumppani kaikkialla: kamera taltioi yhtä loistavasti niin valokuvat kuin videotkin.

Vankassa D780-kamerassa on erillinen nopea hybridityyppinen automaattitarkennus reaaliaikanäkymässä kuvaamista varten sekä nopea ja tehokas, 51-pisteinen vaiheen havaitseva automaattitarkennus kuvaukseen etsimen avulla. Reaaliaikanäkymässä kuvattaessa valokuvaajien ja videokuvaajien käytettävissä on sama automaattitarkennusjärjestelmä kuin kiitellyssä peilittömässä Nikon Z 6 ‑kamerassa. Silmät tunnistava automaattitarkennus antaa mahdollisuuden ilmeiden seurantaan. Hämärätarkennus-tila takaa luotettavan kohteenhallinnan aina −6 EV:hen saakka. Etsinkuvauksen etuja ovat huipputason seurantaominaisuudet sekä nopea vaihto kehittyneestä AF-tilasta toiseen.

Kameran monikäyttöisyyttä lisää nopea sarjakuvaus: jopa 7 kuvaa/s etsinkuvauksessa ja 12 kuvaa/s reaaliaikanäkymän tilassa Äänetön valokuvaus. Muita merkittäviä ominaisuuksia ovat huippunopea lyhyin suljinaika – 1/8 000 s, jonka ansiosta täsmäytys Nikonin salamalaitteiden kanssa on joustavaa. Suljinajan toinen ääripää on peräti 900 s, joka soveltuu erinomaisesti näyttävien valojuovien ja yömaisemien ikuistamiseen.

Videokuvaajat ihastuvat varmasti D780-kameralla taltioidun videoaineiston laatuun. Kamera käyttää kuvakennon 6K-tarkkuutta tuottaessaan erittäin suuren tarkkuuden 4K/UHD-videoaineistoa kuvataajuuksilla 30p, 25p ja 24p ilman rajauskerrointa. Videokuvaajat voivat käyttää myös ulkoista videotallenninta. Sen avulla saa talteen sävykästä HLG HDR ‑videoaineistoa, jonka voi esittää suoraan yhteensopivassa televisiossa tai näytössä.

Nikon D780 | 1/1 250 s | f/5,6 15 mm | ISO 4 000 | AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED

Nikon D780 | 1/3 200 s | f/2,0 50 mm | ISO 200 | AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Nikon NNE Senior Commercial Planning Manager Robert Harmon kertoo uutuudesta näin: ”Monet valokuvaajat ovat mieltyneet digitaalisiin järjestelmäkameroihin. He ovat vain odottaneet D780:n kaltaista mallia. Jos kuuluu tähän joukkoon ja haluaa kuvata valokuvien lisäksi videoita, tämä malli on ihanteellinen ratkaisu. Jos taas peilittömyys kiinnostaa, Nikonilla on tarjota Z-järjestelmä. Olipa kuvantekijän suosikkijärjestelmä kumpi vain, Nikon on ylpeä pystyessään tarjoamaan monipuolisuutta, joka ei rajoita luovuutta.”

 

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

AUTOMAATTITARKENNUS ETSINKUVAUKSESSA. 51-pisteinen vaiheen havaitseva automaattitarkennus toimii jopa –3 EV:hen saakka. Kamerassa on huipputason seurantaominaisuudet, ja lisäksi kehittyneestä AF-tilasta toiseen voi vaihtaa nopeasti.
AUTOMAATTITARKENNUS REAALIAIKANÄKYMÄSSÄ. 273-pisteinen hybridityyppinen automaattitarkennus toimii aina −4 EV:hen asti ja Hämärätarkennus-tilassa aina −6 EV:hen saakka.¹ Silmät tunnistavaa automaattitarkennusta voi käyttää valokuvauksessa.
SARJAKUVAUS JOPA 12 KUVAA/S. Automaattitarkennusta ja -valotusta (AF/AE) käytettäessä voi kuvata jopa 7 kuvaa/s. Äänetön reaaliaikanäkymäkuvaus -tilassa sarjakuvausnopeus on jopa 12 kuvaa/s. Kuvat tallentuvat täysitarkkuuksisina myös RAW-kuvauksessa.
OPTINEN ETSIN JA KALLISTUVA KOSKETUSNÄYTTÖ. 0,70-kertaisen optisen etsimen avara näkymä kattaa 100 % kuva-alasta. Kallistuva 2 359 000 pisteen nestekidenäyttö antaa ohjata laukaisua ja automaattitarkennusta kosketuksin.
LOISTAVA KUVANLAATU. F-bajonetilla varustetut objektiivit. 24,5 megapikselin CMOS-täyskuvakenno. EXPEED 6 ‑kuvankäsittelyjärjestelmä. D850-kamerasta tutut 180 000 kuvapisteen RGB-kenno ja kehittynyt aiheentunnistusjärjestelmä.
ERITTÄIN LAAJA ISO-ALUE. D780-mallissa on laajempi ISO-herkkyysalue kuin runsaasti kehuja keränneessä D850-kamerassa. Normaali käyttöalue ISO 100–51 200 on laajennettavissa vastaamaan aluetta ISO 50–204 800.
TÄYDEN KUVAKOON DSLR-VIDEOITA. Videoaineistoa voi kuvata erittäin suurella 4K/UHD-tarkkuudella kuvataajuuksilla 30p, 25p ja 24p ilman rajauskerrointa. Aineistoa voi tallentaa N-Login avulla tai täyteläisessä HLG (hybrid log gamma) ‑muodossa.
LUOMISEN VAPAUS. Kameran sisäinen ajastettu elokuva. 2 megapikselin valokuvia huikealla nopeudella 120 kuvaa/s. Kameran sisäinen digitointivalikko. Ja paljon muuta.
NOPEA KUVIEN SIIRTO. Kameran nopeat tiedonsiirto-ominaisuudet ja langaton liitettävyys helpottavat kuvien julkaisemista. Snapbridge-sovelluksen avulla käyttäjät voivat jakaa JPEG-ja RAW-tiedostoja millä tahansa älylaitteella.

¹ Kuvattaessa objektiivilla, jonka suurin aukko on vähintään f/2.