Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

03-04-2017

UUSI NIKON WX -SARJA – MULLISTAVAT KIIKARIT – AVAA UUSI MAAILMA TÄHTIEN KATSELUUN

Helsinki, Suomi, 3. huhtikuuta 2017: Nikonilla on ilo ilmoittaa, että se lanseeraa ainutlaatuise WX 7x50 IF- ja WX 10x50 IF -tähtikiikarit – satavuotisen optisen osaamisen huipentuman. WX-sarjan näkökenttä on ennennäkemättömän laaja, ja sen ilmiömäinen suorituskyky vie katsojan kauas tähtitaivaalle paljastaen uusia yksityiskohtia ja värisävyjä.

Näissä vaativille tähtien tutkijoille suunnitelluissa ensiluokkaisissa kiikareissa on käytetty tasokorjattua linssijärjestelmää kuvatason kaareutumisen korjaamiseksi, mikä takaa saman kristallinkirkkaan näkymän keskiosasta reuna-alueille saakka. Abbe-Koenig-prismojen kokonaisheijastus ja suuri valonläpäisy takaavat poikkeuksellisen kirkkauden, jota tarvitaan erittäin laajan näkökentän saavuttamiseen optisesti.

Kussakin putkessa on kolme ED-lasielementtiä (erittäin pieni hajonta), jotka varmistavat suurikontrastisen ja tarkan kuvan. Ne korjaavat väriaberraation, joten tähtien hienot värivivahteet näkee näkökentän reunoille saakka. Kaikissa linsseissä ja prismoissa on korkealaatuinen monikalvopäällyste, joka takaa kauttaaltaan suuren valonläpäisyn koko näkyvän valon alueella tarjoten luonnollisemman ja kirkkaamman näkymän.

Taatakseen kaikille hienon katselukokemuksen – olipa käytössä silmälasit tai ei – Nikon WX -kiikareiden suunnittelijat voittivat ainutlaatuisen haasteen onnistumalla tarjoamaan suuren silmäetäisyyden ja samalla huomattavasti aiempaa laajemman näkökentän. WX 7x50 IF -kiikarin näennäinen näkökenttä on 66,6° ja silmäetäisyys 17,7 mm. WX 10x50 IF -kiikarin näennäinen näkökenttä on 76,4° ja silmäetäisyys 15,3 mm. Magnesiumseoksen ansiosta runko on tukeva, mutta kevyt. Säädettävät kumiset silmäsuppilot puolestaan tekevät oikean silmäetäisyyden asettamisen helpoksi.

Molemmat mallit ovat saatavilla Nikonin satavuotisjuhlan kunniaksi valmistettuina juhlaversioina. Saranan alaosaan on painettu 100. merkkivuoden logo ja yläosaan kaiverrettu sarjanumero, ja kiikareihin kuuluu erityinen satavuotisjuhlan WX-nahkahihna. Näitä versioita myydään yhteensä sadan kappaleen rajoitettu määrä.

Tärkeimmät ominaisuudet

・Käyttämällä ensiluokkaisen optisen suorituskyvyn okulaaria saavutetaan poikkeuksellisen laaja näkökenttä. Minimoimalla taittovirhe ja koma-aberraatio tuotetaan tarkka ja selkeä kuva, joka on täysin terävä kentän keskeltä kuvan reuna-alueille saakka. Laaja näkökenttä luo lisäksi tunteen siitä, että on tarkasteltavan kohteen ympäröimänä.
・Tasokorjattu linssijärjestelmä korjaa kuvatason kaareutumisen keskeltä aina reunoille saakka. Se tarjoaa erittäin laajan näkökentän ja takaa tarkan ja selkeän kuvan koko näkökentän alueella, mikä mahdollistaa tähtijoukkojen tai galaksien laajan näkymän. Yksittäiset tähdet näkyvät puolestaan terävinä pisteinä.
・Käyttämällä kolmea ED-lasielementtiä (erittäin pieni hajonta) kussakin putkessa korjataan väriaberraatiosta aiheutuvat värivirheet aivan näkökentän reunoilla, mikä luo suurikontrastisen ja tarkan kuvan.
・Kaikissa linsseissä ja prismoissa on korkealaatuinen monikalvopäällyste, joka takaa kauttaaltaan suuren valonläpäisyn koko näkyvän valon alueella tarjoten luonnollisemman ja kirkkaamman näkymän. Se toistaa yötaivaan tähtien hienot värivivahteet luotettavasti.
・Abbe-Koenig-prismojen ominaisuuksia ovat kokonaisheijastus kaikilla pinnoilla ja suuri valonläpäisy, joten ne tuottavat kirkkaamman näkökentän.
・Abbe-Koenig-prismojen katon pinnoilla käytetty vaiheen korjaava pinnoite – joka korjaa valon muutokset sen heijastuessa prismojen sisälle – takaa tarkan ja suurikontrastisen kuvan.
・Optisella suunnittelulla on saavutettu sekä erittäin laaja näkökenttä että suuri silmäetäisyys. Jopa silmälasien käyttäjät voivat nauttia mukavasti poikkeuksellisen laajasta näkökentästä reunasta reunaan.
・Kaikissa linsseissä ja prismoissa käytetään lyijytöntä ja arseenitonta lasia.
・Kumiset silmäsuppilot ovat säädettävissä kuuteen eri asentoon, mikä helpottaa kiikareiden oikean katselupisteen löytämistä.
・Diopterin säätörenkaassa on indeksimerkit säätöä helpottamassa.
・Vesitiivis rakenne ei vaurioidu, jos kiikarit uppoavat korkeintaan viiden metrin syvyiseen veteen kymmenen minuutin ajaksi. (Nikonin testausolosuhteissa. Ei tarkoitettu vedenalaiseen käyttöön.)
・Ilmatiivis rakenne ja typpikaasulla täytetty runko estävät optisen järjestelmän huurtumisen sisäpuolelta ja hylkivät hometta silloinkin, kun lämpötilat vaihtelevat merkittävästi.
・Magnesiumseoksesta valmistettu tukeva ja kevyt runko helpottaa katselua käsivaralta.
・Objektiivilinssiin voidaan kiinnittää 55 mm:n suodatin (P = 0,75).
・Varustettu erityisellä jalustasovittimella (TRA-4), joka mahdollistaa kiinnityksen jalustaan.