31-05-2017

Laaja, erittäin laaja, kalansilmä: kolme uutta NIKKOR-objektiivia avaavat uusia mahdollisuuksia

Helsinki, Suomi, 31.5.2017: Nikonin objektiivivalikoima kasvaa: kaikkien aikojen ensimmäinen NIKKOR FX -kalansilmäzoomobjektiivi, valovoimainen FX-koon kiinteäpolttovälinen 28 mm:n objektiivi ja erittäin laajakulmainen DX-zoomobjektiivi. Uutuusobjektiivit avaavat kiehtovia mahdollisuuksia valokuvaajille, jotka haluavat laajentaa tilaa ja liioitella perspektiiviä.

Tapahtuma- ja hääkuvaajat, muotokuvaajat ja matka- ja maisemakuvaajat saavat tarinankerrontaansa lisää vapauksia käyttäessään uutta AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED -objektiivia. Tämä Nikonin vuolaasti kehutun f/1,4 NIKKOR -malliston tuorein tulokas antaa mahdollisuuden poikkeukselliseen esteettiseen hallintaan valaistuksessa kuin valaistuksessa. Äärimmäisiä kuvakulmia tavoittelevat valokuvaajat voivat Nikonin ensimmäisen kalansilmäzoomobjektiivin avulla siirtyä täysin ympyränmuotoisesta perspektiivistä koko kuva-alan täyttäviin kuviin. AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm -objektiivin kehittynyt optinen rakenne varmistaa, että monipuolisuuden eduksi ei tingitä laadusta. DX-kuvaajat, jotka haluavat kokeilla dramaattisia kuvakulmia, osaavat puolestaan arvostaa uutta AF-P DX NIKKOR 10–20mm VR -zoomobjektiivia. Kätevä ja kevyt matkakäyttöön soveltuva laajakulmainen zoomobjektiivi tuottaa erinomaista kuvanlaatua ja antaa loistavan vastineen rahalle. Se on täydellinen kumppani Nikonin näppärille ja tarkoille DX-koon digitaalijärjestelmäkameroille.

Nikon BV:ssä tuotemarkkinoinnista vastaava Dirk Jasper kertoo: ”Valokuvaus on hyvin kiinnostava tarinankerronnan muoto, ja laaja näkökulma on tehokas tapa näyttää maailma epätavanomaisesta perspektiivistä. NIKKOR-objektiivien valikoimaan on lisätty kolme uutta laajakulmamallia. Jokainen niistä tuo kuvaajalle uusia mahdollisuuksia – tuoreita tapoja kertoa tarinoita NIKKOR-objektiiveista tutun poikkeuksellisen hyvän kuvanlaadun voimalla.”

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED. Kaksi kalansilmätehostetta samassa objektiivissa. Siirtyminen 8 mm:n polttovälin pyöreästä kuvasta 15 mm:n polttovälin koko kuva-alan täyttävään kalansilmäkuvaan käy vaivattomasti. Objektiivi piirtää erittäin tarkkoja kuvia, joissa terävyys säilyy reunasta reunaan jopa suurimmalla f/3,5-aukkoasetuksella. Lyhin tarkennusetäisyys on peräti 0,16 m. Objektiivi on pölysuojattu ja tippuvedenpitävä, ja siinä on yhdistetty vastavalosuoja ja objektiivin suojus.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Toteuta visiosi. Kerro haluamasi tarina. Vangitse jokainen yksityiskohta tarkasti. Erinomainen esteettinen hallinta kaikissa valaistusolosuhteissa ja ainutlaatuinen erotuskyky, myös kuvattaessa suurimmalla aukolla. Lyhin tarkennusetäisyys on vain 0,28 m, mikä lisää joustavuutta. Objektiivi on pölysuojattu ja tippuvedenpitävä, joten kuvaus sujuu luotettavasti myös haastavassa säässä.

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR. Tutustu dramaattisiin näkökulmiin. Avarista maisemista kuva-alan täyttäviin lähikuviin: vaikuttavat kuvat syntyvät helposti 10–20 mm:n polttovälialueen ja 0,22 m:n lyhimmän tarkennusetäisyyden ansiosta. Nikonin tärinänvaimennusjärjestelmä (VR) auttaa ehkäisemään kuvien liike-epäterävyyttä ja varmistaa aiempaa terävämmät kuvat myös heikossa valaistuksessa. AF-P-askelmoottori takaa tasaisen, nopean ja lähes äänettömän automaattitarkennuksen, joka on erityisen hyödyllinen videokuvauksessa.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED - ja AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR -objektiivien odotetaan tulevan myyntiin 29. kesäkuuta ja AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED -objektiivin 15. kesäkuuta.

Suositellut myyntihinnat:
AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED: 2 575 €
AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED: 1 605 €
AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR: 405 €