23-08-2018

Nikon julkaisee kolme S-sarjan NIKKOR Z -objektiivia, FTZ-bajonettisovittimen ja kehittää 58mm f/0.95 S Noct -objektiivia

Suunniteltu Nikon Z -bajonettijärjestelmälle ja varustettu uudella, halkaisijaltaan suurella bajonetilla

Helsinki, Suomi, 23. elokuuta 2018: Nikon julkistaa kolme uutta objektiivia, jotka sopivat Nikonin Z-bajonetilla varustettuihin, FX-kokoisiin täyden kennokoon peilittömiin kameroihin, sekä uuden FTZ-bajonettisovittimen. Vakiozoom NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, kiinteäpolttovälinen laajakulmaobjektiivi NIKKOR Z 35mm f/1.8 S ja kiinteäpolttovälinen vakio-objektiiviNIKKOR Z 50mm f/1.8 S toimivat yhdessä järjestelmän uuden, halkaisijaltaan suuren bajonetin kanssa.

NIKKOR Z -objektiivien tähtäimessä on optisen suorituskyvyn uusi ulottuvuus. Sisähalkaisijaltaan 55 mm:n kokoinen Z-bajonetti ja kiinnitysrenkaan lyhyt 16 mm:n etäisyys kennon pinnasta mahdollistavat huippuluokan joustavuuden. Objektiivit tuottavat terävän tarkkoja valokuvia ja videotallenteita, ja ne on varustettu muun muassa seuraavilla ominaisuuksilla: kuvakulman muutoksen korjaus tarkennusta säädettäessä, hiljainen ääni, tasainen valotussäätö, ohjausrengas ja videotallennukseen sopiva suorituskyky.

NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, NIKKOR Z 35mm f/1.8 S ja NIKKOR Z 50mm f/1.8 S ovat vaihdettavia S-sarjan objektiiveja. S-sarja edustaa uudenlaisia NIKKOR Z -objektiiveja, joiden optinen suorituskyky on uudella tasolla. Samalla myös laatu ja suunnittelu ovat saaneet uudet määritelmät. Näiden objektiivien toistokyky on parempi kuin perinteisissä f/4- ja f/1,8-objektiiveissa.

FTZ-bajonettisovittimen ansiosta Nikonin järjestelmäkameroiden käyttäjät voivat käyttää Z-bajonettijärjestelmässä myös F-bajonetilla varustettuja NIKKOR-objektiiveja ja siten hyödyntää valokuvauksessa laajaa objektiivivalikoimaa.

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct -objektiivin kehitystyö

Nikon kehittää tällä hetkellä NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct -objektiivia, joka on käsitarkenteinen, kiinteäpolttovälinen vakio-objektiivi. Objektiivi tähtää erinomaiseen optiseen suorituskykyyn, ja se tulee edustamaan S-sarjan huippua.

Tämän objektiivin lisäksi Nikon aikoo julkaista useita uusia objektiiveja. Nikonin objektiivisarjaa täydentävät hienot ja tehokkaat NIKKOR Z -objektiivit tarjoavat valokuvaajille mahdollisuuden entistä luovempaan ilmaisuun.

NIKKOR Z 24-70mm f/4 S -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet

• Vakiopolttovälialue vaihtelee laajakulman 24 mm:stä keskipitkän telekuvauksen 70 mm:iin, mikä mahdollistaa hyvin erilaisten näkymien ja kohteiden kuvaamisen. Toistokyky puolestaan muuttaa käsityksen zoomobjektiiveista, joiden suurin aukko on f/4.
• Optinen rakenne vähentää vääristymiä niin lähi- kuin kaukokuvauksessakin. Kuvien tarkkuus on suurimmalla aukolla huippuluokkaa jopa rajauksen reuna-alueilla. Objektiivi toistaa myös pistemäiset valonlähteet.
• Lyhin tarkennusetäisyys koko zoomausalueella on vain 0,3 metriä.
• Objektiivissa on ED-lasielementti, asfäärinen ED-linssielementti ja kolme asfääristä linssielementtiä.
• Nanokidepinnoite vähentää haamukuvia ja heijastuksia.
• Objektiivin koko riittää tuottamaan erittäin laadukkaan optisen suorituskyvyn, mutta sitä on silti helppo kuljettaa mukana. Sisäänvetomekanismin saa käyttöön tai pois käytöstä ilman painiketta, ja sillä voi lyhentää pienen objektiivin kokonaispituutta.
• Koko objektiivi sekä sen liikkuvat osat ovat pölysuojattuja ja tippuvedenpitäviä.
• Etulinssin pinnassa on fluoripinnoite.

