Mikä sinua innoittaa?

Näkemykseni mukaan jo keksittyä ideaa tai tarinaa ei tulisi koskaan toistaa, mikäli et ole täysin varma, että pystyt tekemään sen paremmin ja löytämään ainutlaatuisen kulman tai lähestymistavan. Minua innoittavat mielenkiintoiset tarinat ja niihin sopivat sijaintipaikat.

Mikä sinua motivoi valokuvaajana?

Kaikki tarinat ovat kertomisen arvoisia, ja nautin niiden kertomisesta valokuvieni kautta. Yksi tunnetuimmista projekteistani, Via PanAm, oli erilaisilla alustoilla julkaistu multimediahanke, joka vaati paljon työtä. Olin kuitenkin sitoutunut kertomaan tarinan ja oli minun vastuullani kertoa se oikealla tavalla.

Mitkä ovat suosikkikuviasi?

Otin eräät suosikkikuvistani merenpinnan nousua käsittelevän projektin yhteydessä. Sitä kohtaan osoitettiin vain vähän kiinnostusta, eikä sitä pidetty kovin tärkeänä ongelmana, mutta nykyään se on hyvin ajankohtainen.

Kuinka kauan olet käyttänyt Nikon-tuotteita?

Olen käyttänyt Nikon-tuotteita 33 vuoden ajan ja jo ennen kuin edes aloitin urani ammattilaisvalokuvaajana. Kumppanuuteni Nikonin kanssa on siis kestänyt kauemmin kuin melkein mikään muu!

Mikä on Nikonin suosikkivarusteesi ja miksi?

Ennen olin aivan ihastunut Nikon F2 -kameraani, koska se oli niin vankka ja luotettava ja toimi hyvin äärimmäisissä sääolosuhteissa. Käytän mielelläni Nikon D810 -mallia, sillä siinä on todella hyvä resoluutio ja hienot videotoiminnot. Se on myös sopivan kokoinen.

Mitä tuotteita tulet käyttämään eniten tulevien kuukausien aikana?

Seuraavien kuukausien aikana suunnittelen kuvaavani Nikon D5 -kameralla. Se erottuu mielestäni hyvin edukseen, sillä siinä on uskomattoman korkea ISO-herkkyys, joka vastaa lähes pimeänäköä. Olen myös kiinnostunut kokeilemaan sen 4K-videovalmiuksia.

Mitä mieltä olet uudesta tehtävästäsi Nikonin Euroopan lähettiläänä?

On mahtavaa saada suurempi yleisö, ja olen innoissani mahdollisuudesta jakaa tietojani ja selittää työni taustalla olevat ideani ja tavoitteeni. Olen kasvanut tähän rooliin muutaman vuoden ajan ja haluan todellakin jakaa tietoni ja innoittaa sekä harrastelijoita että ammattilaisia.

Miten reagoit, kun sinua alun perin pyydettiin tehtävään?

Olen yksi NOORin perustajista. Se on organisaatio, joka yhdistää ammattitaitoisten valokuvajournalistien ja globaaleihin kysymyksiin keskittyvien, dokumentteja tekevien tarinankertojien valikoidut ryhmät. Ensimmäinen reaktioni oli innostus siitä suuresta yleisöstä, jolle pystyisin kertomaan näistä tärkeistä aiheista. NOOR on ollut läheisessä suhteessa Nikoniin viimeisten kymmenen vuoden ajan siitä lähtien, kun tuotemerkki tarjosi minulle Nikon D300 -kameran kriittisen tarinan kuvaamiseen Nigeriassa. Niinpä tämä tuntuu luonnolliselta askeleelta eteenpäin kumppanuudessamme.

Miten näet tehtäväsi kehittyvän?

Aloin käyttää Nikon-varusteita vuonna 1983, joten suhteeni tuotemerkkiin on itse asiassa pidempi kuin ammattilaisurani. Toivon tämän suhteen jatkavan kehittymistään ja olen tyytyväinen voidessani edustaa Nikonia ja sen hienoja tuotteita.

Olen todella innoissani tästä projektista, ja aion nähdä vaivaa toteuttaakseni sen ja kertoakseni tarinan. Odotan myös innolla mahdollisia valokuvaustyöpajoja, joissa voin auttaa ja neuvoa uutta Nikon puolesta hankkimaani yleisöä.