Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

24-08-2017

Nyt on aika ottaa ainutlaatuisia kuvia ja videoita. D850 on erittäin suuren tarkkuuden kamera, joka antaa kykyjesi loistaa.

Helsinki, Suomi, 24. elokuuta 2017 – Nikon esittelee täyden kennokoon valokuvaukseen soveltuvan D850:n, jossa yhdistyvät erinomainen resoluutio, nopeus ja valonherkkyys. Kuvaatpa sitten studiossa, toiminnantäyteisellä urheiluareenalla tai matkaat kuvauskohteita varten maailman ääriin, tämä FX-koon DSLR-kamera on enemmän kuin tehokas työväline – D850 nostaa loistavan suorituskyvyn aivan uudelle tasolle ja minimoi ne kompromissit, joita valokuvaajien on aiemmin ollut pakko hyväksyä.

D850-mallin joustavuus ruokkii luovuutta ja auttaa niin luonto-, hää- tai muotikuvauksen, kaupallisen urheiluvalokuvauksen tai videokuvauksen kanssa työskenteleviä nousemaan muiden yläpuolelle. Siinä on nopea erittäin suuren tarkkuuden FX-koon kenno, jonka 45,7 tehollisen megapikselin tarkkuus tuottaa 45,4 miljoonan pikselin kuvatiedostoja. Uudet välyksettömät, siruun rakennetut linssit tallentavat yksityiskohdat häikäisevän tarkkoina, ja niiden dynaaminen alue on vertaansa vailla. Kuvausnopeus on jopa 9 kuvaa/s lisävarusteena saatavaa monitoimiakkuperää (MB-D18) käytettäessä. Kameralla voi kuvata täyden kennokoon videoita 4K-tarkkuudella ilman rajauskerrointa, joten se tarjoaa upeita mahdollisuuksia Nikonin valovoimaisilla kiinteäpolttovälisillä objektiiveilla kuvaamiseen. Kameralla voi tallentaa myös ajastettuja 4K-videoita (time lapse).

Kamerassa on myös muita uusia, joustavuutta lisääviä ominaisuuksia, kuten mahdollisuus ottaa RAW-kuvia kolmessa eri koossa (suuri, keskikoko ja pieni). Äänetön valokuvaustila mahdollistaa veitsenterävät, huipputarkat kuvat täysin ilman sulkimen ääntä täydellä tarkkuudella, tai 30 kuvaa sekunnissa 8,6 megapikselin koossa, jos käytät highspeed-tilaa. Neulanpäätarkennus on käytettävissä reaaliaikanäkymässä entistä tarkempaa makrokuvausta varten. Lisäksi tämä on ensimmäinen DSLR-kameramalli, jossa on sisäänrakennettu syväterävyyden laajennustekniikka, mikä tuottaa poikkeuksellisen tarkkoja kuvia laajalla syväterävyysalueella. D850-kamera on myös perinyt Nikon D5:n voitokkaan automaattitarkennuksen, jota valokuvaajat ympäri maailman ovat ylistäneet.

Nikon Europen tuotteiden markkinointipäällikkö Dirk Jasper kertoo: "D850 on uskomattoman joustava – aivan kuin käyttäisi samanaikaisesti kolmea eri kameraa. D850 erottuu joukosta, olipa kyseessä sitten megapikselien määrä, tiedostojen koko, nopeus tai ISO-herkkyys. Se on erittäin älykäs sijoitus valokuvaajille, jotka haluavat luoda upeita kuvia vapaasti ja ilman poikkeuksia."

Odotamme Nikon D850 –kameraa kauppoihin 7. syyskuuta. Suositeltu jälleenmyyntihinta on 4015 euroa.

Tärkeimpien ominaisuuksien tiivistelmä

Tarkkuus: 45,7 tehollista megapikseliä. Erittäin yksityiskohtaiset 45,4 miljoonan pikselin kuvatiedostot. Taustavalaistu FX-koon CMOS-kenno ilman optista alipäästösuodinta.
Nopeus: Kuvausnopeus on 7 kuvaa/s. Voit ottaa täyden kennokoon kuvia jopa 9 kuvan sekuntinopeudella käyttämällä lisävarusteena saatavaa MB-D18-monitoimiakkuperää (ja EN-EL18B-akkua).
Valonherkkyys: Tehokas EXPEED 5 -kuvaprosessori tuottaa poikkeuksellisen puhtaita kuvia ISO-herkkyysalueella 64–25 600, joka on laajennettavissa vastaamaan ISO-herkkyyttä 32–102 400. Koko ISO-herkkyysalue on käytettävissä myös 4K-videoita kuvattaessa.
Tarkkuus: Kamerassa on sama 153 pisteen automaattitarkennusjärjestelmä kuin huippuluokan D5:ssä, joten herkkyys keskimmäisessä tarkennuspisteessä ulottuu aina –4 EV:hen saakka (ISO 100, 20 °C). Mittauksen alaraja on –3 EV, mikä mahdollistaa tarkan automaattivalotuksen jopa silloin, kun ainoa valonlähde on kuutamo.
4K-videot ilman rajauskerrointa: Voit kuvata täyden koon 4K/UHD-videoita nopeudella 30p ilman rajauskertoimen asettamia rajoituksia. MB-D18-monitoimiakkuperän avulla kuvausta voi jatkaa yli kolmen tunnin ajan.
Ajastetut 4K-videot kameran omilla työkaluilla: D850-kameralla voit kuvata ajastettuja 4K-videoita, ja sen 45,7 tehollisen megapikselin ansiosta voit luoda jälkikäsittelyn avulla hienoja ajastettuja 8K-videoita.
RAW-kuvauksen joustavuus: Voit kuvata suuria RAW-kuvia 45,4 megapikselin, keskikokoisia RAW-kuvia 25,6 megapikselin ja pieniä RAW-kuvia 11,4 megapikselin tarkkuudella (keskikokoisille ja pienille kuville käytetään 12-bittistä häviötöntä pakkausta).
Kuvaa missä tahansa ympäristössä: Säänkestävän rakenteensa ansiosta D850 on valmis vaikeisiinkin olosuhteisiin. Nikonin D5-mallista tuttu kaikkien painikkeiden valaistus helpottaa kameran käsittelyä yön pimeydessä.
Nopeat tallennusvälineet: Kamerassa on kaksi korttipaikkaa, joten voit käyttää nopeinta mahdollista korttiyhdistelmää – UHS-II SD -korttia ja XQD-korttia.
Puskurimuisti: 51 häviöttömästi pakattua 14-bittistä tiedostoa tai 170 häviöttömästi pakattua 12-bittistä tiedostoa (käytetty muistikortti: 64GB Sony QD-G64E ZQD).

Lisätietoja voi tarvittaessa tiedustella:

Jyrki Tuppurainen, puh. 050 577 26 76, s-posti: jyrki.tuppurainen@nikon.com