Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

27-07-2016

Uudenlaisia muotokuvia AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED:llä

Amsterdam, Alankomaat, 27.7.2016: Nikon julkistaa AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED:n ja lisää uuden kruununjalokiven valovoimaisten, kiinteäpolttovälisten FX-koon f/1,4-objektiiviensa valikoimaan. Tämä NIKKOR-malliston jännittävä tulokas on markkinoiden ainoa 105 mm:n automaattitarkenteinen objektiivi, jonka suurin aukko on f/1,4. Ammattilaiset, jotka haluavat luoda entistä taiteellisempia muoto- ja muotikuvia, voivat nauttia hämmästyttävästä esteettisestä hallinnasta.

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED on Nikonin maineikkaan NIKKOR 105mm f/2.5 -objektiivin varteenotettava seuraaja. Työskentelivätpä valokuvaajat kentällä tai studiossa, uusi optinen rakenne takaa erinomaisen terävyyden reunasta reunaan ja ihastuttavan bokeh-efektin. 105 mm:n polttovälin ja 1 m:n lähimmän tarkennusetäisyyden ansiosta objektiivilla saa tiukasti rajattuja kasvokuvia ilman tarvetta rajata kuvia jälkikäteen. Suorituskyky suurimmalla aukolla on lyömätön, ja kohteet toistuvat yksityiskohtaisen tarkasti suurimmallakin aukolla kuvattaessa.

Nikonin insinöörit ovat kiinnittäneet erityistä huomiota kuvan reuna-alueiden tarkkuuteen varmistaakseen optimaalisen suorituskyvyn muotokuvatilassa. Tämän ansiosta nuolimaisia komaattisia heijastuksia ei esiinny käytännössä ollenkaan, vaan pistemäiset valonlähteet toistuvat kauniin pyöreinä pisteinä aina kuvan reunoihin asti. Valon heikkeneminen kuvan reuna-alueilla on huomioitu niin, että kirkkaus säilyy koko kuva-alalla myös silloin, kun käytössä on suurin aukko ja tarkennus on säädetty äärettömään. Ainutlaatuisen optisen rakenteen ansiosta kuvan epäterävyyden voimakkuus muuttuu tasaisesti, joten bokeh-efektiin ei muodostu äkillisiä rajakohtia. Kuvien syvyys ja dimensio ovat ikimuistoisia.

Nikon Europen tuotteiden markkinointipäällikkö Dirk Jasper sanoo:AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED on uskomaton lisä Nikonin legendaariseen f/1.4-mallistoon. Objektiivi juontaa juurensa aina ensimmäisiin F-bajonetilla varustettuihin Nikon-objektiiveihin, ja sen yleinen optinen suorituskyky ja tarkkuus hakevat vertaistaan: se on jopa Nikonin huippuluokan 85 mm:n muotokuvaobjektiiveja parempi. Olipa kyse pienistä yksityiskohdista tai kohteen hiusten värisävyistä, tämän loistavan objektiivin avulla valokuvaajat voivat tuoda muotokuviinsa persoonallista tyyliä.”

Muita tärkeitä ominaisuuksia

Yhdeksänlehtinen pyöreä himmennin
Yhdeksänlehtinen pyöreä himmennin vähentää diffraktiota, joten kohteen osa-alueet toistuvat tarkasti ja virheettömästi.

Nopea, hiljainen ja tasainen
Sähkömagneettinen aukonsäätömekanismi takaa poikkeuksellisen vakaan automaattisen valotussäädön nopeissakin kuvasarjoissa. Nikonin SWM-ultraäänimoottori mahdollistaa tasaisen, hiljaisen ja nopean automaattitarkennuksen.

Legendaarinen NIKKOR-optiikka
Nanokidepinnoite vähentää haamukuvia ja heijastuksia. Kolme erittäin pienen hajonnan ED-lasielementtiä vähentävät aksiaalisen väriaberraation minimiin. Nikonin fluoripinnoite suojaa etu- ja takalinssielementtejä sekä helpottaa niiden puhdistamista.

Myynti alkaa 25.8.2016 ja OVH on 2 525€.