Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

12-04-2017

Täysin uusi D7500 – elämäsi parhaisiin otoksiin

Helsinki, Suomi, 12.4.2017: Nikon julkistaa D7500-mallin, joka on suunniteltu tuomaan valokuvaajille lisää luovia mahdollisuuksia heidän metsästäessään oman visionsa mukaista täysosumaa. Tehokas ja hyvillä yhteyksillä varustettu D7500 on heti valmis jakamaan valokuvaajan otokset. Se tuottaa samaa kuvanlaatua kuin D500, Nikonin DX-koon DSLR-kameroiden huippumalli. Kameran suorituskyky varmistaa toiminnan haastavimmissakin olosuhteissa.

D7500:ssa yhdistyvät tehokas kuvatekniikka ja matkakäyttöön optimoitu runko. Kamera sopiikin oivallisesti kuvaajille, jotka pyrkivät aina parhaisiin mahdollisiin kuviin. Kuten D500-mallissa, myös D7500:n 20,9 megapikselin DX-koon CMOS-kennon ISO-herkkyys ulottuu enimmillään uskomattomaan ISO-vastaavuuteen 1 640 000. Kamerassa on Nikonin EXPEED 5 -prosessori, joka nopeuttaa ja selkeyttää kuvankäsittelyä entisestään. RGB-valonmittauskennon suuri kuvapistemäärä (180 000) parantaa valonmittaustarkkuutta. Videokuvaajat voivat tallentaa 4K/UHD-videoita. Nikonin kameransisäinen elektroninen tärinänvaimennus ehkäisee tahattomien kameran liikkeiden vaikutuksia. Ergonomian parannuksia ovat uusi kallistuva kosketusnäyttö sekä tukevan ja poikkeuksellisen mukavan otteen takaava kahva. Malli on myös ensimmäinen Nikonin digitaalijärjestelmäkamera, jonka yhdysrakenteinen salama tukee radio-ohjattua kehittynyttä langatonta valaistusta.

Nikon Europen tuotepäällikkö Jordi Brinkman kertoo uutuudesta näin: ”D7500 on erittäin sopiva seuraava askel harrastajakuvaajille, jotka ihailevat D500:n potentiaalia, mutta eivät tarvitse kaikkia sen toimintoja. Kuvanlaatu on samaa huippuluokkaa kuin D500:ssa, mutta runko on pienempi ja helpompi käsitellä. Kun voi ottaa jopa kahdeksan kuvaa sekunnissa käyttäen täysin automaattista tarkennusta ja valotusta, nopeus ja tarkkuus antavat mahdollisuuden upeisiin toimintakuviin. SnapBridge-sovelluksen avulla kuvaajat voivat jakaa parhaat otoksensa missä vain.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

