NIKON–NOOR-YHTEISTYÖKUMPPANUUS

NOOR on joukko ammattimaisia valokuvajournalisteja ja dokumentaristeja, jotka ovat sitoutuneet lisäämään tietoisuutta ajankohtaisista, maailmanlaajuisista ongelmista. Mukana on valokuvaajia eri maista, ja he kaikki työskentelevät omissa ja yhteisissä projekteissa.

NIKON JA NOOR OVAT PROJEKTI- JA KOULUTUSYHTEISTYÖKUMPPANEITA

Nikon on ylpeä pitkään jatkuneesta yhteistyöstään NOOR-kollektiivin erittäin menestyksekkäiden, nykymaailman monitahoisia ongelmia dokumentoivien valokuvajournalistien kanssa. NOORin laajojen valokuvausprojektien, kuten elintarvikkeiden tuotantoketjua tutkivan Food For Thought (Ajatuksia ruoasta) -projektin, tukemisen lisäksi Nikon tekee yhteistyötä NOORin kanssa koulutuksen saralla. Koulutuksella pyritään innoittamaan tulevia dokumenttivalokuvaajia.

Nikon-NOOR-akatemian mestariluokkia järjestetään säännöllisesti joka puolella Eurooppaa. Ne antavat valokuvajournalismista kiinnostuneille valokuvaajille mahdollisuuden kehittää taitojaan työskentelemällä alan ammattilaisten kanssa. Kurssin aikana osallistuja saa kahdenkeskisen portfolioarvioinnin, oppii niin kuvaukseen kuin jälkikäsittelyyn liittyviä teknisiä taitoja ja saa neuvoja ammattilaisilta siitä, miten löytää markkinoita omille tarinoilleen.

NIKON-NOOR-AKATEMIA

Emme ainoastaan odota uuden sukupolven visuaalisen kerronnan toteutumista. Tarjoamme heille aktiivisesti koulutusta heidän kotimaissaan. Vuodesta 2009 lähtien useammasta johtavasta NOOR-dokumenttivalokuvaajasta on tullut Nikon–NOOR-akatemian opettaja, joka matkustaa Euroopan eri alueilla jakamassa osaamistaan aloitteleville lehtikuvaajille. Olemme kouluttaneet työpajoissamme yli 1 000 osallistujaa yli 70 maasta Kazakstanista Istanbuliin, Ruotsiin ja Puolaan.

NOOR-opettajat tarjoavat akatemialle enemmän kuin vain valokuvaustaitojaan. He opettavat osallistujia sekvensoimaan kuvansa, kertomaan tarinansa ja kehittämään omaa ainutlaatuista ääntään valokuvauksessa. He jakavat myös alan tärkeitä tietoja, antavat vinkkejä työskentelyyn korjaajien kanssa ja tarjoavat turvallisuusohjeita, koska monet koulutukseen osallistuneet henkilöt tulevat työskentelemään konfliktialueilla.

Ja tuki ei pääty tähän. Nikon–NOOR-akatemian aikana osallistujat kasvattavat verkostoaan muiden nuorten valokuvaajien ja valokuvauksen ammattilaisten ansiosta, jotka jatkavat heidän avustamistaan heidän uransa edetessä.