16-04-2018

Muoti kohtaa muraalit: Nikon ja valokuvaaja Julia Kennedy vievät muodin kadulle

Amsterdam, Alankomaat, 16. huhtikuuta 2018 Nikonin tänään julkaisemassa uudessa valokuvasarjassa muotivalokuvaaja Julia Kennedy sekoittaa kaksi suosittua taidemuotoa keskenään yhdistäessään muodin maailman Lontoon näyttävimpiin seinämaalauksiin.

Julia on toteuttanut projektin yhdessä ranskalaisen stylistin Coline Bachin kanssa hyödyntäen Nikonin uusimman DSLR-kameran, D850:n, nopeutta ja tarkkuutta ja useita eri NIKKOR-objektiiveja. Näin hän on onnistunut tallentamaan kaupunkielämän nopean tahdin ja dynamiikan ja yhdistämään siihen muotiteollisuuden räväkkyyden.

Tämä yksinoikeudella julkaistava kahdeksanosainen valokuvasarja noudattaa Julian ajatusta, että muoti pitää tuoda näytöksistä kaikkien nähtäväksi. Hänen kuvissaan korostuvat eloisat värit, rikkaat pintarakenteet ja liike, ja asuvalinnat ja lavasteet sijoittavat kuvat Pohjois- ja Itä-Lontoon upeimpien seinämaalausten maailmaan. Kuvasarjan voi katsoa kokonaisuudessaan täällä.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Muraalit: DRT (vasemmalla) ja Sr. X (oikealla), Camden.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Muraali: Dan Kitchener, Camden.

Julia Kennedy toteaa projektistaan, että ”Lontoo tunnetaan kansainvälisesti muodistaan ja sykkivästä katutaiteestaan, ja minä itse etsin kaikkialta aina uusia, jännittäviä värejä ja pintarakenteita. D850-kameran nopeuden, tarkkuuden ja valoherkkyyden ansiosta sain vangituksi kuvaustilanteiden liikkeen, yksityiskohdat ja värit. Näin kuvat suorastaan sykkivät arkisten kaupunkimiljöidensä kiihkeää tunnelmaa.”

Julia käytti kuvasarjaan seuraavia välineitä:
• D850 – Nikonin uusin täyden kuvakoon DSLR-kamera, jonka ominaisuuksiin kuuluvat huikea 45 megapikselin tarkkuus, laaja dynaaminen alue, täyden resoluution sarjakuvaus 7 kuvan sekuntinopeudella ja luokkansa paras ISO-herkkyysalue, jotka yhdessä muodostavat toimivan yhdistelmän nopeutta, yksityiskohtia ja tarkkuutta.
• AF-S NIKKOR 24-70 mm f/2.8E ED VR – Luotettava laajakulmasta keskipitkään ulottuva telezoom-objektiivi. Objektiivin valovoimaisuus (aukko f/2,8) takaa poikkeuksellisen suorituskyvyn heikossa valossa ja tasaisen valotuksen koko zoomausalueella. Tärinänvaimennusjärjestelmä vähentää kameran tärähtämistä ja mahdollistaa kuvauksen jopa neljä askelta pidemmällä suljinajalla.
• AF-S NIKKOR 14-24 mm f/2.8G ED – Erittäin laajakulmainen ja valovoimainen objektiivi, jonka nanokidepinnoite vähentää haamukuvia ja heijastuksia. Objektiivi tuottaa erittäin terävän kuvan myös kuva-alueen reunoilla ja kilpailee näin vastaavien kiinteän polttovälin objektiivien kanssa. 
• AF-S NIKKOR 20 mm f/1.8G ED – Valovoimainen FX-kokoinen, kiinteällä ja erittäin laajalla 20 mm:n polttovälillä varustettu objektiivi, jonka suurin aukko on f/1,8. Tämä on kevyt ja monipuolinen objektiivi luoville valokuvaajille, jotka haluavat liioitella perspektiiviä.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED
Muraali: Otto Schade, Camden.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED
Muraali: Dr Zadok, Hackney.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Muraali: Paula Plim, Camden.

Julia Kennedy, D850, AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR
Muraali: Darren John, Tower Hamlets.

Saat lisätietoja napsauttamalla tätä.

Tietoja Julia Kennedystä

Brittiläinen valokuvaaja Julia Kennedy asuu ja työskentelee Lontoossa. Julia tunnetaan rohkeasta värien käytöstään, suurista lavasteista ja upeista kuvauspaikoista. Hän rakastaa naurua ja tuo valokuviin mukaan oman persoonallisuutensa ja huumorin tai ironian vivahteen. Julia on työskennellyt L’Officielin, Voguen ja Wonderlandin sekä monien muiden muotilehtien palveluksessa ja on myös kuvannut usealle tunnetulle brändille, kuten Charlotte Olympialle, House of Hackneylle, Harrodsille, Oasikselle, Sweaty Bettylle ja Rimmelille. 
www.juliakennedy.com
@msjuliakennedy

Tietoja Coline Bachista

Coline Bach on ranskalainen, Lontoossa asuva stylisti ja vaatesuunnittelija. Suoritettuaan muotijournalismin maisterintutkinnon Central Saint Martins Schoolissa hän työskenteli Dazed & Confusedin muotijohtajan Robbie Spencerin apulaisena useissa julkaisuissa, kuten Dazed & Confused, AnOther, AnOther Man, Interview Magazine, Vogue Italia, V Magazine, V Man, Harper’s Bazaar, Purple Fashion ja Teen Vogue. Tämän jälkeen hän siirtyi luomaan omaa uraansa. 
www.colinebach.com
@colinebach

* D850-kameralla voi kuvata jopa 9 kuvan sekuntinopeudella, kun käytössä on D5-mallista tuttu EN-EL18b-akku lisävarusteena saatavassa MB-D18-monitoimiakkuperässä.