D500-lippulaivamallin kuvanlaatu: 20,9 megapikselin DX-koon kenno. EXPEED 5. 180 000 kuvapisteen RGB-valonmittauskenno.
Loistava valonherkkyys: Erinomaista jälkeä heikossa valaistuksessa ISO-herkkyydellä 100–51 200, joka on laajennettavissa jopa arvoa ISO 1 640 000 vastaavaksi.
Erinomainen kohteentunnistus: 180 000 kuvapisteen RGB-mittauskenno ja kehittynyt aiheentunnistusjärjestelmä. Täsmällistä valotusta ja dynaamista sommittelua.
Huippuvalopainotteinen mittaus: Painottaa kuva-alan kirkkaimpia osa-alueita ja auttaa ehkäisemään puhkipalaneita valoalueita.
Äärimmäisen tarkka automaattinen tarkennus: 51 pisteen AF-järjestelmä, joka takaa tarkkuuden aina vaikuttavaan –3 EV:hen saakka. Seuraa kohdetta, lukitse se ja pidä se tarkennettuna – jopa erittäin heikossa valaistuksessa.
Elokuvamaista 4K/UHD-videoaineistoa: Kameralla voi tallentaa 4K/UHD-videota kuvataajuudella 30p tai Full HD (1080p) -videota enintään kuvataajuudella 50p/60p.
Snapbridge: Jatkuva yhteys älylaitteisiin. Bluetooth Low Energy (BLE) -tekniikkaa hyödyntävän Snapbridgen avulla kuvat siirtyvät älypuhelimeen tai tablettiin helposti ja nopeasti. Kuvaajat voivat synkronoida ja jakaa laadukkaita valokuvia Bluetooth-yhteyden kautta, missä tahansa he ovatkin. Videoiden siirtäminen on helppoa, ja älylaitteella voidaan kuvata etäältä hyödyntämällä kameran integroitua Wi-Fi-toimintoa. SnapBridgen avulla kuviin voidaan liittää myös GPS-tiedot.
Ajastettu elokuva: Sujuvia ja oikein valottuneita ajastettuja 4K/UHD- tai Full HD -elokuvia on nyt helppo tuottaa suoraan kamerassa DX-koossa.
8 kuvaa/s ja täysi AF/AE-seuranta: Suuri puskuri. Kameralla voi ottaa 50 NEF (RAW) -kuvaa tai 100 laadukasta JPEG-kuvaa yhdessä nopeassa kuvasarjassa.
Kääntyvä näyttö ja kosketusohjaimet: Ohut 8 cm:n (3,2 tuuman) kääntyvä näyttö. Automaattisen tarkennuksen ja laukaisun toimintoja voi käyttää kosketusohjaimien avulla, kun kuvataan reaaliaikanäkymässä.
Optinen pentaprismaetsin: Noin sataprosenttinen kuva-ala.
Picture Control -asetus Automaattinen: Kameran sisäinen Picture Control -järjestelmä sisältää kahdeksan asetusta, myös uuden Automaattinen-asetuksen, joka optimoi värin, kontrastin ja kirkkauden kuvauskohteen mukaan. Arvot säätyvät automaattisesti, kun kuvataan useita otoksia.
DX-koon ketteryys: Kameran säänkestävä runko painaa vain (noin) 640 grammaa ja siinä on tukeva kahva. DX-koon NIKKOR-objektiivit ovat pienikokoisia, ja kuvakennon rajauskerroin 1,5 tuottaa televaikutelman FX-koon objektiivilla kuvattaessa.
Laajennettava järjestelmä: Yhteensopiva Nikon-salamalaitteiden sekä Nikonin stereomikrofonin ME-1 ja langattoman mikrofonin ME-W1 kanssa.

Nikon D7500 arvioitu myynninaloitus on kesäkuussa ja suositushinta on 1595 euroa.
D7500 + 18-105mm VR 1895 euroa.
D7500 + 18-140mm VR 1945 euroa.

SnapBridge-yhteensopivuus
Kameran Bluetooth®- ja Wi-Fi®-toiminnot ovat käytettävissä vain käytettäessä SnapBridge-sovellusta. Nikonin SnapBridge-sovellus on asennettava yhteensopivaan älylaitteeseen, jotta sitä voi käyttää yhdessä tämän kameran kanssa.

Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG, Inc:n omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita Nikon ja sen tytäryhtiöt käyttävät lisenssillä.
Wi-Fi® ja Wi-Fi Certified -logo ovat Wi-Fi Alliancen® rekisteröityjä tavaramerkkejä.
Android ja Google Play ovat Google Inc:n tavaramerkkejä.

Lisätietoja voi tarvittaessa tiedustella:

Jyrki Tuppurainen, puh. 050 577 26 76, s-posti jyrki.tuppurainen@nikon.com

Laura Tuononen, puh +46 70 639 55 66, s-posti laura.tuononen@nikon.com

Tuotekuvia voi ladata täältä: http://press.nikon.fi
Lisätietoja Nikonin palkituista tuotteista on osoitteessa www.nikon.fi