Mikä sinua motivoi valokuvaajana?

Minua motivoi aito rakkaus valokuvaukseen. Se antaa tekosyyn olla utelias ja tutustua ihmisten elämään. Se mahdollistaa myös osallistumisen kulissien takana. Vaikka pidänkin urheilusta todella paljon, olen aina ollut kiinnostuneempi ottamastani kuvasta kuin ottelun tuloksesta. Pidän myös kilpailusta yhtenä osatekijänä. Haluan aina olla paras ja varmistan sen olemalla kaikessa 110-prosenttisesti mukana.

Onko sinulla suosikkikuvaa?

Minua luultavasti eniten innoittava otos on Neil Leiferin ikoninen ilmakuva, johon on ikuistettu Muhammad Alin merkittävä voitonhetki vuodelta 1966. Urheilukuvaajalle se on historiallinen hetki, jonka olisi halunnut ikuistaa itse.

Henkilökohtaisista kuvistani suosikkini on jalkapallon Ruotsi–Englanti-ystävyysottelusta Tukholmassa vuonna 2012. Se oli ensimmäinen historiallinen kuva uudella Friends Arena -stadionilla. Kesti kuukausia neuvotella stadionin viranomaisten kanssa, jotta sain sijoittaa kamerani sinne. Ponnisteluni palkittiin ja sain Zlatan Ibrahimovicista maalinteossa upean kuvan, joka voitti Ruotsin Årets bild -palkinnon ”Sport Nyhet” -kategoriassa.

Kuinka kauan olet käyttänyt Nikon-tuotteita?

Käytin Nikon-kameraa ensimmäisen kerran Pekingin olympialaisissa vuonna 2008. Käytin Nikon D3 -mallia, joka oli hyvin vaikuttava. Se oli siihen aikaan ammattilaiskuvaajien unelmakamera. Vuonna 2009 päätin siirtyä yksinomaan Nikon-kameroihin, sillä erityisesti automaattitarkennuksen ja korkean ISO-herkkyyden laatu oli niin paljon parempi. NIKKOR-objektiivit ovat myös hyviä urheilukuvaukseen, sillä ne ikuistavat kuvan, jossa on nopeaa liikettä.

Mikä on Nikonin suosikkivarusteesi ja miksi?

Nikonin digitaalisten järjestelmäkameroiden uusi lippulaiva Nikon D5 innostaa minua todella paljon. Se on edellisiä malleja nopeampi ja sen automaattitarkennus on uskomaton. Tämä auttaa urheilukuvauksessa, koska siinä kuvataan äärimmäisen nopeasti liikkuvia kohteita, ja hetki on ehdittävä vangita. Olen onnekas saadessani olla Nikon D5 -tuotemerkin lähettiläs. Mielestäni se sopii minulle ja alalleni hyvin. Odotan myös innolla uuden Nikon KeyMission 360 -action-kameran kokeilemista. Sen kanssa olisi tosi upeaa työskennellä!

Mitä mieltä olet uudesta tehtävästäsi Nikonin Euroopan lähettiläänä?

Olen innoissani ja otettu saadessani olla yksi Nikonin Euroopan lähettiläistä. Valokuvaajana tällainen tunnustus vakiintuneelta ja arvostetulta kameramerkiltä on jotain uskomatonta. Olin aivan ihastuksissani, kun minua pyydettiin tehtävään. Nikon D5 -lähettiläänä toimiminen on tehnyt prosessista vieläkin paremman. Tunnen itseni etuoikeutetuksi voidessani olla osa tätä kaikkea.

Toivon voivani innoittaa muita ja että henkilökohtainen ja yksilöllinen tyylini inspiroi muita valokuvaajia ja erityisesti niitä, jotka pitävät urheilukuvauksesta.

Miten näet tehtäväsi kehittyvän?

Toivon innoittavani laajempaa väestöryhmää ja uskon tämän arvokkaan roolin auttavan minua siinä. Olen hyvin kunnianhimoinen, joten haluan venyttää itseäni saavuttaakseni jotakin, mitä Nikonin lähettiläsohjelmassa ei ole vielä tehty. Pidän työskentelemisestä omaperäisten projektien parissa. Olen kiinnostunut Kuubasta viime kuukausien aikana koko ajan enemmän, joten katsotaan, mitä tuleman pitää!

Mikä innostaa sinua eniten uudessa tehtävässäsi?

Olen innostunut monista asioista, mutta erityisesti mahdollisuudesta tavata uusia ihmisiä tapahtumissa, kuten Photokina-tapahtumassa. Haluan innoittaa ihmisiä ja opettaa heille uusia asioita tarjotakseni heille ideoita, jotta heistä voi tulla hyviä valokuvaajia.