2.3.2015

COOLPIX P900 TUO LUONNON KAUNEUDEN LÄHEMMÄKSI

Helsinki, 2.3.2015: Innokkaat luonnon ja yötaivaan kuvaajat ovat varmasti innoissaan tänään julkaistavasta uudesta Nikon COOLPIX P900:sta, jonka uskomaton 83-kertainen optinen zoom ikuistaa myös paljain silmin näkymättömät yksityiskohdat.

Hämmästyttävän tehokas optinen zoom, joka kattaa 24–2 000 mm:n polttovälin ja on laajennettavissa aina 4 000 mm:iin Dynamic Fine Zoomin¹ avulla, tuo luonnon lähemmäksi kuin koskaan aikaisemmin ja tallentaa sen tarkasti sekä valokuvina että Full HD -videoina. Tehokas ja kirkas objektiivi, jonka valovoima on f/2.8–6.5, tuottaa kristallinkirkkaan ja terävän kuvan myös 2 000 mm:n telekuvausasentoon zoomattuna (35 mm:n kameran polttoväliksi muunnettuna).

Huippunopean automaattitarkennuksen ja lyhentyneen laukaisuviiveen ansiosta reaktioaika on lyhyt. Telekuvia käsivaralla otettaessa vakauden takaava edistyksellinen kaksitoiminen optinen tärinänvaimennus vähentää epäterävyyttä erittäin tehokkaasti. Se vastaa kuvausta jopa 5,0 f-lukua pienemmällä aukkoarvolla eli lyhyemmällä suljinajalla². Tämä tehokas tärinänvaimennustoiminto vähentää tärinää tunnistamalla samanaikaisesti objektiivin (kulmanopeuden anturi) ja kuvakennon (liikevektoritiedot) liikkeet. Niiden perusteella epäterävyyden määrä voidaan laskea entistä tarkemmin ja siten parantaa tärinänvaimennuksen tehokkuutta.
Nopeasti liikkuvien kohteiden joustava sommittelu käy vaivattomasti 7,5 cm:n (3 tuuman) suuressa, kääntyvässä, noin 921 000 pisteen nestekidenäytössä (RGBW). Sisäänrakennettu elektroninen etsin tukee erilaisten kuvaustyylien käyttöä, sillä silmätunnistin vaihtaa automaattisesti näytöstä etsimeen, kun silmä viedään etsimen lähelle.
Kuvauspaikat voidaan määrittää erittäin tarkasti, sillä sisäänrakennetut GPS-, GLONASS- ja QZSS-satelliittipaikannusjärjestelmät antavat nopeasti yksityiskohtaisia tietoja, olipa käyttäjä missä päin maailmaa tahansa.

Sisäänrakennetun Wi-Fi³- ja NFC⁴-tuen ansiosta laadukkaat kuvat voidaan jakaa välittömästi Wi-Fi³-painikkeella tai koskettamalla NFC-yhteensopivalla⁴ kameralla älylaitetta⁴.
Ines Bernardes, Nikon Europen COOLPIX-tuotteiden tuotepäällikkö, esitteli tehokkaan COOLPIX P900 -mallin seuraavasti:

”COOLPIX P900 tuo kompaktikameramallistoomme aivan uudenlaista tehokkuutta entistä tarkempien yksityiskohtien, uskomattoman tehokkaan zoomin, parannetun vakauden, joustavan sommittelun ja vaikuttavan Ajastettu elokuva -toiminnon ansiosta. Jopa 2 000 mm:n optinen zoom², joka on laajennettavissa 4 000 mm:n Dynamic Fine Zoomiksi¹, tuo kaukana olevat kohteet vaivattomasti lähelle. Lyhyt vasteaika takaa, että kuvaustilanteet eivät mene ohi nopeasti liikkuvia kohteita kuvattaessa, kun taas 5,0 aukon kaksitoiminen optinen tärinänvaimennus tuo kuvaamiseen vakautta, jonka ansiosta yksityiskohdat ovat erittäin tarkkoja jopa ultratelekuvia käsivaralla otettaessa.”

