Amsterdamissa asuva Kadir van Lohuizen luennoi valokuvauksesta ja on yksi NOOR-kuvatoimiston perustajista. Hän on toiminut ammattilaiskuvaajana vuodesta 1988 lähtien innoittaen töillään monia ihmisiä. Kadir päätti jatkaa valokuvausuraansa löydettyään koulussa intohimonsa valokuvaukseen. Todellisuudessa hänen uraansa muokkasi kuitenkin hänen uteliaisuutensa maailmaa kohtaan.

Kadir on toiminut koko uransa ajan freelance-valokuvaajana ja seurannut konflikteja Afrikassa ja muualla maailmassa. Hänet tunnetaan luultavasti kuitenkin parhaiten projekteistaan, jotka käsittelevät maailman seitsemää jokea, timanttiteollisuutta, nykyajan maahanmuuttoa Amerikan mantereella tutkivaa ”Via PanAm” -projektia sekä ”Where will we go” -projektista, jossa tarkastellaan nousevan merenpinnan inhimillisiä seurauksia. Kadir jatkaa työskentelyä NOOR-toimiston kanssa konfliktialueilla dokumentoiden globaaleja aiheita valokuviensa kautta.

Hän on voittanut useita palkintoja, mukaan lukien kaksi World Press Photo -palkintoa ja Visa d’Or -palkinnon työstään Tšadissa. Vuonna 2004 hänelle myönnettiin maineikas hollantilainen Dick Scherpenzeel -palkinto parhaasta kehitysmaiden raportoinnista.

Hän on toiminut kaksi kertaa World Press Photo -kilpailun tuomariston jäsenenä. Hän kuuluu myös World Press Photo -kilpailun neuvoa-antavaan komiteaan ja on julkaissut neljä valokuvauskirjaa.

Nikonin Euroopan lähettilään roolissa Kadir esittelee yksilöllistä tyyliään, teknistä lähestymistapaansa ja työetiikkaansa kannustaakseen muita venyttämään omia rajojaan valokuvauksessa.