George Karbus

Villieläimet

Haluan näyttää, että luonto on olemassa meitä varten. Mielestäni meidän täytyy rakastaa maailmaa pelastaaksemme sen – ja haluan inspiroida ihmisiä tällä ajatuksella.

Tietoja erikoisprojektista

Nikonin lähettiläs George Karbus näyttää väläyksen elämästä valtamerien pinnan alla matkustaessaan ympäri maailman ja ikuistaessaan vedenalaisen maailman ainutlaatuista kauneutta ja upeita eläinlajeja.K: Missä aloitit valokuvaamisen? Mikä inspiroi sinua valokuvaamaan vedenalaista elämää?

Isäni opetti minua pienenä snorklaamaan Mustallamerellä, ja vietin paljon aikaa vapaasukeltaen Mallorcalla. Myöhemmin muutin Irlannin länsirannikolle ja kaikki selkiintyi. Löysin rannikolta uskomattoman yksinäisen pullonokkadelfiinin. Kulutin aikaa valokuvaten sitä ja sen liikkumista Nikon D70- ja D200-kameroilla.

K: Mitä haasteita kohtaat, kun kuvaat vedenalaisia eläimiä?

Työskentelen pääasiassa suurten ja nopeiden nisäkkäiden, kuten valaiden ja delfiinien, parissa, joten valmistautuminen nopeaan liikkumiseen on suurin haaste.

K: Kun vapaasukellat merieläinten kanssa, miten varmistat, ettet häiritse eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössä?

Minulla oli parhaat opettajat! Vapaasukellettuani viisitoista vuotta ja vietettyäni tuhansia tunteja vedessä merieläimiä kunnioittaen olen oppinut uimaan niiden vierellä.
Nämä kokemukset opettivat minua sukeltamaan vaivattomasti ja liukumaan veden halki. Olen oppinut lukemaan merinisäkkäiden kehonkieltä. Se on taito, jota käytän eri puolilla maailmaa joka ikisessä paikassa, missä käyn.
Mielestäni parhaat kuvat saa, kun saa yhteyden kohteena olevaan eläimeen – kun se on rento ja tyytyväinen seurassasi.

K: Miten Nikon-laitteesi auttavat sinua kuvaamaan valtamerta, maisemia ja veden alla?

Nikon D850 on hyvä varuste suurimmalle osalle vedenalaisista kuvistani yhdessä AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED-objektiivin kanssa. Pidän D850-kameran automaattitarkennuksesta ja korkeasta tarkkuudesta. Sen nopeus ja mahdollisuus kuvata heikossa valossa tekevät siitä mainion ja monipuolisen kameran.


K: Minkälaisen viestin haluat välittää erikoisprojektillasi?

Haluan tarinani kertovan, että luonto on tarkoitettu meitä varten. Haluan innoittaa ihmisiä palaamaan luontoon ja saamaan kosketuksen siihen.
Tuhoamme jatkuvasti merieläinten ravintolähteitä, millä tulee olemaan vakavia vaikutuksia luonnollisiin ekosysteemeihin. Ilmastonmuutoksen vaikutuksia maailmaan ja sen eläinlajeihin on nykyään vaikea olla huomioimatta.
Internetin ja sosiaalisen median ansiosta pääsemme paremmin käsiksi planeettaamme ja sen suojelua koskeviin tietoihin ja sisältöön. Mielestäni meidän täytyy rakastaa maailmaa pelastaaksemme sen – ja haluan inspiroida ihmisiä tällä ajatuksella.


Tapaa muut Nikonin lähettiläät