Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

04-10-2017

Katuelämää objektiivin läpi

Nikon julkaisee uuden valokuvasarjan Barcelonasta inspiroimaan amatöörikatukuvaajia

Amsterdamissa Alankomaissa 4. lokakuuta 2017 – Nikon julkistaa tänään ainutlaatuisen valokuvasarjan espanjalaiselta valokuvaajalta Ibai Acevedolta, jonka haasteena oli kuvata yhden päivän aikana viidessä eri paikassa kotikaupungissaan Barcelonassa viidellä kiinteäpolttovälisellä NIKKOR-objektiivilla.

Barcelonan kaupunkimaisema on ainutlaatuinen yhdistelmä kauniita rantoja, modernistista arkkitehtuuria ja goottilaista menneisyyttä. Vaikuttavia kuvia sisältävän valokuvasarjan kohteisiin kuuluivat Barceloneta, Sagrada Família, La Rambla, goottilainen kaupunginosa ja Tibidabo. Jokainen kuvattiin tietyllä kiinteäpolttovälisellä objektiivilla osoittamaan, miten niillä voi kohottaa katukuvauksen tasoa jokapäiväisestä poikkeukselliseen.

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Ibai otti kuvasarjan apunaan Nikon D750 ja seuraavat kiinteäpolttoväliset NIKKOR-objektiivit:
- AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED: Laajakulmaisuuden ja kapean syväterävyyden ansiosta tämä objektiivi sopi täydellisesti Barcelonan kuuluisan rannan tallentamiseen. Terävyyttä myös kirkkaassa valossa tarjoavan objektiivin avulla Ibai pystyi taltioimaan Barcelonetan ilmapiirin ja tunnelman ilman vääristymiä.
- AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G: Tämä poikkeuksellinen objektiivi mahdollistaa samanaikaisesti kapean syväterävyyden ja laajakulmaisen näkymän. Lisäksi se on tehokas myös heikossa valaistuksessa. Tämä näkyy Ibain otoksessa kuuluisasta maamerkistä Sagrada Famíliasta, joka heijastuu läheisen järven pintaan. Kuvaa voisi helposti luulla maalaukseksi.
- AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G: Tämä objektiivi oli täydellinen valinta kauniiseen kuvaan La Ramblalla vellovasta ihmismerestä. Objektiivin aukko tuotti erinomaisen syväterävyyden ja tallensi loistavasti tekstuurin, joka muuttuu vähitellen epäteräväksi kuvan taustalla.
- AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G: Tämä on ihanteellinen muotokuvaobjektiivi, joka tallentaa yksityiskohdat äärimmäisen tarkasti. Se mahdollistaa pehmeän bokeh-taustaefektin, joka kohdistaa katsojan huomion. Goottilaisessa kaupunginosassa nämä kyvyt joutuivat todelliseen testiin.
- AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G: Tämän objektiivin ominaisuudet vähäisessä valossa sopeutuvat helposti muuttuviin valaistusolosuhteisiin, minkä ansiosta tämä objektiivi sopi erinomaisesti taltioimaan sekä Tibidabon kirkon että auringonlaskun vuorella.

Ibai Acevedo kommentoi kokemustaan seuraavasti: ”Minun mielestäni katuvalokuvauksessa on kyse riskin ottamisesta; epätavallisten tai ohimenevien asioiden tallentamisesta. Kuljen silmät auki ja pyrin hyödyntämään kaikki vastaan tulevat tilaisuudet. Improvisointi on tärkeä taito – valokuvauksessahan on parasta yksittäisen hetken ainutlaatuisuuden vangitseminen. Luonnonvoimat, kuten valon ja sääolosuhteiden vaihtelu, tarjoavat valokuvaajille loputtomia haasteita ja mahdollisuuksia. Mutta ilman oikeaa objektiivia mahdollisuudet ovat rajalliset, vaikka paikka olisi oikea ja sommittelu kohdallaan.”

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Ibai Acevedo: Nikon D750, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Video

Näe Ibai kuvaamassa kotikaupungissaan Barcelonassa ja opi käyttämään kiinteäpolttovälisiä NIKKOR-objektiiveja näiden hyödyllisten videoiden avulla: http://bit.ly/nikon_ltal

Kuvausvälineet

Kuvauksen aikana Ibai Acevedo käytti seuraavia välineitä:
Nikon D750
AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED
AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G
AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G