14-01-2016

ESITTELYSSÄ UUSI COOLPIX A100 JA A10: LAADUKKAITA KUVIA HELPOSTI JA TYYLIKKÄÄSTI

Amsterdam, Alankomaat, 14.1.2016: Nikonin COOLPIX-kompaktikameroiden valikoimaan on lisätty kaksi helppokäyttöisyyttä ajatellen suunniteltua mallia: 20,1 megapikselin COOLPIX A100, joka on ohut, tyylikäs ja helposti mukana kulkeva kamera, ja 16,1 megapikselin COOLPIX A10, jonka tukeva kahva ja painikkeiden selkeä asettelu tekevät loistavien kuvien ottamisesta hauskaa.

Akun ja SD-kortin kanssa noin 119 g painava COOLPIX A100 on niin kevyt, että sitä tuskin huomaa taskussa tai laukussa, mutta siinä on silti lukuisia kuvaamista helpottavia toimintoja. 5-kertaisella optisella zoomilla varustetulla NIKKOR-objektiivilla (jonka voi laajentaa 10-kertaiseksi Dynamic Fine Zoom -toiminnoksi¹) voi ottaa kauniita lähikuvia perheenjäsenistä ja ystävistä, kun taas Erikoistehosteet- ja Pikatehosteet-toiminnot tuovat kuviin yksilöllisyyttä. HD-videoita voidaan kuvata yhdellä painalluksella, ja Liike-epäterävyyden vähennys ‑toiminto varmistaa kuvien kirkkauden ja selkeyden.

Kohteen hakeva AF -toiminnon ansiosta kamera pystyy ennakoimaan ensisijaisen kohteen ja tarkentamaan siihen, olipa kyseessä ihminen tai pieni esine. Glamour-muokkauksen kaksitoista kuvauksen jälkeistä muokkaustehostetta mahdollistavat vaikkapa meikin lisäämisen Silmien varjostus-, Maskara- ja Puuteri-toiminnoilla. Pitkäkestoisen akun virta riittää noin 250 kuvan ottamiseen tai noin tunnin pituisen videon kuvaamiseen, ja 20,1 megapikselin CCD-kuvakennolla voi ottaa erittäin tarkkoja kuvia, joista saa upeita suurennoksia. Nikon COOLPIX A100 on saatavana useissa eri väreissä, ja se helpottaa ikimuistoisten hetkien vangitsemista.

COOLPIX A10 on kehitetty helppokäyttöisyyttä ajatellen. 5-kertaisella optisella zoomilla varustetulla NIKKOR-objektiivilla (joka vastaa 26–130 mm:n objektiivin polttoväliä 35 mm:n kamerassa) voi joustavasti ottaa sekä lähikuvia kasvonilmeistä että laajakulmaisia ryhmäkuvia. Selkeä 6,7 cm:n (2,7 tuuman) nestekidenäyttö helpottaa kuvien rajaamista, kun taas Automaattinen kuvausohjelma -toiminto valitsee automaattisesti kuvaustilanteeseen sopivimman kuvausohjelman. Videokuvan tallennuspainikkeella on helppo vaihtaa valokuvien ottamisesta HD-videoiden tallennukseen, kun taas Liike-epäterävyyden vähennys -toiminto parantaa videoiden sujuvuutta ja kuvien terävyyttä vähentämällä kameran tärähtämisen vaikutusta.

 

Kuvia voidaan parannella ennen kuvaamista erilaisilla erikoistehosteilla, ja kuviin voidaan lisätä kamerassa pikatehosteita heti kuvauksen jälkeen. Hymylaukaisin-toiminto ottaa kuvan, kun se huomaa kohteen hymyilevän, ja Silmänräpäystunnistus-toiminto näyttää varoituksen, jos se havaitsee kohteen räpäyttäneen silmiään. Ihon tasoitus -tehoste tuo käyttöön parannetun kasvontunnistuksen ja ihonsävyjen valotussäädön, joten muotokuvien kohteet näyttävät aina virheettömiltä.

Ines Bernardes, Nikon Europen COOLPIX-tuotteiden tuotepäällikkö, esitteli nämä helppokäyttöiset ja tyylikkäät uudet kamerat seuraavasti: ”COOLPIX A100 sopii täydellisesti elämäntyyliisi, jos etsit arkikäyttöön sopivaa kameraa, joka mahtuu taskuun tai laukkuun, mutta jolla voi ottaa kristallinkirkkaita tilannekuvia kotona tai ulkomailla. COOLPIX A10:n tukeva kahva ei ainoastaan korosta kameran muotoja, vaan se vähentää tehokkaasti kameran liikahtamisen aiheuttamaa epäterävyyttä. Virta saadaan AA-paristoista, joten kuvaamista on helppo jatkaa paikkaan katsomatta.”

¹ Dynamic Fine Zoom -toiminnon suurennussuhde lasketaan optisen zoomin laajakulman ääriasennosta.

COOLPIX A100 suositushinta 125€, COOLPIX A10 suositushinta 95€. Myynti alkaa 28.1.2016