Nikon Imaging | Suomi | Eurooppa

11-07-2017

Nopeampi.Tarkempi. Parempi. Uusi 70–300 mm:n AF-P NIKKOR ED VR -telezoom.

Helsinki, Suomi 11.7.2017: Nikon tarjoaa urheilu-, luonto- ja matkakuvaajille mahdollisuudet entistä parempaan käsivaraiseen telekuvaukseen uudella AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR -objektiivilla. Entistä nopeamman AF plus SPORT VR -toiminnon ansiosta toimintaa voi seurata terävyydestä tinkimättä. Kevyt ja säänkestävä rakenne kestää missä tahansa.

Tämän telezoomin uusin malli tallentaa poikkeuksellisia valokuvia ja videoita voittajan ilmeestä lentäviin lintuihin. Muiden AF-P NIKKOR -objektiivien tavoin siinä on Nikonin askelmoottori, joka tarkentaa kohteet huippunopeasti ja erittäin äänettömästi. Tärinänvaimennusjärjestelmä (VR) on nyt entistäkin nopeampi, hiljaisempi ja tehokkaampi. Lisäksi tässä objektiivissa on SPORT VR -tila, joka on tuttu Nikonin ammattitason objektiiveista. SPORT VR -tila on tiukkaa toimintaa kuvaavien suosiossa, sillä se mahdollistaa liikkuvien kohteiden luotettavan seuraamisen myös silloin, kun kohteet liikkuvat arvaamattomasti. Toinen Nikonin ammattitason objektiiveista tuotu ominaisuus onsähkömagneettinen himmennin, joka takaa täsmällisen valotuksen suurellakin kuvausnopeudella. A/M- ja M/A-tarkennustilakytkimillä siirtymistä automaattitarkennuksesta käsitarkennukseen voi säätää vain kääntämällä tarkennusrengasta. Urheilukuvaajien suosima M/A-tila mahdollistaa siirtymisen käytännössä ilman viivettä. A/M-tarkennustila on vähemmän herkkä, mikä estää tahattoman siirtymisen manuaalitilaan.

Nikon Europen tuotteiden markkinointipäällikkö Dirk Jasper kertoo, että “Uusi AF-P 70–300mm -objektiivi avaa uusia mahdollisuuksia käsivaraiseen telekuvaukseen. Nikon on jo pitkään integroinut ammattitason tuotteissa hyväksi havaittua tekniikkaa edullisemman hintaluokan objektiiveihin, ja tämä uusi zoomobjektiivi on tuorein esimerkki tästä käytännöstä. Ammattitason toiminnoista, kuten SPORT VR -toiminnosta ja automaattitarkennuksesta käsitarkennukseen siirtymisestä, eli M/A-tilasta, on taatusti hyötyä vaativissa kuvausolosuhteissa.”

Uutta objektiivia odotetaan kauppoihin heinäkuun lopulla ja sen suositushinta Suomessa on 915 euroa.

Huomattava päivitys—AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR -objektiivin uudet ominaisuudet

Entistä joustavampi: tämän 70–300 mm:n telezoomin (105–450 mm asennettuna Nikonin DX-kokoiseen järjestelmäkameraan) lyhin tarkennusetäisyys on nyt 1,2 m koko zoomausalueella, ja suurin kuvaussuhde on 0,25-kertainen.
AF-P-askelmoottori: erittäin nopea ja hiljainen automaattitarkennus. Mahdollistaa videokuvan tallennuksen käytännössä äänettömästi.
Edistyksellinen tärinänvaimennus (VR): mahdollistaa kuvauksen jopa 4,5 aukkoa pidemmällä suljinajalla kuin ilman tätä toimintoa.¹
SPORT VR -tila: tuottaa entistä vakaamman etsinkuvan erittäin nopeaa toimintaa kuvattaessa tai panorointikuvauksessa.
Säänkestävä rakenne: kaikki objektiivin putken liikkuvat osat on tiivistetty pölyltä ja vesipisaroilta.
Yhdeksänlehtinen sähkömagneettinen himmennin mahdollistaa vakaan automaattisen valotussäädön jopa nopean sarjakuvauksen aikana. Himmentimen pyöreät lehdet antavat luonnollisen boke-efektin.
Ylivoimaiset säätöominaisuudet: A/M- ja M/A-tarkennustilakytkimet. Tarkennus- ja zoomausrenkaiden uritettu pinta takaa pitävän otteen.

¹ Perustuu CIPA-standardeihin.