Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

19-10-2016

Entistä parempia kuvia uudella AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR:llä

Amsterdam, Alankomaat, 19.10.2016: Nikon lisää ammattilaisille suunnatun FX-koon telezoomobjektiivin nopeutta, keveyttä ja joustavuutta. Loistavan uuden AF-S NIKKOR 70–200mm f/2.8E FL ED VR:n ansiosta Nikonin nopeita digitaalisia järjestelmäkameroita käyttävät kuvaajat ovat aina askeleen edellä.

Olipa kyse urheilun, toiminnan, uutisten tai reportaasien kuvaamisesta, tämän maineikkaan objektiivin viimeisin versio on täynnä kentällä hyödyllisiä parannuksia. Parannettu automaattitarkennuksen seuranta ja valotussäätö sekä SPORT VR -tila tehostavat sarjakuvausta. Kuvanlaatu reunasta reunaan on entistä parempi, ja valon heikkenemistä on vähennetty objektiivin edeltäjään verrattuna. Lähin tarkennusetäisyys on nyt vain 1,1 metriä, ja suurin kuvaussuhde on nostettu 0,11-kertaisesta 0,21-kertaiseksi. Putkessa olevat ohjelmoitavat painikkeet helpottavat käyttöä, ja zoomaus- ja tarkennusrenkaiden paikat on vaihdettu keskenään objektiivin käsiteltävyyden parantamiseksi. Objektiivin uuden magnesiumseosrungon sekä HRI- ja fluoriittielementtien ansiosta objektiivi on entistä kevyempi, mutta kestävyydestä ei ole tingitty.

Nikon Europen tuotteiden markkinointipäällikkö Dirk Jasper sanoo: ”Uusi NIKKOR 70–200mm f/2.8E parantaa kuvanlaatua merkittävästi sekä takaa entistä nopeamman ja sujuvamman kuvauselämyksen. SPORT VR -toiminnolla sekä Nikonin uusista 400 mm:n, 500 mm:n ja 600 mm:n teleobjektiiveista perityllä ergonomialla on suuri vaikutus lopputulokseen nopeita ja yllättäviä tilanteita D5:n kaltaisilla ammattitason digitaalisilla järjestelmäkameroilla kuvattaessa.”

Yhteenveto tärkeimmistä ominaisuuksista

Parannettu tärinänvaimennus (VR) sekä objektiivin ja kameran yhteentoimivuus
Nikonin uusin tärinänvaimennustekniikka mahdollistaa kuvaamisen jopa 4 askelta pidemmällä suljinajalla kuin ilman tärinänvaimennusta¹, ja toiminto otetaan välittömästi käyttöön, kun laukaisin painetaan puoleenväliin. SPORT VR -tila tuottaa entistä vakaamman etsinkuvan erittäin nopeaa toimintaa kuvattaessa. Parannetun automaattitarkennuksen seurannan ansiosta kuvaajat voivat vastata nopeasti ja tarkasti automaattitarkennuksen muutoksiin. Sähkömagneettinen aukonsäätömekanismi takaa poikkeuksellisen vakaan automaattisen valotussäädön nopeissakin kuvasarjoissa.

Poikkeuksellinen kuvanlaatu: optista tarkkuutta aina kuvan reunaan asti
Uusi optinen rakenne takaa huippuluokan laadun reunasta reunaan. Uusi optinen rakenne sisältää kuusi ED-lasielementtiä, fluoriittilinssielementin ja High Refractive Index (HRI) ‑elementin. Nanokidepinnoite parantaa kuvanlaatua vähentämällä haamukuvia ja heijastuksia, kun taas värivirheitä, väriaberraatiota ja vääristymistä hallitaan koko zoomausalueella.

Objektiivi tulee myyntiin 10.11. suositushintaan 3325 euroa.

¹ Normal-tilassa, perustuu CIPA-standardiin.