Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

09-01-2018

NIKON TUO URHEILU- JA LUONTOKUVAUKSEN AMMATTILAISILLE LISÄÄ TELEKUVAUKSEN MONIPUOLISUUTTA

Helsinki, 9. tammikuuta 2018: Nikon julkistaa AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR -objektiivin, ensimmäisen NIKKOR-malliston teleobjektiivin, jossa on sisäänrakennettu 1,4-kertainen telejatke. Aina tarkkoja ja vakaita tuloksia tuottava zoomobjektiivi yltää 560 mm:n ulottuvuuteen saman tien, kun kuvaustilanne sitä vaatii.

Niin stadioneilla kuin vuoristossakin AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 tuo kuvaajalle runsaasti etuja. Tukevan, hyvin sijoitetun vivun ansiosta telejatkeen voi ottaa käyttöön helposti ja mukavasti. Polttovälialueen 180–400 mm (f/4) voi laajentaa 252–560 mm:iin (f/5,6) muuttamatta otetta kamerasta ja irrottamatta katsetta etsimestä. Edistyksellinen optinen rakenne takaa sen, että valokuvaajat saavat lisää ulottuvuutta terävyydestä tinkimättä. Nikonin tärinänvaimennus (VR) mahdollistaa kuvauksen jopa neljä askelta tavallista pitemmällä suljinajalla silloinkin, kun telejatke on käytössä. SPORT VR -tila tuottaa vakaan etsinkuvan, mikä helpottaa nopeasti liikkuvien kohteiden seuraamista ja panorointia. Objektiivin ergonomiaa on uudistettu: zoomaus- ja tarkennusrenkaan tavallinen järjestys on vaihdettu päinvastaiseksi, jotta objektiivi on käsiteltävyydeltään tasapainoisempi. Lisäksi objektiivin paino on saatu kohtuulliseksi käyttämällä fluoriittilinssielementtiä.

Nikon Europessa tuotemarkkinoinnista vastaava Dirk Jasper toteaa: ”Tämä teleobjektiivi on valmistettu vastaamaan niiden urheilu- ja luontokuvaajien toiveita, jotka tekevät huippukuvan eteen kaikkensa. Optinen tekniikka on kehittynyt niin, että pystymme nyt tuomaan markkinoille entistä monikäyttöisempiä ja ulottuvampia tuotteita tinkimättä keveydestä ja suorituskyvystä. Objektiivia ei tarvitse enää vaihtaa kovin usein, joten tilanteita livahtaa kentällä ohi entistä harvemmin.”

Objektiivin suositushinta on 12 475 euroa, ja sen odotetaan tulevan kauppoihin 8.3.2018.

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Sisäänrakennettu 1,4-kertainen telejatke: Polttovälialue 180–400 mm (f/4) laajenee 252–560 mm:iin (f/5,6). (Vastaa jopa 840 mm:ä, kun objektiivia käytetään DX-kameran kanssa.)
Tarkka millä tahansa polttovälillä: Hyödynnä reunasta reunaan ulottuva terävyys koko zoomausalueella jopa täydellä aukolla kuvattaessa.
Vakaa vauhdissa: Tärinänvaimennuksen ansiosta kuvauksessa voi käyttää jopa neljä askelta pidempää suljinaikaa kuin muutoin olisi mahdollista.¹ SPORT-tärinänvaimennustoiminnon avulla voit seurata nopeasti liikkuvia kohteita luotettavasti.
Aina oikeilla raiteilla: Kehittynyt kohteen seuranta ja automaattitarkennus pysyvät nopeasti liikkuvien kohteiden mukana. Sähkömagneettinen himmennin takaa valotusten täsmällisyyden nopean sarjakuvauksen aikana.
Toimintavalmis: Kaikki objektiivin putken liikkuvat osat on suojattu täysin säänkestäviksi. Fluoripinnoite hylkii tehokkaasti vettä, pölyä ja likaa kuvanlaadun kärsimättä.

¹ Perustuu CIPA-standardeihin.