Nopea automaattitarkennus ja lyhentynyt laukaisuviive takaavat nopean vasteajan, jonka ansiosta 83-kertaisella, 166-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi¹ laajennettavissa olevalla optisella zoomilla saa ennennäkemättömän yksityiskohtaisia kuvia. Zoomaussäätimen vieressä olevalla Palautuva zoomaus painikkeella voi vaihtaa hetkessä laajakulmalle ja ottaa kohteesta uuden kuvan, joten luonnossa nopeasti liikkuva kohde ei koskaan jää ikuistamatta. 7,5 cm:n (3 tuuman) suuri, kääntyvä näyttö ja sisäänrakennettu elektroninen etsin tukevat joustavaa sommittelua mukautumalla haastaviin kuvaustilanteisiin. Kameran tärähtämistä jopa ultrateleasennossa korjaava 5,0 aukon kaksitoiminen optinen tärinänvaimennus mahdollistaa tasaisen käsivarakuvauksen sekä valokuvia otettaessa että Full HD -videoita (1080/60p) kuvattaessa. Suuntaava mikrofoni tuo Full HD -videoihin laadukkaan äänen, sillä mikrofonin suuntaavuus muuttuu objektiivin käyttötavan mukaan.

Sisäänrakennettu GPS-, GLONASS- ja QZSS-tuki tuo kuvaussijaintien kirjaamiseen tarvittavat tiedot käyttöön välittömästi ja tarkasti missä päin tahansa maailmaa. Yhteydenpitoa helpottavan sisäänrakennetun Wi-Fi³- ja NFC⁴-tuen ansiosta kuvat voidaan jakaa välittömästi myös matkalla Wi-Fi³-painikkeella tai koskettamalla NFC-yhteensopivalla⁴ kameralla älylaitetta⁴.

P900 myynti alkaa 19.3.2015 suositushintaan 679 EUR (sis. ALV).

