Nina Berman

Nina Berman on yhdysvaltalainen dokumenttivalokuvaaja, jonka ensisijainen kiinnostuksen kohde on Amerikan poliittinen ja sosiaalinen ympäristö. Hän on tehnyt kaksi arvostettua monografiaa: Purple Hearts – Back From Iraq (Purple Hearts – takaisin Irakista), joka koostui Irakissa haavoittuneiden veteraanien muotokuvista ja haastatteluista, ja Homeland (Kotimaa), joka tutki yhdysvaltalaisen elämän militarisaatiosta syykuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen.

Pep Bonet

Pep Bonet on Espanjassa asuva palkittu elokuvantekijä ja valokuvaaja. Hän taltioi ympäri maailmaa syvällisiä hetkiä, jotka kuvastavat yhteiskuntamme tasapainottomuutta. Hänen pitkän aikavälin projektinsa keskittyvät Afrikan ongelmiin. Yhä jatkuvasta HIV/AIDS-työstä on syntynyt useita kirjoja ja monia eri puolilla maailmaa järjestettyjä näyttelyitä. Lisäksi Pep on tunnettu jo pitkään rockyhtye Motörheadiin liittyvistä reportaaseista.

Andrea Bruce

Yhdysvaltalainen dokumenttivalokuvaaja Andrea Bruce tuo esiin sodan jälkimainingeissa elävien ihmisten ongelmia. Hän on taltioinut maailman levottomimpien alueiden tapahtumia yli kymmenen vuoden ajan keskittyen erityisesti Irakiin ja Afganistaniin. Andrea on työskennellyt Washington Postin vakituisena valokuvaajana ja voittanut useita palkintoja, kuten White House News Photographers Association -yhdistyksen arvostetuimman kunnianosoituksen.

Alixandra Fazzina

Englantilainen valokuvaaja Alixandra Fazzina on keskittynyt valokuvaamaan liian vähän huomiota saaneita konflikteja ja sodan humanitaarisia vaikutuksia. Hän on työskennellyt itsenäisenä valokuvajournalistina eri puolilla Itä-Afrikkaa, Lähi-itää ja Aasiaa. Alixandran kirja A Million Shillings (Miljoona šillinkiä) kertoo Somaliasta pakenevista siirtolaisista ja pakolaisista.

Stanley Greene

Yhdysvalloissa syntynyt Stanley Greene taltioi uransa aikana kaikkea San Franciscon 70- ja 80-luvun punk-alakulttuurista ja Berliinin muurin murtumisesta Sudanin nälänhätään, Bhopalin kaasumyrkytykseen ja Tšetšenian sotaan. Stanleyn kirja Black Passport (Musta passi) julkaistiin vuonna 2010, ja hän on voittanut viisi World Press Photo palkintoa ympäri maailmaa tekemästään työstä.
Stanley Greene oli NOORin perustajajäsen. Stanley menehtyi Pariisissa 19. toukokuuta 2017

Tanya Habjouqa

Itä-Jerusalemissa asuva Tanya Habjouqa on palkittu valokuvaaja, journalisti ja kouluttaja. Hänen pääasiallisia kiinnostuksen kohteitaan ovat sukupuoli, toiseuden ilmenemistavat sekä riisto ja ihmisoikeudet. Hän on kiinnittänyt erityistä huomiota Lähi-idän jatkuvasti muuttuvaan yhteiskuntapoliittiseen dynamiikkaan. Tanyan Occupied Pleasures (Vallatut nautinnot) -projekti voitti World Press Photo -palkinnon ja koostettiin kirjaksi.

Yuri Kozyrev

Venäläinen Yuri Kozyrev on yli 25 vuoden ajan valokuvannut maailmaa muuttaneita tapahtumia Neuvostoliiton hajoamisesta Irakin sotaan. Irakissa hän oli TIME-lehden sopimusvalokuvaaja. Hiljattain hän dokumentoi arabimaiden kansannousuja ja niiden jälkipyykkiä Bahrainissa, Jemenissä, Tunisiassa, Egyptissä ja Libyassa. Yurin töistä on koottu lukuisia näyttelyitä, ja hän on voittanut monia kansainvälisiä palkintoja.

Bénédicte Kurzen

Ranskalainen dokumenttivalokuvaaja Bénédicte Kurzen aloitti uransa kuvaamalla Gazan, Irakin ja Libanonin konflikteja. Viimeisen kymmenen vuoden ajan hän on keskittynyt Afrikkaan tutkien Etelä-Afrikan apartheidin jälkeistä yhteiskuntaa ja hiljattain Nigeriaa. Pulitzer Centerin myöntämän apurahan avulla Bénédicte tuotti Nigeriaan keskittyvän työn nimeltä A Nation Lost To Gods (Jumalille menetetty kansa).

Sebastián Liste

Espanjalainen dokumenttivalokuvaaja ja sosiologi Sebastián Liste taltioi Latinalaisen Amerikan ja Välimeren alueen merkittäviä kulttuurimuutoksia ja ajankohtaisia aiheita. Hän on erikoistunut pitkäaikaisiin, syvällisiin projekteihin, joiden avulla hän haluaa innoittaa yhteiskuntia harkitsemaan poliittisten päätösten yhteiskunnallisia vaikutuksia. Sebastiánin projektit, kuten Venezuelan vankilaelämästä kertova On The Inside (Sisällä), ovat voittaneet lukuisia palkintoja.

Kadir van Lohuizen

Alankomaissa asuva Kadir von Lohuizen on valokuvannut sotien runtelemilla alueilla, mutta hänet tunnetaan ehkä parhaiten maailman seitsemästä joesta, merenpinnan noususta, timanttiteollisuudesta ja Amerikan mantereen muuttoliikkeestä kertovista pitkäaikaisista projekteista. Kadirin timanttiprojektista syntyi Diamond Matters (Timanteilla on väliä) -kirja, ja projekti sai World Press Photo -palkinnon. Via PanAm (PanAmin kautta) -projektista puolestaan tuli kiertävä näyttely ja kirja.

Jon Lowenstein

Yhdysvaltalainen Jon Lowenstein on erikoistunut pitkäaikaisiin, syvällisiin dokumentteihin, jotka tutkivat valtaa, köyhyyttä, rotusyrjintää ja väkivaltaa. Jonin Shadow Lives USA (Varjoelämää Yhdysvalloissa) -projekti seuraa Keski-Amerikasta alkavaa siirtolaisreittiä. Muita hänen kattamiaan aiheita ovat olleet maanjäristyksen jälkeinen elämä Haitissa ja yhteiskunnallinen väkivalta Guatemalassa. Jon on voittanut useita palkintoja ja on TED Globalin jäsen.

Francesco Zizola

Italialainen dokumenttikuvaaja Francesco Zizola on valokuvannut maailman merkittäviä konflikteja keskittyen yhteiskunnallisiin ja humanitaarisiin ongelmiin ja valtamedian huomiotta jättämiin unohdettuihin kriiseihin. Francesco on saanut kymmenen World Press Photo -palkintoa ja julkaissut seitsemän kirjaa, joista yksi on 27 eri maan lasten elinoloja kuvaava Born Somewhere (Syntynyt jossain).