Tarinoita, jotka täytyy kertoa

Maailma on täynnä tarinoita, jotka täytyy kertoa. Tarinoita, joiden kertomista arastelemme. Tarinoita, jotka saavat meidät tuntemaan olomme epämukavaksi tai haastavat maailmankatsomuksemme. Teemme yhteistyötä NOOR-valokuvaajien kanssa tuodaksemme nämä tarinat päivänvaloon.

Nähdessämme voimakkaan visuaalisen tarinan emme voi enää vältellä sitä. Emme voi olla näkemättä ihmisten kärsimystä, ilmastonmuutosta tai tarvetta kestävämpään lähestymistapaan. Emmekä voi enää olla välittämättä, vaan meidän on pakko toimia. Siksi nämä tarinat täytyy kertoa.

NINA BERMAN – KUN RUOASTA TULEE KILPAILUN AIHE

”Toivon todella, että kuvat paljastavat jotain syvempää yhteiskunnista, jotka ovat niin vauraita, että voivat käyttää ruokaa tällä tavalla. Lisäksi toivon osoittavani, mitä itsensä täyteen ahtaminen merkitsee – ei vain ruoalla vaan kulutustavaroilla yleensä. Kulttuurissamme nimittäin ylistetään kulutusta, mutta se koituu myös kohtaloksemme.”

ANDREA BRUCE – ”KIUSALLINEN SANA: SANITAATIO”

”Sanitaatio ja ulostaminen avoimeen maastoon ovat arkaluontoisia asioita. Ne ovat asioita, joista useimmat eivät halua puhua niiden oikeilla nimillä – saati sitten, että antaisivat jonkun tulla dokumentoimaan näitä asioita. Tästä syystä ongelma on niin suuri. Kukaan ei puhu siitä.”

YURI KOZYREV – ”EUROOPAN JOUKKOMUUTTOKRIISI”

”Raportoimalla pakolaiskriisistä toimittajat auttavat antamaan pakolaisille identiteetin. Autamme poistamaan näkemyksen, että tämä ihmisjoukko on Eurooppaan rantautunut ’nimetön uhka’”.

FRANCESCO ZIZOLA – ”KUIN OLISIMME TONNIKALOJA”

”Halusin suunnitella ’Kuin olisimme tonnikaloja’ -projektin avulla kertomuksen, joka tarjoaa monitahoisen näkemyksen perinteisestä ja kestävästä tavasta pyydystää tonnikalaa. Olen kiinnostunut tarjoamaan vertauskuvan ikuisesta ristiriidasta ihmisen ja luonnon välillä – mietteitä ihmisen röyhkeydestä.”