DAVID YARROW

Villieläimet ja taide

Valokuvaus tarkoittaa minulle edelleen vapautta ja todellisuuspakoa. Se on tilaisuus tutustua maailman kaukaisimpiin kolkkiin sekä kuvata äärimmäistä ympäristöä ja harvinaisia tällaisissa paikoissa eläviä villieläimiä.

Biografia

David Yarrow syntyi Glasgow’ssa, Skotlannissa, vuonna 1966. Hän aloitti valokuvaamisen nuorena, ja 20-vuotiaana hän huomasi kuvaavansa jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen loppuottelua The Timesille Mexico Cityssä. Sinä päivänä David otti kuuluisan valokuvan Diego Maradonasta pitelemässä voittopokaalia, ja tämän vuoksi häntä pyydettiin kuvaamaan olympialaisia ja monia muita urheilutapahtumia.

Hän löysi todellisen mukavuusalueensa vuosia myöhemmin luonnon parista – hänen herättelevä ja syväluotaava tapansa kuvata luontokappaleita kiinnosti taiteenkeräilijöitä, joista yhä useammat alkoivat seurata hänen uraansa. Vuonna 2018 David on yksi maailman parhaiten myyvistä taidevalokuvaajista.

Laukun sisältö

Olen käyttänyt Nikon-varusteita 33 vuotta, ja jokainen malli on entistä parempi, erityisesti työskennellessä äärimmäisissä, rankoissa ympäristöissä. Tämä on loistava tilaisuus työskennellä Nikonin kanssa Euroopan laajuisesti.

Nikon D850

Nikon on aina ollut intuitiivisten kamerarunkojen kehityksen kärjessä, mikä osoittaa valokuvaajan tarpeiden ymmärtämistä sekä ammattilais- että amatööritasolla.

Oli kunnia osallistua D850:n lanseeraustilaisuuteen viime vuonna, koska Nikon on kulkenut mukanani urani joka vaiheessa. Tämä kamerarunko on askel eteenpäin, pelinsekoittaja, kameroiden kuningas. Sen tarkkuus on ennennäkemätöntä ja korkea kuvataajuus sekä automaattitarkennus ykkösluokkaa. Koska kuvistani tehdään suuria tulosteita, minun piti ennen valita tarkkuuden ja kuvataajuuden väliltä. D850:n kanssa ei tarvitse valita – se tarjoaa molempien parhaat puolet.

Näytä kamera

Nikon D5

Kun en käytä D850:tä, haluan mukaani D5:n äärimmäisissä olosuhteissa tehtyihin valokuvausprojekteihin. Se on erityisen hyvä nopeaan kuvaukseen, kun tarvitsen monta kuvaa sekunnissa.

Sen laajennetun herkkyysalueen ansiosta kirkkaasta auringonvalosta yöaikaan vaihtaminen onnistuu ongelmitta, mikä on tärkeää erityisesti omassa työssäni, jossa en useinkaan tiedä, missä maailman kolkassa olen milloinkin.

Näytä kamera

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Äärimmäisissä ympäristöissä työskentelyyn tarvitaan joukko objektiiveja, jotka kestävät rankkoja sääolosuhteita, olipa kyseessä Namibian Vergenoegin intensiivinen helle tai Nunavutin Igloolikin pakkaset.

En yleensä käytä pitkää objektiivia – en itse asiassa edes omista zoomausobjektiivia. Mielestäni Nikonin kiinteäpolttoväliset objektiivit ovat luokkansa parhaita.

35 mm:n laajakulmaobjektiivi on täydellinen kuvaustyylilleni, jossa tarvitsen laadukasta optiikkaa kohteideni sielun löytämiseen ja kuvaamiseen. Sen hiljainen automaattitarkennus on myös erittäin tärkeä, kun olen metrien päässä leijonasta tai sudesta!

Näytä objektiivi

AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G

Tämä on kestävä kiinteäpolttovälinen objektiivi, joka venyttää kuvanlaadun rajoja. Sen suurin aukko on f/1,4 ja polttoväli 58 mm, minkä ansiosta sillä voi ottaa laajoja kuvia. Tämä sopii täydellisesti maailman kauneimpien luontokappaleiden kuvaamiseen. Se on hyödyllinen myös yökuvaamisessa.

Näytä objektiivi

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

105 mm:n kiinteäpolttovälinen objektiivi on valtavan hyödyllinen. Se on selvästi suunniteltu uudenlaisia ja uniikkeja muotokuvia ja taidekuvia varten, sillä sen monipuolisuus sopii valokuvaajaan omaan tyyliin ja estetiikkaan tavalla, johon useimmat objektiivit eivät yllä. Sen optinen rakenne takaa ensiluokkaisen terävyyden, kontrastin ja tarkkuuden. Yhdessä D850:n kanssa käytettynä tämä objektiivi on epäilemättä yksi markkinoiden parhaista.

Näytä objektiivi

MONARCH HG 10x42

En halua joutua kantamaan raskasta telekuvausobjektiivia nähdäkseni kohteeni. Tämä on erittäin kompakti varuste ja paljon käytännöllisempi tapa tutkia maisemaa. Olen valmis ryhtymään mihin tahansa, mikä voi helpottaa työtäni. MONARCH HG -kiikareiden ansiosta teen työni tehokkaammin. Ne auttavat valitsemaan, mitä kannattaa valokuvata ja mitä ei. Niiden avulla voin kuvata Afrikan seesteisyyttä ilman paineita sulkimen painamisesta.

NÄYTÄ KAIKKI KIIKARIT

Tapaa muut Nikonin lähettiläät