NIKKOR Z 35mm f/1.8 S -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet

• Toistokyky muuttaa käsityksen f/1,8-objektiivista.
• Kuvien tarkkuus on suurimmalla aukolla huippuluokkaa jopa rajauksen reuna-alueilla. Nuolimaisen komaheijastuksen tehokas vähentäminen mahdollistaa yömaisemien pistemäisten valonlähteiden erinomaisen toiston sekä pehmeät ja luonnolliset boke-ominaisuudet, joita valovoimaiselta objektiivilta voi odottaa.
• Uusi monitarkennusjärjestelmä takaa hiljaisen, nopean ja tarkan automaattitarkennuksen säädön sekä erinomaisen kuvanmuodostuskyvyn kaikilla tarkennusetäisyyksillä.
• Objektiivissa on kaksi ED-lasia ja kolme asfääristä linssielementtiä.
• Nanokidepinnoite vähentää haamukuvia ja heijastuksia.
• Koko objektiivi sekä sen liikkuvat osat ovat pölysuojattuja ja tippuvedenpitäviä.

NIKKOR Z 50mm f/1.8 S -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet

• Ylivoimainen toistokyky tuottaa erittäin hienoja kuvia, jotka muuttavat käsityksen 50 mm f/1,8 -objektiivin kyvyistä.
• Aksiaalisen väriaberraation vähentäminen kauttaaltaan takaa erinomaisen tarkkuuden ja pienten yksityiskohtien virheettömän toiston, kun kohteita kuvataan suurella aukolla.
• Yksityiskohdat ovat tarkkoja ja selkeitä kuvan keskeltä reunoille asti kuvausetäisyydestä riippumatta.
• Valovoimainen objektiivi tuottaa pehmeät ja kauniit boke-ominaisuudet kaikilla kuvausetäisyyksillä.
• Objektiivissa on kaksi ED-lasielementtiä ja kaksi asfääristä linssielementtiä.
• Nanokidepinnoite vähentää haamukuvia ja heijastuksia.
• Uusi, tehokas askelmoottori (STM) mahdollistaa hiljaisen ja tarkan automaattitarkennuksen säädön sekä valokuvia että videoita tallennettaessa.
• Koko objektiivi sekä sen liikkuvat osat ovat pölysuojattuja ja tippuvedenpitäviä.

FTZ-bajonettisovittimen tärkeimmät ominaisuudet

• Kuvaus automaattivalotuksella tai automaattitarkennuksella/-valotuksella on mahdollista noin 360 NIKKOR F -objektiivilla AI-tyypistä alkaen*
• Z-bajonettijärjestelmän kuvanlaadussa voidaan hyödyntää F-bajonetilla varustettujen NIKKOR-objektiivien ainutlaatuisia ominaisuuksia.
• Kameran tärinänvaimennusta voi käyttää NIKKOR F -objektiivissa, jossa ei ole sisäänrakennettua tärinänvaimennusta. Kameran tärinänvaimennus toimii hyvin myös videotallennuksessa.
• Jos kameraan kiinnitetään tärinänvaimennuksella varustettu NIKKOR F -objektiivi, objektiivin ja kameran tärinänvaimennustoiminnot korjaavat tehokkaasti kameran tärähtelyt kolmiakselisen tärinänvaimennuksen avulla.
• Tiivistetyt osat varmistavat NIKKOR F -objektiiveja vastaavan pölysuojauksen ja tippuvedenpitävyyden.
• Kevyt mutta kestävä rakenne takaa hyvän hallittavuuden osana kamerajärjestelmää.

*Kaikilla objektiiveilla ei voi kuvata automaattitarkennuksella/-automaattivalotuksella

Uuden NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct -objektiivin kehitystyö tähtää huippuluokan optiseen suorituskykyyn

Nikon kehittää tällä hetkellä S-sarjan huippua edustavaa NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct -käsitarkenteista objektiivia, jossa tulee olemaan suuri aukko ja 58 mm:n kiinteä vakiopolttoväli. Objektiivi symboloi Nikonin Z-bajonettijärjestelmän optisen suorituskyvyn uutta ulottuvuutta.

Se on perinyt suunnittelukonseptinsa alkuperäiseltä AI Noct-Nikkor 58mm f/1.2 -kiinteäpolttoväliseltä objektiivilta, joka julkaistiin vuonna 1977. Yöllistä tunnelmaa jäljittelevän sävellyksen eli nokturnen (nocturne) mukaan nimetty objektiivi saavutti suosiota kyvyllään toistaa pistemäiset valolähteet kauniina pisteinä. Kehitteillä oleva uusi Noct-objektiivi hyödyntää Z-bajonetin tuomaa edistyksellistä joustavuutta ja tähtää erinomaiseen optiseen suorituskykyyn. Tavoitteena on kehittää erittäin suuri aukko (f/0,95), joka tarjoaa NIKKOR-objektiiveille erittäin yksityiskohtaisen ja tarkan toistokyvyn. Lisäksi tavoitteena on saavuttaa kauniit ja tasaiset epäterävyys- tai boke-ominaisuudet sekä varmistaa ensiluokkainen pistemäisten valonlähteiden toistokyky, jonka avulla voidaan tuottaa entistä vangitsevampia kolmiulotteisia kuvia.

*Tuotteen julkaisua koskevat tiedot julkistetaan myöhemmin.

NIKKOR Z -objektiivien julkaisusuunnitelma

*Julkaisusuunnitelman tiedot, kuten julkaisupäivämäärät, voivat muuttua. NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct -objektiivin jälkeisiä tuotteen nimiä ei ole lyöty lukkoon.