04-09-2019

LAAJENNA MAHDOLLISUUKSIASI: NIKON ESITTELEE NIKKOR Z 24MM F/1.8 S -LAAJAKULMAOBJEKTIIVIN

Helsinki, Suomi, 4. syyskuuta 2019: Nikon laajentaa tänään peilittömiin kameroihin tarkoitettujen S-sarjan kiinteäpolttovälisten f/1,8-objektiivien valikoimaansa NIKKOR Z 24mm f/1.8 S -mallilla. Edistyksellisen optiikan, poikkeuksellisten lähikuvausominaisuuksien ja säänkestävän rakenteen ansiosta tämä täyden kennokoon objektiivi on todella monikäyttöinen. Uusinta S-sarjan objektiivia voi käyttää niin ahtaiden tilojen kuin avarien maisemien ja kaupunkisiluettien kuvaamiseen. Se taltioi uskomattomat yksityiskohdat mitä erilaisimmissa tilanteissa.

Tämä nopeasti tarkentava 24 mm:n kiinteäpolttovälinen objektiivi tuottaa teräviä kuvia reunasta reunaan, jopa kuvattaessa suurimmalla aukolla f/1,8. Lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,25 metriä, joten koko kuva-ala on käyttäjän hallinnassa lähietäisyydeltä äärettömyyteen. Boke-efekti on kauniin pehmeä ja luonnollisen näköinen, ja laajakulmaobjektiiveille tyypillisiä linssiheijastuksia on tuskin lainkaan edes vastavaloon kuvattaessa.

Täyden kennokoon NIKKOR Z 24mm f/1.8 S sopii hyvin myös videokuvaukseen. Videokuvan tallennus onnistuu upean pienellä syväterävyydellä. Objektiivin tuottama tasapainoinen perspektiivi toimii yhtä lailla master-otoksissa kuin haastattelujen kuvaamisessa ahtaissa sisätiloissa.

Nikon Europen tuotepäällikkö Dirk Jasper sanoo: ”NIKKOR Z 24mm f/1.8 S auttaa Nikon Z -kuvaajia onnistumaan käytettävissä olevalla valolla käytännössä missä tahansa tilanteessa. Lisäksi sen lähitarkennuskyky on loistava: terävyys on uskomaton, jopa silloin, kun objektiivi on tarkennettu lähikohteisiin tai pieneen yksityiskohtaan.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Kiinteäpolttovälinen f/1,8-aukkoinen NIKKOR Z -laajakulmaobjektiivi: tämä 24 mm:n objektiivi on huipputerävä reunasta reunaan ja erinomainen heikossa valaistuksessa. Se vangitsee näkymän jokaisen yksityiskohdan luonnollisen selkeänä.
S-sarja: uuden sukupolven optinen rakenne. Nikonin heijastamaton nanokidepinnoite parantaa kuvanlaatua vähentämällä haamukuvia ja heijastuksia. Sulavatoiminen ja äänetön monitarkennusjärjestelmä.
Poikkeuksellinen lähikuvaus: lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,25 metriä, joten koko kuva-ala on hallinnassa lähietäisyydeltä äärettömyyteen. Kuvan terävyys lähietäisyyksillä on parempi kuin saman polttovälin vertailukelpoisissa objektiiveissa.
Säänkestävyys: objektiivin putken kaikki liikkuvat osat on tiivistetty pölyltä ja vesipisaroilta.
Erinomainen valinta videoita varten: lähes äänettömän automaattitarkennuksen ansiosta hiljaisimmat hetket säilyttävät täyden vaikuttavuutensa. Ohjausrenkaan avulla voi säätää aukkoa tai korjata valotusta äänettömästi. Se toimii myös tarkennusrenkaana kuvattaessa käsitarkennuksella.

NIKKOR Z 24mm f/1.8 S:n myynti alkaa 17. lokakuuta 2019, ja sen suositushinta on 1 249 euroa.