- Erittäin tehokas zoom: 83-kertainen NIKKOR-zoomobjektiivi (laajennettavissa 166-kertaiseksi Dynamic Fine Zoomiksi¹) tallentaa myös paljain silmin näkymättömät yksityiskohdat.
- 5,0 aukon kaksitoiminen optinen tärinänvaimennus: Telekuvaus käsivaralta on vakaata, sillä tärinänvaimennuksen liikkeentunnistus tehostaa vaimennusta.
- Taustavalaistu 16 megapikselin CMOS-kuvakenno: Selkeitä ja yksityiskohtaisia kuvia on helppo ottaa myös yöllä. Suorituskyky hakee vertaistaan.
- GPS-, GLONASS- ja QZSS-tuki sekä reittipisteet: Reittiä seuraavat kansainväliset GPS-, GLONASS- ja QZSS-satelliittijärjestelmät antavat nopeasti tarkat sijaintitiedot.
- Integroitu Wi-Fi®- ja NFC-tuki: Kuvia voi jakaa missä tahansa Wi-Fi®³-painikkeen avulla tai koskettamalla NFC-yhteensopivalla⁴ kameralla älylaitetta⁴.
- Entisestään lyhentynyt vasteaika: Entistä nopeamman automaattitarkennuksen ja lyhentyneen laukaisuviiveen (noin 0,12 sekuntia laajakulma-asennossa) ansiosta tärkeät hetket eivät koskaan jää ikuistamatta.
- Suuri, kääntyvä nestekidenäyttö: 7,5 cm:n (3 tuuman) kääntyvä, noin 921 000 pisteen Clear Color -nestekidenäyttö (RGBW) tukee luovien rajausvaihtoehtojen käyttöä.
- Full HD -videot: Erittäin tasaiset videot (1080/60p) ovat myös ääneltään laadukkaita, sillä mikrofonin suuntaavuus muuttuu zoomauksen mukaan.
- Ajastettu elokuva: Kamera luo valitusta kohteesta tietyin aikavälein otetuista valokuvista 10 sekunnin aikasiirtymäelokuvan.
- Mikrofonin zoomaus: Mikrofonin zoomaus takaa Full HD -videoiden laadukkaan suuntaäänen, sillä mikrofonin suuntaavuus muuttuu objektiivin käyttötavan mukaan.
- Super ED -lasielementti: Erittäin tehokas zoomobjektiivi on putkeltaan varsin lyhyt, mutta sen väriaberraatio-ominaisuudet ovat erinomaiset.
- Kuu-tila ja Linnut-tila: Tarkennusta ja asetusten määrittämistä helpottava automaattinen kuvausohjelma helpottaa kuun ja lintujen kaltaisten kohteiden kuvaamista.
- Laaja katselukulma: Laajan katselukulman nestekidenäyttö tukee erikoisten kuvauskulmien käyttöä. Kuvaus onnistuu niin korkeista kuin matalistakin kuvakulmista.
- Mukautettava toimintopainike (Fn): Usein käytetyt toiminnot voi määrittää Fn-painikkeeseen ja siten muuttaa asetuksia nopeasti.
- Tilanvalitsin: Tilanvalitsimella on helppo käyttää yhdellä kädellä tärkeimpiä asetuksia, esimerkiksi käsisäätöistä valotusta (P/S/A/M).
- Kohteen hakeva AF: Kohteen hakeva AF -toiminto etsii kohteen nopeasti ja täsmällisesti ja tarkentaa siihen automaattisesti, mikä takaa kuvien terävyyden.
- COOLPIX Picture Control: Picture Control -asetukset helpottavat kuviin vaikuttamista. Tällaisia ovat esimerkiksi värikkäitä kuvia tuottava Elävä sekä Yksivärinen.
- Yhdysrakenteinen elektroninen etsin: Silmätunnistin saa kameran vaihtamaan automaattisesti näytöstä etsimeen, kun silmä viedään etsimen lähelle.
- Palautuva zoomaus -painike: Zoomaussäätimen vieressä olevalla painikkeella voi vaihtaa hetkessä laajakulmalle ja ottaa kohteesta uuden kuvan.
- Zoomauksen sivusäädin: Vasemmalla kädellä käytettävä, kameran tärähtämistä ehkäisevä zoomauksen sivusäädin auttaa ottamaan teräviä kuvia.
- Pitkä akun kesto: Akun energiaa säästävä rakenne pidentää kuvausaikaa ja parantaa kapasiteettia sekä valokuvattaessa että Full HD -videoita tallennettaessa.
- Salaman korjaus: Salaman korjaus (–2...+2 EV) tasaa kohteeseen heijastuvan salamavalon vaikutusta ja takaa kuvien tasapainoisuuden.
- 19 kuvausohjelmaa: Kamera osaa neuvoa kuvaustilanteeseen parhaiten sopivat asetukset. Käyttäjän ei tarvitse tehdä muuta kuin valita kohdetta parhaiten vastaava ohjelma.
- EXPEED C2: Nikonin tehokas kuvankäsittelyjärjestelmä takaa erinomaisen kuvanlaadun, nopeuden ja suuren herkkyyden.
- NIKON IMAGE SPACE: Kaikilla käyttäjillä on maksutta käytössään 20 gigatavua pilvitallennustilaa Nikonin kuvien tallennukseen ja jakamiseen tarkoitetussa sivustossa osoitteessa www.nikonimagespace.com.

 

¹ Dynamic Fine Zoom -toiminnon suurennussuhde lasketaan optisen zoomin laajakulman ääriasennosta.
² Perustuu CIPA-standardeihin; mitattuna noin 350 mm:stä (35 mm:n kameran polttoväliksi muunnettuna).
³ Edellyttää Nikonin Wireless Mobile Utility -sovelluksen asentamista älylaitteeseen (yhteensopiva iOS- ja Android™-laitteiden kanssa).
⁴ NFC (Near Field Communication) toimii yhteensopivien Android™-älypuhelimien ja -tablettien kanssa (Android 4.0 tai uudempi). Edellyttää Nikonin Wireless Mobile Utility -sovelluksen asentamista ja kuvien siirtoasetusten määrittämistä ennen käyttöä.